-
MEDITERRANEAN CUISINE – Secrets from Coastal...
Inbunden bok. Academia Barilla. 2011. 304 sidor.
ISBN 9788854406056
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, oläst! –– Mycket stort format, ca 23x35x3 cm! – Se fler bilder! ––
In leafing through the 130 recipes presented, covering all types of dishes (from antipasti to desserts, from first courses to pizzas and focaccias, and on to second läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKAcademia Barilla 9788854406056 -
Bröd från Brunkebergs Bageri
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2009. 128 sidor.
Mycket gott skick. Jättefint ex
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174240665
- Titel
- Bröd från Brunkebergs Bageri
- Författare
- Johansson, Heléne
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 253 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 656 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Nästan lika viktigt som att brödet är gott och vackert är att man äter det i rätt sammanhang. Bröd och mat hör ihop och förhöjer varandra på samma sätt som mat och en passande dryck gör. Därför utgår Heléne Johansson från situationen och måltiden när hon presenterar sina allra godaste matbröd. Som frukt- och nötbrödet, ett optimalt bröd till dessertost, särskilt stark grönmögelost, och svartbrödet som passar till alla rätter där nubben har en självklar plats samt sesam- och linfröbrödet som passar extra bra till asiatisk mat.Recepten är indelade i avsnitten Frukost, Middag, Fest och På väg. Dessutom finns många användbara praktiska tips och knep från fullblodsproffset Heléne till alla entusiastiska hemmabagare. Allt från hur man knådar, jäser, kryddar och gräddar degen till hur man förvarar, serverar och njuter av den egna skapelsen: det färdiga brödet.”Jag har bakat mina recept tusen gånger och vet att de fungerar. Jag vet också vad folk frågar efter och vad de vill veta om bröd. Men det här är inte bara en receptbok, det är även en bok om mina ambitioner och tankar kring kombinationen bröd och mat, råvaror, kvalitet och så vidare. Förhoppningsvis kan den också inspirera läsaren till att baka egna spännande bröd utifrån mina grundrecept.”Heléne Johansson
Bonnier Fakta 9789174240665 -
Escoffiers stora kokbok I-II. Bearbetad för s...
Inbunden bok. Åhlén & Åkerlund . 761 sidor.
Gott skick. Två dekorerade klotband tryckta 1927-28
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKÅhlén & Åkerlund -
Vinguide för vanligt folk
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2001. 80 sidor.
Nyskick. En utökad och omarbetad utgåva av den uppskattade och efterfrågade Vinguide för vanligt folk. Boken blandar fakta med roliga anekdoter och citat. Nyheter är bl a bag-in-box-viner, Sydafrika som vinland, svenskt vin, ekologiska viner, hur man odlar sitt eg läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155229726
- Titel
- Vinguide för vanligt folk
- Författare
- Martinsson, Nadja C
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 80 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 119 x 227 mm Ryggbredd 11 mm
- Vikt
- 196 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- ''Vinguide för vanligt folk'' är tänkt som en lättsam vägledning för alla som är intresserade av vin! Bokens författare, Nadja C Martinsson, frilansjournalist som under några år arbetat extra på Systembolaget, upptäckte att det saknades en lättsam, roligt skriven och illustrerad vinguide. ''Vinguide för vanligt folk'' inleds med några allmänna råd om vin, de olika smaktyperna (lätt, medelfylligt, fylligt osv) och fortsätter sedan med en ordlista som visar vad vinexperterna egentligen menar med uttryck som adstringerande, balanserat, fatkaraktär, fällning osv, dvs ord som man stöter på i Systembolagets katalog. Vi får också ta del av några årgångsråd, prisklasser, passande vin till olika maträtter, serveringstips, temperatur, luftning, vilket glas som framhäver vinet bäst, förvaring av vin, olika druvsorter och de vanligaste vinländerna. Boken är rikligt illustrerad av Cecilia Torudd.
Bokförlaget Semic 9789155229726 -
Döden i grytan : om vår rädsla för riktig mat
Inbunden bok. Ordfront Förlag. 1 uppl. 2010. 280 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Jättefint exemplar.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170374937
- Titel
- Döden i grytan : om vår rädsla för riktig mat
- Författare
- Nilsson, Mats-Eric
- Förlag
- Ordfront Förlag
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 280 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 160 x 232 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 610 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Hembakade bullar anses som farligare än fabrikstillverkade. Många förskolor förbjuder numera barnen att vara med i köket och ibland även att bre sina egna smörgåsar. Och för den som driver en korvkiosk är det betydligt lättare att få tillstånd att servera pulvermos än riktigt potatismos.
