-
Sill & strömming : recept, vett och värt att...
Inbunden bok. Bokförlaget Arena. 2024. 128 sidor.
Nyskick. Förlagsny. Oläst. /// Sill & strömming: Recept, vett och värt att veta innehåller en lång rad recept på olika smaksättningar och kryddningar av sill och strömming. Här hittar du också sillklassiker, retrorätter och får tips om inläggning, rimning, saltnin läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789178435821
- Titel
- Sill & strömming : recept, vett och värt att veta
- Författare
- Molinder, Nils
- Förlag
- Bokförlaget Arena
- Utgivningsår
- 2024
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 148 x 208 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 353 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Sill & strömming: Recept, vett och värt att veta innehåller en lång rad recept på olika smaksättningar och kryddningar av sill och strömming. Här hittar du också sillklassiker, retrorätter och får tips om inläggning, rimning, saltning och rökning. Utöver den omfattande receptdelen finns fakta om sill och strömming samt råd om hantering, tillagning och förvaring.
Boken är skapad av Nils Molinder, en av våra mest namnkunniga fiskhandlare, krögare och kockar, och är en del i en serie om havets läckerheter.
Bokförlaget Arena 9789178435821 -
Sill och strömming
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2005. 216 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151844602
- Titel
- Sill och strömming
- Författare
- Mannerström, Leif
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 216 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 208 x 208 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 850 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Leif Mannerström är Sveriges ledande stjärnbeströdde fiskkock. Han lagar mat i TV och gourmeter vallfärdar till hans restaurang Sjömagasinet i Göteborg. Här är nu Leifs stora bok om havets silver.
Boken inspirerar och ger lust till matlagning med dessa lättåtkomliga och läckra råvaror, som med rätt kryddning och tillbehör blir kulinariska sensationer. Här finns de goda recepten och reviderade klassiker, här finns kringläsning och kulturhistoria.
Varje rätt är unik och har sina speciella ingredienser, som skapar särarten. Recepten är huvudsaken i boken, men dessutom beskrivs dryckeskulturen (öl, snaps) och tillbehören (smör, ost, bröd, kryddor).
Förutom recept från både väst- och östkusten har boken ett nordiskt perspektiv. Boken visar att det är just i Norden den verkliga sill- och strömmingskulturen finns!
I bokens inledning får vi läsa om vad sill och strömming är, om fiskevattnen och fisket längs våra båda kuster, strömmingsberedning och rökning av böckling.
Därefter följer receptdelen med diverse sillklassiker: SOS, en svensk krogklassiker, modernare sillinläggningar, skarpsill, ansjovis, skånsk kryddsill, tapas med tillbehör, sardiner på nordiskt sätt, sill-sallad och Mannerströmmingar minst 10 recept på stekt och halstrad strömming, hel och i flundror, med tillbehör. Dessutom flera strömmingsanrättningaroch recept från Tore Wretman och Bengt Wedholm. Här finns inlagd strömming och surströmming, böcklingrecept, ansjovis, Janssons frestelse, löjrom och sushi på sill och strömming.
Sist men inte minst ett kapitel om dryckeskulturen.
Prisma 1 9789151844602 -
Mannerströms sill & strömming
Inbunden bok. Norstedts. 2 uppl. 2012. 216 sidor.
Mycket gott skick. Röd prislapp sitter kvar på framsidan se bild
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113050225
- Titel
- Mannerströms sill & strömming
- Författare
- Mannerström, Leif
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 216 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 196 x 246 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 861 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Leif Mannerström är Sveriges ledande fiskkock. Det här är Leifs stora bok om havets silver - sill och strömming - som med rätt kryddning blir kulinariska sensationer.
Här finns de goda recepten och reviderade klassiker, här finns kringläsning och kulturhistoria. Förutom recept från väst- och östkusten har boken ett Nordiskt perspektiv, för det är just i Norden som den verkliga sill-och strömmingskulturen finns. Dessutom beskrivs dryckeskulturen (öl och snaps), och tillbehören (smör, ost, bröd och kryddor).
I bokens inledning får vi läsa om vad sill och strömming är, om fiskevattnen och fisket längs våra båda kuster, strömmingsberedning och rökning av böckling.
Därefter följer receptdelen med diverse sillklassiker: SOS, en svensk krogklassiker, modernare sillinläggningar, skarpsill, ansjovis, skånsk kryddsill, tapas med tillbehör, sardiner på nordiskt sätt, sillsallad och Mannerströmmingar - minst 10 recept på stekt och halstrad strömming, hel och i flundror, med tillbehör. Dessutom flera strömmingsanrättningar och recept från Tore Wretman och Bengt Wedholm. Här finns inlagd strömming och surströmming, böcklingrecept, ansjovis, Janssons frestelse, löjrom och sushi på sill och strömming.
Sist men inte minst ett kapitel om dryckeskulturen.
Norstedts 2 9789113050225 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789151844602
- Titel
- Sill och strömming
- Författare
- Mannerström, Leif
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 216 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 208 x 208 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 850 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Leif Mannerström är Sveriges ledande stjärnbeströdde fiskkock. Han lagar mat i TV och gourmeter vallfärdar till hans restaurang Sjömagasinet i Göteborg. Här är nu Leifs stora bok om havets silver.
Boken inspirerar och ger lust till matlagning med dessa lättåtkomliga och läckra råvaror, som med rätt kryddning och tillbehör blir kulinariska sensationer. Här finns de goda recepten och reviderade klassiker, här finns kringläsning och kulturhistoria.
Varje rätt är unik och har sina speciella ingredienser, som skapar särarten. Recepten är huvudsaken i boken, men dessutom beskrivs dryckeskulturen (öl, snaps) och tillbehören (smör, ost, bröd, kryddor).
Förutom recept från både väst- och östkusten har boken ett nordiskt perspektiv. Boken visar att det är just i Norden den verkliga sill- och strömmingskulturen finns!
I bokens inledning får vi läsa om vad sill och strömming är, om fiskevattnen och fisket längs våra båda kuster, strömmingsberedning och rökning av böckling.
Därefter följer receptdelen med diverse sillklassiker: SOS, en svensk krogklassiker, modernare sillinläggningar, skarpsill, ansjovis, skånsk kryddsill, tapas med tillbehör, sardiner på nordiskt sätt, sill-sallad och Mannerströmmingar minst 10 recept på stekt och halstrad strömming, hel och i flundror, med tillbehör. Dessutom flera strömmingsanrättningaroch recept från Tore Wretman och Bengt Wedholm. Här finns inlagd strömming och surströmming, böcklingrecept, ansjovis, Janssons frestelse, löjrom och sushi på sill och strömming.
Sist men inte minst ett kapitel om dryckeskulturen.
Prisma 1 9789151844602 -
Strömming och sill
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 1983.
Nyskick. inb kart 100 recept på nya och klassiska rätter
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9137082620
- Titel
- Strömming och sill
- Författare
- Kyrklund, Ulli
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 1992
- Bandtyp
- Kartonnage
- Vikt
- 570 g
- Språk
- Svenska
Bokförlaget Forum 9137082620 -
Boken om sill ( de ca 50 recept ( 25 grundrec...
Inbunden bok. Bra Böcker Bokförlaget. 1:a uppl. 1974. 48 sidor.
Mycket gott skick. Se de ca 50 recept inom parenteser på titel rutan där uppe. Pärm sliten en aning. Bladen bevarade med topp skick. Inga anteckningar. Varje recept illustrerad med en hel sidan med färg bild. 21 cm x 15 cm. 212 gram. (låda20240402-2?0). … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKBra Böcker Bokförlaget 1:a -
En svensk nationalrätt : sill och strömming
Inbunden bok. Göteborg : [Wezäta] : Svensk fisk. 1990. 143 sidor.
Mycket gott skick. Etiketten på bilden är inte fäst på boken.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789177660354
- Titel
- En svensk nationalrätt : sill och strömming
- Författare
- Bonekamp, Gunnevi - Zetterqvist, Siv - Svensk fisk ekonomisk förening
- Förlag
- Göteborg : [Wezäta] : Svensk fisk
- Utgivningsår
- 1990
- Språk
- Svenska
Göteborg : [Wezäta] : Svensk fisk 9789177660354 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789113050225
- Titel
- Mannerströms sill & strömming
- Författare
- Mannerström, Leif
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 216 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 196 x 246 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 861 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Leif Mannerström är Sveriges ledande fiskkock. Det här är Leifs stora bok om havets silver - sill och strömming - som med rätt kryddning blir kulinariska sensationer.