Att hantera färskvaror betraktas idag som ett högriskprojekt medan hårt processade och oaptitliga matprodukter paradoxalt nog uppfyller samtliga myndighetskrav.
Hur har det blivit så?
Döden i grytan visar hur lagar och regler gynnar den näringsmässigt utarmade industrimaten på den traditionellt tillagade matens bekostnad. Ändå är det just i de jättelika matfabrikerna som farliga bakterier och virus har bäst förutsättningar att alstras och spridas.
Sjukhussjuka, svininfluensa och nya aggressiva magbakterier är bara några av de hälsofaror som kan spåras tillbaka till de miljöförstörande fabriksfarmer med tiotusentals djur som med EU-stöd nu även etableras kring Östersjön. Dessa gigantiska samlingar av höns, kor och svin förser matindustrin med billiga komponenter till de standardiserade menyer som erbjuds i allt från skolor och äldreboenden till sjukhus och vanliga lunchkrogar.
Men allt är ändå inte nattsvart. Än är det inte försent att hitta tillbaka till de riktiga råvarorna, de rena smakerna den sanna matupplevelsen!
Mats-Eric Nilsson, som skakade om de svenska matkonsumenterna med bästsäljaren Den hemlige kocken, tar nu tillsammans med journalistkollegan Henrik Ennart matdebatten ett stort steg vidare.
Ordfront Förlag 1 9789170374937 -
Äkta vara : guide till oförfalskad mat
Inbunden bok. Ordfront Förlag. 1 uppl. 2008. 273 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag saknas. Jättefint exemplar.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170373916
- Titel
- Äkta vara : guide till oförfalskad mat
- Författare
- Nilsson, Mats-Eric
- Förlag
- Ordfront Förlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 273 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 135 x 205 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 400 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vad är det egentligen vi stoppar i oss?
Frågan släpper inte taget om de tiotusentals svenskar som läst Den hemlige kocken - det okända fusket med maten på din tallrik, en bok som skakat livsmedelsindustrin i dess grundvalar.
Runt middagsbord, i fikarum, på bloggar och i TV-kanalernas debattsoffor talas det som aldrig förr om den fejkade mat som vi varje dag lägger i kundvagnen. Vi konsumenter inser plötsligt att vi är grundlurade av de stora livsmedelskedjornas utbud, rikt på tillsatser men fattigt på råvaror.
Men vad ska man då äta, är den givna följdfrågan från den omskakade matkunden. Och hur hittar man de genuina och oförfalskade livsmedlen? Är majskycklingen verkligen bättre? Finns det någon skinka värd namnet? Varifrån får laxen sin färg och vad innehåller egentligen fiskpinnarna?
Svaren på dessa frågor och många fler ger Mats-Eric Nilsson i sin nya bok Äkta vara. Här bjuder han på fler avslöjanden av det utbredda matfusket och tipsar samtidigt om mängder av goda alternativ.
Denna shoppingguide är en detaljerad genomgång av 200 livsmedel och förhoppningen är att den ska få följa med sina läsare ända in i butiken.
Dessutom innehåller boken:
- Så läser du en innehållsförteckning
- Här är de vanligaste tillsatserna
- Lär dig att genomskåda reklamspråket ("Naturligt",
- "Hemlagat" etc.)
- Vägvisare till märkesdjungeln (Krav, Sigill, Nyckelhål etc.)
- Så styr butiken dina inköp
Ordfront Förlag 1 9789170373916 -
En godare jul
Inbunden bok. Stockholm : Max Ström. 2016.
Nyskick. Skyddsomslag saknas. Med boken medföljer Carolas album Drömmen om julen.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789171263971
- Titel
- En godare jul
- Författare
- Häggkvist, Carola - Landqvist, Malin
- Förlag
- Stockholm : Max Ström
- Utgivningsår
- 2016
- Språk
- Svenska
Stockholm : Max Ström 9789171263971 -
Hirams andra kokbok
Inbunden bok. Ica förlaget. 1966.