Här finns de goda recepten och reviderade klassiker, här finns kringläsning och kulturhistoria. Förutom recept från väst- och östkusten har boken ett Nordiskt perspektiv, för det är just i Norden som den verkliga sill-och strömmingskulturen finns. Dessutom beskrivs dryckeskulturen (öl och snaps), och tillbehören (smör, ost, bröd och kryddor).
I bokens inledning får vi läsa om vad sill och strömming är, om fiskevattnen och fisket längs våra båda kuster, strömmingsberedning och rökning av böckling.
Därefter följer receptdelen med diverse sillklassiker: SOS, en svensk krogklassiker, modernare sillinläggningar, skarpsill, ansjovis, skånsk kryddsill, tapas med tillbehör, sardiner på nordiskt sätt, sillsallad och Mannerströmmingar - minst 10 recept på stekt och halstrad strömming, hel och i flundror, med tillbehör. Dessutom flera strömmingsanrättningar och recept från Tore Wretman och Bengt Wedholm. Här finns inlagd strömming och surströmming, böcklingrecept, ansjovis, Janssons frestelse, löjrom och sushi på sill och strömming.
Sist men inte minst ett kapitel om dryckeskulturen.
Norstedts 2 9789113050225 -
Mat och bak med tradition ( de 160 recept är...
Inbunden bok. Richters Bokförlag / A/S Hjemmet, Oslo. 1:a svenska uppl. 1985. 64 sidor.
Mycket gott skick. Se namnen de 160 recept som ligger inom parenteser på titel rutan där uppe! Pärm sliten lite på hörnen. Bladen med utmärkt skick. Inga anteckningar. Delvis illustrerad med färg bilder. Stor format : 25,6 cm x 19 cm. 33 gram. (senare låda20240325-2?0). … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789177060581
- Titel
- Mat och bak med tradition
- Författare
- Hovberg, Eva
- Förlag
- Malmö : Richter
- Utgivningsår
- 1985
- Språk
- Svenska
Richters Bokförlag / A/S Hjemmet, Oslo 1:a svenska 9789177060581 -
Mannerströms sill & strömming
Inbunden bok. Norstedts. 2 uppl. 2012. 216 sidor.
Nära nyskick. Etiketten på bilden är inte fäst på boken.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113050225
- Titel
- Mannerströms sill & strömming
- Författare
- Mannerström, Leif
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 216 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 196 x 246 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 861 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Leif Mannerström är Sveriges ledande fiskkock. Det här är Leifs stora bok om havets silver - sill och strömming - som med rätt kryddning blir kulinariska sensationer.
Här finns de goda recepten och reviderade klassiker, här finns kringläsning och kulturhistoria. Förutom recept från väst- och östkusten har boken ett Nordiskt perspektiv, för det är just i Norden som den verkliga sill-och strömmingskulturen finns. Dessutom beskrivs dryckeskulturen (öl och snaps), och tillbehören (smör, ost, bröd och kryddor).
I bokens inledning får vi läsa om vad sill och strömming är, om fiskevattnen och fisket längs våra båda kuster, strömmingsberedning och rökning av böckling.
Därefter följer receptdelen med diverse sillklassiker: SOS, en svensk krogklassiker, modernare sillinläggningar, skarpsill, ansjovis, skånsk kryddsill, tapas med tillbehör, sardiner på nordiskt sätt, sillsallad och Mannerströmmingar - minst 10 recept på stekt och halstrad strömming, hel och i flundror, med tillbehör. Dessutom flera strömmingsanrättningar och recept från Tore Wretman och Bengt Wedholm. Här finns inlagd strömming och surströmming, böcklingrecept, ansjovis, Janssons frestelse, löjrom och sushi på sill och strömming.
Sist men inte minst ett kapitel om dryckeskulturen.
Norstedts 2 9789113050225 -
Sill och strömming
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2005. 216 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Lättare spår av hantering finns på skyddsomslaget, någon liten fläck, i övrigt ter sig boken ny och oläst.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151844602
- Titel
- Sill och strömming
- Författare
- Mannerström, Leif
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 216 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 208 x 208 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 850 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Leif Mannerström är Sveriges ledande stjärnbeströdde fiskkock. Han lagar mat i TV och gourmeter vallfärdar till hans restaurang Sjömagasinet i Göteborg. Här är nu Leifs stora bok om havets silver.
Boken inspirerar och ger lust till matlagning med dessa lättåtkomliga och läckra råvaror, som med rätt kryddning och tillbehör blir kulinariska sensationer. Här finns de goda recepten och reviderade klassiker, här finns kringläsning och kulturhistoria.
Varje rätt är unik och har sina speciella ingredienser, som skapar särarten. Recepten är huvudsaken i boken, men dessutom beskrivs dryckeskulturen (öl, snaps) och tillbehören (smör, ost, bröd, kryddor).
Förutom recept från både väst- och östkusten har boken ett nordiskt perspektiv. Boken visar att det är just i Norden den verkliga sill- och strömmingskulturen finns!
I bokens inledning får vi läsa om vad sill och strömming är, om fiskevattnen och fisket längs våra båda kuster, strömmingsberedning och rökning av böckling.
Därefter följer receptdelen med diverse sillklassiker: SOS, en svensk krogklassiker, modernare sillinläggningar, skarpsill, ansjovis, skånsk kryddsill, tapas med tillbehör, sardiner på nordiskt sätt, sill-sallad och Mannerströmmingar minst 10 recept på stekt och halstrad strömming, hel och i flundror, med tillbehör. Dessutom flera strömmingsanrättningaroch recept från Tore Wretman och Bengt Wedholm. Här finns inlagd strömming och surströmming, böcklingrecept, ansjovis, Janssons frestelse, löjrom och sushi på sill och strömming.
Sist men inte minst ett kapitel om dryckeskulturen.
Prisma 1 9789151844602 -
Philips kokbok för mikrovågsugnar ( Ca 250 re...
Häftad bok. Philips Försäljning AB. 96 sidor.
Mycket gott skick. Se de ca. 250 recept inom parenteser på titel rutan där uppe! Pärm sliten lite på kanter. Bladen son nya. Inga anteckningar. Stor format : 29,5 cm x 20,8 cm. 418 gram. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKPhilips Försäljning AB -
Sill & strömming : på klassiskt vis och med m...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 1:a uppl. 2012. 124 sidor.
Nyskick. För många står sill och strömming för sommar, sol och hav, men dessa fiskar går utmärkt att äta året runt! Ja, denna billiga och nyttiga mat borde vi äta betydligt oftare. Ett viktigt skäl till att vi bör äta mer sill och strömming är det nyttiga fiskfett läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174242485
- Titel
- Sill & strömming : på klassiskt vis och med modern twist
- Författare
- Eriksson, Fredrik
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 124 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 231 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 575 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- För många står sill och strömming för sommar, sol och hav, men dessa fiskar går utmärkt att äta året runt! Ja, denna billiga och nyttiga mat borde vi äta betydligt oftare. Ett viktigt skäl till att vi bör äta mer sill och strömming är det nyttiga fiskfettet som kroppen behöver för att må bra. Ett annat är att vi sparar på miljön när vi äter råvaror som inte har rest över halva jordklotet. För att inte tala om det vi sparar i plånboken!Här finns hundra recept – både moderna och klassiker – på rätter med sill och strömming tillsammans med de goda hembakta bröden, ostarna och den egenhändigt kryddade nubben till. Recepten passar den som fiskar själv eller som köper sill från tunna, men även den som vill utgå från den färdiginlagda 5-minuterssillen som finns att köpa i vilken livsmedelsbutik som helst.Smaka på Fredrik Erikssons apelsin- och pepparsill, äpple- och pepparrotssill, nässelsill med rödlök och löjrom, citron- och olivsill med basilika, vodka- och limegravade strömming, citronmarinerade ansjovis med kapris, prästostbröd, knäckebröd och mycket mer. Och njut av bokens alla vackra och inspirerande miljö- och matbilder!
Bonnier Fakta 1:a 9789174242485 -
Sill & strömming
Inbunden bok.