Gott skick. Skyddsomslag saknas. Fin och trevlig kokbok
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKIca förlaget -
Vegan BBQ
Inbunden bok. Massolit Förlag. 1 uppl. 2016. 128 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag saknas. Fd biblioteksbok so aldrig varitutlånad. Perfekt skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789176610428
- Titel
- Vegan BBQ
- Författare
- Kristiansson, Mattias
- Förlag
- Massolit Förlag
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 177 x 246 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 526 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Finns det något säkrare sommartecken än doften av tändvätska och glödande grillkol? Vi älskar att grilla, men de flesta av oss är inte så fantasifulla när det kommer till vad vi lägger på grillen. Hamburgare, korvar, biffar och kanske något enstaka grönsaksspett för syns skull - känns det igen?
Här är boken för dig som vill inspireras att tänka nytt och framförallt grönt till grillen. Vegoprofilen Mattias Kristiansson bjuder på en färgsprakande BBQ med saftiga vegoburgare, kryddiga grillspett och spänstiga grönsaker, och alla slags tillbehör i form av sallader, såser och röror. Vegan BBQ är dessutom den enda veganska grillboken på svenska!
Mattias Kristiansson är en av landets främsta vegoprofiler och driver Sveriges första och största mattidning Vego. Han har tidigare gett ut flera bak- och kokböcker, bland andra Välkommen till Vegoriket och Pepparkakeland.
Massolit Förlag 1 9789176610428 -
Delicious : bakverk för en godare höst och vi...
Häftad bok. Bonnier Fakta. 2016. 173 sidor.
Nära nyskick. Fd biblioteksbok. Väldigt fin. En anteckning på sid, 31.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174245776
- Titel
- Delicious : bakverk för en godare höst och vinter
- Författare
- Fares, Roy
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 173 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 198 x 260 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 720 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- ”Visst är det väl något magiskt med våra svenska årstider? Själv tycker jag nog allra bäst om hösten, för det är verkligen bakningens tid. Då bakar vi den där pajen på säsongens äpplen och päron, då träffar vi vänner och släkt och fikar och då bekämpar vi höstrusk och snö med choklad och citrus. I varje fall är det så för mig. Jag kan tydligt se att det är höst genom att titta på vilka råvaror jag använder. Då handlar det mycket om äpplen, päron, choklad, apelsiner och nötter. Och med dem går det att göra riktigt goda sötsaker.Hembakat är njutning och mys i en perfekt kombo. Och om vi fikade mer tillsammans skulle vi bli lyckligare! Därför har jag gjort en bakbok som innehåller mina favoriter. Det är klassiska svenska bakverk som småkakor och bullar, men också en del amerikanskinspirerat som har allt och lite till. Och sedan ville jag ta med några bakverk från min barndom. Och så kunde jag förstås inte låta bli att göra ett kapitel med några av mina bästa julsötsaker. Så gott och mysigt. Eller helt enkelt delicious!”Den mästerlige konditorn Roy Fares är tillbaka med ännu en bok full av oemotståndliga godsaker. Här bullar han upp med småkakor, vetebröd, mazariner, cheesecakes och pajer. Men även lite ovanligare delikatesser som till exempel apple fritters, lemon bars och en hästtårta(!). Roy bjuder dessutom på sina bästa recept på julens sötebröd, så att vi på bästa sätt kan baka och njuta oss igenom hösten och vintern.
Bonnier Fakta 9789174245776 -
Prinsessornas kokbok husmanskost och helgdags...
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 1952. 509 sidor.
Nära nyskick. Så fint och välbevarat exemplar. Boken är hanterad med största varsamhet.
Minimala hanteringsspår på pärmen och en obetydlig fläck av något på långsidan snitt, ca 0,7 cm.
Fint grönt konstläderband med guldbokstäver och dekor.
Ny omarbetad upplaga. En m läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKAlbert Bonniers Förlag -
Skitmat
Häftad bok. Träningslära - Gudiol. 1.1 uppl. 2014. 295 sidor.
Gott skick. En del nötning på pärmen. Ej snedläst. Ej anteckningar eller vikta blad. Det är boken på bilden!