Nära nyskick. Prisma. 2005. 215 s. Inbunden. 21x20,5 cm. Nära nyskick. Skyddsomslag finns i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151844605
- Titel
- Sill och strömming
- Författare
- Mannerström, Leif
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 216 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 208 x 208 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 850 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Leif Mannerström är Sveriges ledande stjärnbeströdde fiskkock. Han lagar mat i TV och gourmeter vallfärdar till hans restaurang Sjömagasinet i Göteborg. Här är nu Leifs stora bok om havets silver.
Boken inspirerar och ger lust till matlagning med dessa lättåtkomliga och läckra råvaror, som med rätt kryddning och tillbehör blir kulinariska sensationer. Här finns de goda recepten och reviderade klassiker, här finns kringläsning och kulturhistoria.
Varje rätt är unik och har sina speciella ingredienser, som skapar särarten. Recepten är huvudsaken i boken, men dessutom beskrivs dryckeskulturen (öl, snaps) och tillbehören (smör, ost, bröd, kryddor).
Förutom recept från både väst- och östkusten har boken ett nordiskt perspektiv. Boken visar att det är just i Norden den verkliga sill- och strömmingskulturen finns!
I bokens inledning får vi läsa om vad sill och strömming är, om fiskevattnen och fisket längs våra båda kuster, strömmingsberedning och rökning av böckling.
Därefter följer receptdelen med diverse sillklassiker: SOS, en svensk krogklassiker, modernare sillinläggningar, skarpsill, ansjovis, skånsk kryddsill, tapas med tillbehör, sardiner på nordiskt sätt, sill-sallad och Mannerströmmingar minst 10 recept på stekt och halstrad strömming, hel och i flundror, med tillbehör. Dessutom flera strömmingsanrättningaroch recept från Tore Wretman och Bengt Wedholm. Här finns inlagd strömming och surströmming, böcklingrecept, ansjovis, Janssons frestelse, löjrom och sushi på sill och strömming.
Sist men inte minst ett kapitel om dryckeskulturen.
9151844605 -
Kokboken ( de 300 recept är : Innehåll : Föro...
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1:a uppl. 1986. 230 sidor.
Mycket gott skick. Se namnen på de 300 recept som ligger inom parenteser på titel rutan där uppe. Pärm sliten en aning på kanter. Bladen med utmärkt skick, spår efter små fläckor vid kanten på 2 blad. Inga anteckningar. Delvis illustrerad med färg bilder. Stor format : 24,7 läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153409748
- Titel
- Kokboken
- Författare
- Rasmusson, Birgitta - Eriksson, Hans B - Jardhammar, Kent
- Förlag
- Västerås : Ica bokförl
- Utgivningsår
- 1986
- Språk
- Svenska
Ica Bokförlag 1:a 9789153409748 -
En svensk nationalrätt : sill och strömming
Inbunden bok. Göteborg : [Wezäta] : Svensk fisk. 1990. 142 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9177660358
- Titel
- En svensk nationalrätt : sill och strömming
- Författare
- Bonekamp, Gunnevi - Zetterqvist, Siv - Svensk fisk ekonomisk förening
- Förlag
- Göteborg : [Wezäta] : Svensk fisk
- Utgivningsår
- 1990
- Språk
- Svenska
Göteborg : [Wezäta] : Svensk fisk 9177660358 -
Strömming och sill
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 1992. 96 sidor.
Mycket gott skick. 24x23 cm. 535 g. Rikt illustrerad med fotografier i färg. 5/1ö
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9137082620
- Titel
- Strömming och sill
- Författare
- Kyrklund, Ulli
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 1992
- Bandtyp
- Kartonnage
- Vikt
- 570 g
- Språk
- Svenska
Bokförlaget Forum 9137082620 -
Sill & strömming
Inbunden bok. Prisma. 2005. Inbunden.
Nära nyskick. Skyddsomslag finns i mycket gott skick. Leif Mannerström är Sveriges ledande fiskkock. Det här är Leifs stora bok om havets silver - sill och strömming - som med rätt kryddning blir kulinariska sensationer. Här finns de goda recepten och reviderade klass läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151844605
- Titel
- Sill och strömming
- Författare
- Mannerström, Leif
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 216 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 208 x 208 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 850 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Leif Mannerström är Sveriges ledande stjärnbeströdde fiskkock. Han lagar mat i TV och gourmeter vallfärdar till hans restaurang Sjömagasinet i Göteborg. Här är nu Leifs stora bok om havets silver.
Boken inspirerar och ger lust till matlagning med dessa lättåtkomliga och läckra råvaror, som med rätt kryddning och tillbehör blir kulinariska sensationer. Här finns de goda recepten och reviderade klassiker, här finns kringläsning och kulturhistoria.
Varje rätt är unik och har sina speciella ingredienser, som skapar särarten. Recepten är huvudsaken i boken, men dessutom beskrivs dryckeskulturen (öl, snaps) och tillbehören (smör, ost, bröd, kryddor).
Förutom recept från både väst- och östkusten har boken ett nordiskt perspektiv. Boken visar att det är just i Norden den verkliga sill- och strömmingskulturen finns!
I bokens inledning får vi läsa om vad sill och strömming är, om fiskevattnen och fisket längs våra båda kuster, strömmingsberedning och rökning av böckling.
Därefter följer receptdelen med diverse sillklassiker: SOS, en svensk krogklassiker, modernare sillinläggningar, skarpsill, ansjovis, skånsk kryddsill, tapas med tillbehör, sardiner på nordiskt sätt, sill-sallad och Mannerströmmingar minst 10 recept på stekt och halstrad strömming, hel och i flundror, med tillbehör. Dessutom flera strömmingsanrättningaroch recept från Tore Wretman och Bengt Wedholm. Här finns inlagd strömming och surströmming, böcklingrecept, ansjovis, Janssons frestelse, löjrom och sushi på sill och strömming.
Sist men inte minst ett kapitel om dryckeskulturen.
9151844605 -
En svensk nationalrätt : sill och strömming
Inbunden bok. Göteborg : [Wezäta] : Svensk fisk. 1990. 143 sidor.
Mycket gott skick. Mycket rikt illustrerad. 17x24 cm.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9177660358
- Titel
- En svensk nationalrätt : sill och strömming
- Författare
- Bonekamp, Gunnevi - Zetterqvist, Siv - Svensk fisk ekonomisk förening
- Förlag
- Göteborg : [Wezäta] : Svensk fisk
- Utgivningsår
- 1990
- Språk
- Svenska
Göteborg : [Wezäta] : Svensk fisk 9177660358 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9137071904
- Titel
- Strömming och sill
- Författare
- Kyrklund, Ulli
- Förlag
- Stockholm : Forum
- Utgivningsår
- 1979
- Språk
- Svenska
Stockholm : Forum 9137071904 -
Sill & strömming : på klassiskt vis och med m...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2012. 124 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174242485
- Titel
- Sill & strömming : på klassiskt vis och med modern twist
- Författare
- Eriksson, Fredrik
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 124 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 231 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 575 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- För många står sill och strömming för sommar, sol och hav, men dessa fiskar går utmärkt att äta året runt! Ja, denna billiga och nyttiga mat borde vi äta betydligt oftare. Ett viktigt skäl till att vi bör äta mer sill och strömming är det nyttiga fiskfettet som kroppen behöver för att må bra. Ett annat är att vi sparar på miljön när vi äter råvaror som inte har rest över halva jordklotet. För att inte tala om det vi sparar i plånboken!Här finns hundra recept – både moderna och klassiker – på rätter med sill och strömming tillsammans med de goda hembakta bröden, ostarna och den egenhändigt kryddade nubben till. Recepten passar den som fiskar själv eller som köper sill från tunna, men även den som vill utgå från den färdiginlagda 5-minuterssillen som finns att köpa i vilken livsmedelsbutik som helst.Smaka på Fredrik Erikssons apelsin- och pepparsill, äpple- och pepparrotssill, nässelsill med rödlök och löjrom, citron- och olivsill med basilika, vodka- och limegravade strömming, citronmarinerade ansjovis med kapris, prästostbröd, knäckebröd och mycket mer. Och njut av bokens alla vackra och inspirerande miljö- och matbilder!
Bonnier Fakta 9789174242485 -
Sill & Strömming
Inbunden bok. Prisma. 2005. 216 sidor.
Gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151844602
- Titel
- Sill och strömming
- Författare
- Mannerström, Leif
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 216 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 208 x 208 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 850 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Leif Mannerström är Sveriges ledande stjärnbeströdde fiskkock. Han lagar mat i TV och gourmeter vallfärdar till hans restaurang Sjömagasinet i Göteborg. Här är nu Leifs stora bok om havets silver.
Boken inspirerar och ger lust till matlagning med dessa lättåtkomliga och läckra råvaror, som med rätt kryddning och tillbehör blir kulinariska sensationer. Här finns de goda recepten och reviderade klassiker, här finns kringläsning och kulturhistoria.
Varje rätt är unik och har sina speciella ingredienser, som skapar särarten. Recepten är huvudsaken i boken, men dessutom beskrivs dryckeskulturen (öl, snaps) och tillbehören (smör, ost, bröd, kryddor).
Förutom recept från både väst- och östkusten har boken ett nordiskt perspektiv. Boken visar att det är just i Norden den verkliga sill- och strömmingskulturen finns!
I bokens inledning får vi läsa om vad sill och strömming är, om fiskevattnen och fisket längs våra båda kuster, strömmingsberedning och rökning av böckling.
Därefter följer receptdelen med diverse sillklassiker: SOS, en svensk krogklassiker, modernare sillinläggningar, skarpsill, ansjovis, skånsk kryddsill, tapas med tillbehör, sardiner på nordiskt sätt, sill-sallad och Mannerströmmingar minst 10 recept på stekt och halstrad strömming, hel och i flundror, med tillbehör. Dessutom flera strömmingsanrättningaroch recept från Tore Wretman och Bengt Wedholm. Här finns inlagd strömming och surströmming, böcklingrecept, ansjovis, Janssons frestelse, löjrom och sushi på sill och strömming.
Sist men inte minst ett kapitel om dryckeskulturen.
Prisma 9789151844602 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9137071904
- Titel
- Strömming och sill
- Författare
- Kyrklund, Ulli
- Förlag
- Stockholm : Forum
- Utgivningsår
- 1979
- Språk
- Svenska
Stockholm : Forum 9137071904 -
Strömming och sill
Inbunden bok. Stockholm : Forum. 1979.
Nyskick. Fint bevarad bok! Inlaga ser orörd ut.
Se gärna mina övriga annonser för fler liknande böcker!
Y4Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137071909
- Titel
- Strömming och sill
- Författare
- Kyrklund, Ulli
- Förlag
- Stockholm : Forum
- Utgivningsår
- 1979
- Språk
- Svenska
Stockholm : Forum 9789137071909 -
En svensk nationalrätt : sill och strömming
Inbunden bok. Göteborg : [Wezäta] : Svensk fisk. 1990.
Nära nyskick. mmk
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789177660354
- Titel
- En svensk nationalrätt : sill och strömming
- Författare
- Bonekamp, Gunnevi - Zetterqvist, Siv - Svensk fisk ekonomisk förening
- Förlag
- Göteborg : [Wezäta] : Svensk fisk
- Utgivningsår
- 1990
- Språk
- Svenska
Göteborg : [Wezäta] : Svensk fisk 9789177660354 -
Strömming och sill
Inbunden bok. Forum. Andra tryckningen uppl. 1983. 96 sidor sidor.
Mycket gott skick. Pärmenhar något intryckta ryggslut, i övrigt mycket små spår av hantering. Ingen prisetikett. Inlagan som ny, ej namnad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9137082620
- Titel
- Strömming och sill
- Författare
- Kyrklund, Ulli
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 1992
- Bandtyp
- Kartonnage
- Vikt
- 570 g
- Språk
- Svenska
Forum Andra tryckningen 9137082620 -
Sill och strömming
Inbunden bok. Prisma. 2005. 216 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. 20,5 x 20,5 cm, 848 gram. Boken skickas som spårbar försändelse.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151844605
- Titel
- Sill och strömming
- Författare
- Mannerström, Leif
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 216 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 208 x 208 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 850 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Leif Mannerström är Sveriges ledande stjärnbeströdde fiskkock. Han lagar mat i TV och gourmeter vallfärdar till hans restaurang Sjömagasinet i Göteborg. Här är nu Leifs stora bok om havets silver.