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789176116968
- Titel
- Skitmat : vad det är, varför den gör dig fet och varför du fortsätter att äta den
- Författare
- Gudiol, Jacob
- Förlag
- Träningslära - Gudiol
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 295 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 162 x 229 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 650 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vad är det egentligen med viss mat som gör att du aldrig riktigt verkar bli mätt? Många av oss vet att vi inte borde äta för mycket av vissa livsmedel men ändå fortsätter vi att äta av dem i mängder. Hur kommer det sig? Varför fortsätter du äta trots att du egentligen vet att du har ätit
tillräckligt?
Och varför går de allra flesta människorna idag sakta upp i vikt efter att de lämnat tonåren? Svaret på de här frågorna och mycket mer får du i den här boken. Skitmat är en presentation av den senaste vetenskapen kring övervikt. Hur dina sinnen påverkas av maten du äter och miljön du lever i och hur dessa två faktorer
tillsammans sakta men säkert driver de allra flesta av oss att äta för mycket och gå upp i vikt.
Författaren till boken, Jacob Gudiol, är en framstående profil inom världen för kost och hälsa i Sverige och även skaparen bakom en av Sveriges största bloggar kring hälsa, kost och träning, Träningslära.se
Träningslära - Gudiol 1.1 9789176116968 -
Handbok för bakfulla
Häftad bok. Fabel. 1982. 103 sidor.
Nära nyskick. Boken berättar utan att moralisera om allt du borde känt till senast kvällen före dagen efter..
Boken är den definitiva utredningen om orsakerna till och botemedlen för människans äldsta gissel … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789146185123
- Titel
- Handbok för bakfulla : den definitiva utredningen om orsakerna till och botemedlen för människans äldsta gissel
- Författare
- Outerbridge, David - Jolliffe, Gray - Larsson, Lars G
- Förlag
- Stockholm : Fabel
- Utgivningsår
- 1982
- Språk
- Svenska
Fabel 9789146185123 -
Gin: en guide till smakerna och hantverket -...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2018. 224 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174249545
- Titel
- Gin: en guide till smakerna och hantverket - 300 sorter från hela världen
- Författare
- Knoll, Aaron
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 257 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 1061 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det här är den första boken på svenska om gin som tar en närmare titt på den spännande och starka gintrenden som sveper fram över världen. Drycken sätts in i ett historiskt perspektiv, alltifrån att vara betraktad som medicin till framväxten av dagens smådestillerier och ginbarer. Guiden spänner över de stora klassiska tillverkarna i Storbritannien, USA och Australien till svenska och internationella hantverksdestillerier.Här beskrivs hur gin framställs, vilken roll alkoholhalten har för smakupplevelsen och vilken gin som passar till vad. En stor del ägnas de olika typerna av gin och deras smaksättning – hur kryddor och örter påverkar smakupplevelsen. Lär dig hur det går till att prova gin, samla några vänner och upptäck hur olika gin kan smaka.Receptdelen innehåller fler än 50 recept på gindrinkar med ett flertal variationer. Dessutom berättas historien bakom världens kanske mest kända drink, G&T, och en praktisk genomgång av olika tonic med recept avrundar kapitlet.En utförlig uppslagsdel med över 300 av världens bästa ginsorter presenteras med bild och text, från Black Button Destillery i USA till Hernö gin i Härnösand.Detta är ett praktverk över gin och den perfekta guiden till drycken oavsett om du är intresserad av dryckeshistoria eller vill haka på gintrenden.
Bonnier Fakta 9789174249545 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789113076614
- Titel
- Kokkonst för livsnjutare
- Författare
- Blom, Edward
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 215 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 199 x 245 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 730 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Jag älskar stora, rejäla träslevar. Aldrig är jag så avslappnad och lycklig som när jag rör runt, runt i en brunsås eller långkokande gryta."
Kokkonst för livsnjutare är både en kokbok och en livsstilsbok, som man läser, inspireras, får idéer av och blir underhållen av. Här får vi följa med Edward Blom och hans hustru Gunilla Kinn Blom hem till deras eget matuniversum.
Edward och Gunilla delar med sig av sin syn på mat och matlagning, till exempel att man inte behöver ha dyra och komplicerade köksredskap - men däremot bra råvaror och ett fullständigt kompromisslöst förhållande till hur man lagar och smaksätter maten.
Några längre och mer kulturhistoriskt inriktade texter (exempelvis om vissa livsmedels och maträtters historia) får vi oss också till livs. Vi får etikettråd, som är ett av Edwards favoritområden. Det blir fortsatt fokus på såväl mathistoriska ikoner (som till exempel Auguste Escoffier och Tore Wretman) som nutid (till exempel aktuella styckningsdetaljer på kött), likväl texter om olika matrelaterade fenomen ("fattiggourmeter" eller "delikatessernas rättigheter"). Boken innehålla också texter om Edward, av anhöriga skribenter - t ex hans syster, författaren Anna Dunér. Ett matkulturellt historieberättande i kokboksform!
Edward Blom och Gunilla Kinn Blom tilldelades tredje pris (brons) för texterna i Kokkonst för livsnjutare på Gourmand World Cookbook Awards 2016 i kategorin "Food Writing".
Norstedts 2 9789113076614 -
Värmande vego : comfort food deluxe
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2019. 155 sidor.
Nyskick. PRESENTSKICK
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113094502
- Titel
- Värmande vego : comfort food deluxe
- Författare
- Jönsson, Karoline
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 155 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 194 x 266 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 753 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Värmande vego är precis den bok Karoline Jönsson hade velat ha när hon blev vegetarian. Faktum är att hon då var både hungrig och vilse i spenaten. Därför har Karoline samlat de recept som hamnat på repeat i hennes kök: rätter som fungerar som en bas och som du kan smaksätta på olika vis, mat som gör dig varm och nöjd och förenklar vardagslivet. Mat som alltid funkar och som alltid blir god.
Boken delas in i:
Från grunden om hur man gör tofu, matlagningshavregrädde och tempeh. I kastrullen hittar du soppor, grytor som daal och chili. I pannan bjuder på koreanska pannkakor, fritters och rårakor. I ugnen handlar det om gratänger och bakad potatis med härliga fyllningar. Det finns också recept på rejäla bakverk - för alla behöver ett recept på en perfekt vegansk kladdkaka!
Norstedts 1 9789113094502 -
Vital kur för barn : [kost för friska och sju...
Häftad bok. Lidingö : Hälsa-böcker. 1985. 122 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185506378
- Titel
- Vital kur för barn : [kost för friska och sjuka barn]
- Författare
- Johansson, Lilly - Spångberg, Alf
- Förlag
- Lidingö : Hälsa-böcker
- Utgivningsår
- 1985
- Språk
- Svenska
Lidingö : Hälsa-böcker 9789185506378 -
Mackor : 100 klassiska sandwichar från Reuben...
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2014. 175 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127137592
- Titel
- Mackor : 100 klassiska sandwichar från Reuben till Po' boy
- Författare
- Jonas Cramby
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 175 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 227 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 750 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mackor har utsetts till svensk vinnare i kategorin Bästa Kulinariska Historiebok (Best Culinary History Book) i den prestigefyllda tävlingen The Gourmand Awards, även kallad Kokboks-VM.
Årets Svensk Måltidslitteratur 2014 i kategorin Vardagsmåltider.
"Det vattnas ordentligt i munnen, och om det fanns ett pris som hette Årets förord skulle Cramby vinna det."
Mat-Magasinet
"Jonas Cramby har gjort det igen! Boken Mackor följer upp succén efter hans tidigare böcker Texas BBQ och Texmex från grunden."
Sundsvalls Tidning
"En kokbok som tar mackan på allvar."
Lantliv Mat & Vin
"Ett måste i kokbokshyllan."
Älskade Hem
När John Montagu, den fjärde hertigen av Sandwich, fick den briljanta idén att stoppa kallskuret kött mellan två brödbitar uppfann han inte bara den första, riktigt moderna måltiden. Han skapade en global besatthet. Idag finns det nämligen varianter av den portabla, billiga men framförallt läppsmackande goda mackan i de flesta kulturer och det är på tiden att det kommer en bok som tar ämnet på allvar.
I över 100 recept lär du dig bland annat hur du gör perfekta versioner av klassiker som club sandwich, reuben och BLT samt får bekanta dig med lite mer exotiska smörgåsar som muffulettas, tortas, po boys och banh mis. Mackor innehåller smörgåshistoria, mackfilosofi, hur man bakar de perfekta bröden, gör egen ost och charkuterier, dessutom vilka tillbehör och verktyg varje mackälskare alltid bör ha hemma.
Detta är helt enkelt en kokbok som äntligen ger den blygsamma mackan all den respekt som den förtjänar. För hemligheten bakom att leva lyckligt är ju trots allt, som musikern Warren Zevon sa på sin dödsbädd, att uppskatta varenda macka.
Jonas Cramby är frilansskribent, krönikör och krogskribent för Metro. År 2009 blev han utsedd till Årets krönikör av Sveriges Tidskrifter. Den mycket uppmärksammade kokboken Texmex från grunden gavs ut 2012 och den lika hyllade Texas BBQ 2013. Böckerna har översatts till sex språk.
"Jonas är krönikören och skribenten med den lika fantastiska som dråpliga formuleringsförmågan. Och på samma rejäla, grabbiga sätt som hans två tidigare kokböcker är Mackor en maffig kokbok som ger den blygsamma mackan all respekt den är värd."
Baka
"Den här boken tar den enkla smörgåsen på allvar och lyckas på så sätt skapa stora smakupplevelser."
Vin & Bar Journalen
"Boken Mackor är en fantastisk bok som fyller ett hålrum bland kokböcker som jag inte ens visste fanns. Äg den!"
Johan Engman, Sundsvalls Tidning
"En bok som ger mackan den respekt den förtjänar."
Mariefreds Tidningen
"Fantastiska mackor från olika delar av världens samsas i denna snygga bok. Oväntad bonus är många recept på plägg och tillbehör."
Sophie Berlin, Allt om Mat
"Vad det handlar om, vilket Jonas Cramby lyfter fram i boken, är just lite omsorg. Om man lägger ett par minuter extra på att göra en macka får man igen det mångdubbelt i upplevelsen."
Jan Gradvall, DI Weekend
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127137592 -
Hur jag lagar mat Kokbok
Inbunden bok. Lindqvists Förlag. 1935. 319 sidor.
Mycket gott skick. Fint exemplar. Första utgåva. Gamla fina recept för vardag och kalas såsom Kalvbräss i gele, Biff á la Lindström, Krustader med hummerstuvning m.m. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKLindqvists Förlag -
Mest grönt & konsten att koka bläckfisk
Inbunden bok. Nygren & Nygren. 1 uppl. 2015. 262 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i hyggligt skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186623579
- Titel
- Mest grönt & konsten att koka bläckfisk
- Författare
- Norman, Peter
- Förlag
- Nygren & Nygren
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 262 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 215 x 280 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 1300 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mest grönt & konsten att koka bläckfisk är en vacker och passionerad bok där författaren Peter Norman samlat recept från bl.a Sverige, Mellanöstern, Asien, Japan, Peru och Mexiko där han själv bor. Med fantastiska miljöfotografier får du möta Peters vänner världen över, besöka odlingar och se gator, trädgårdar och skogar. Maten dignar av örter, chili, tryffel, svamp och allt är naturligt och enkelt.
Kött, kyckling, fisk och skaldjur används som komplement till det vegetariska men ett helt kapitel handlar om konsten att koka en riktigt god bläckfisk.
Nygren & Nygren 1 9789186623579 -
Din guide till god etikett
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2002. 128 sidor.
Nyskick. Vid festligare tillfällen är det bra att veta vad som gäller: Hur formulerar man en inbjudan och hur och när svarar man Vad ska man ha på sig? Hur kan värdparet på bästa sätt arrangera dukning? Och vad gör en Bestman, en toastmaster och en vicevärd?
Det läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153419242
- Titel
- Din guide till god etikett
- Författare
- Maja-Lisa Furusjö - Ingrid Harrington
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 205 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Hur formulerar man en inbjudan och hur och när svarar man? Vad ska man ha på sig? Hur arrangerar man dukning, placering och servering? Hur arrangerar man dop, bröllop och begravning? Dessa frågor och många fler får du svar på i denna matnyttiga guide till god etikett till vardags och fest! 5 sv/v teckningar.
Ica Bokförlag 1 9789153419242 -
Munskänkarnas ettbetygskurs
Inbunden bok. Tukan . 2013. 142 sidor.
ISBN 9789174017236