Boken inspirerar och ger lust till matlagning med dessa lättåtkomliga och läckra råvaror, som med rätt kryddning och tillbehör blir kulinariska sensationer. Här finns de goda recepten och reviderade klassiker, här finns kringläsning och kulturhistoria.
Varje rätt är unik och har sina speciella ingredienser, som skapar särarten. Recepten är huvudsaken i boken, men dessutom beskrivs dryckeskulturen (öl, snaps) och tillbehören (smör, ost, bröd, kryddor).
Förutom recept från både väst- och östkusten har boken ett nordiskt perspektiv. Boken visar att det är just i Norden den verkliga sill- och strömmingskulturen finns!
I bokens inledning får vi läsa om vad sill och strömming är, om fiskevattnen och fisket längs våra båda kuster, strömmingsberedning och rökning av böckling.
Därefter följer receptdelen med diverse sillklassiker: SOS, en svensk krogklassiker, modernare sillinläggningar, skarpsill, ansjovis, skånsk kryddsill, tapas med tillbehör, sardiner på nordiskt sätt, sill-sallad och Mannerströmmingar minst 10 recept på stekt och halstrad strömming, hel och i flundror, med tillbehör. Dessutom flera strömmingsanrättningaroch recept från Tore Wretman och Bengt Wedholm. Här finns inlagd strömming och surströmming, böcklingrecept, ansjovis, Janssons frestelse, löjrom och sushi på sill och strömming.
Sist men inte minst ett kapitel om dryckeskulturen.
Prisma 9151844605 -
Mina första fåglar ; Mina första fiskar ; Mi...
Inbunden bok. Triumf Förlag / Burger King AB. 2023. 120 sidor.
Nyskick. Förlags nya. Bok 1: ISBN 9789189083639. Bok 2: ISBN 9789189083646. Bok 3: ISBN 9789189083660. Bok 4: 9789189083653. Rikt illustrerade med fantstiska färg teckningar. Alla böcker har 30 sidor. Alla 4 : 590 gram. 19,3 cm x 15,7 cm. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKTriumf Förlag / Burger King AB -
Mina första fåglar ; Mina första fiskar ; Min...
Inbunden bok. Triumf Förlag / Burger King AB. 2023. 120 sidor.
Nyskick. Förlags nya. Bok 1: ISBN 9789189083639. Bok 2: ISBN 9789189083646. Bok 3: ISBN 9789189083660. Bok 4: 9789189083653. Rikt illustrerade med fantstiska färg teckningar. Alla böcker har 30 sidor. Alla 4 : 590 gram. 19,3 cm x 15,7 cm. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKTriumf Förlag / Burger King AB -
Sill & strömming : på klassiskt vis och med m...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2012. 124 sidor.
Nära nyskick. PRESENTSKICK.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174242485
- Titel
- Sill & strömming : på klassiskt vis och med modern twist
- Författare
- Eriksson, Fredrik
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 124 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 231 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 575 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- För många står sill och strömming för sommar, sol och hav, men dessa fiskar går utmärkt att äta året runt! Ja, denna billiga och nyttiga mat borde vi äta betydligt oftare. Ett viktigt skäl till att vi bör äta mer sill och strömming är det nyttiga fiskfettet som kroppen behöver för att må bra. Ett annat är att vi sparar på miljön när vi äter råvaror som inte har rest över halva jordklotet. För att inte tala om det vi sparar i plånboken!Här finns hundra recept – både moderna och klassiker – på rätter med sill och strömming tillsammans med de goda hembakta bröden, ostarna och den egenhändigt kryddade nubben till. Recepten passar den som fiskar själv eller som köper sill från tunna, men även den som vill utgå från den färdiginlagda 5-minuterssillen som finns att köpa i vilken livsmedelsbutik som helst.Smaka på Fredrik Erikssons apelsin- och pepparsill, äpple- och pepparrotssill, nässelsill med rödlök och löjrom, citron- och olivsill med basilika, vodka- och limegravade strömming, citronmarinerade ansjovis med kapris, prästostbröd, knäckebröd och mycket mer. Och njut av bokens alla vackra och inspirerande miljö- och matbilder!
Bonnier Fakta 9789174242485
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn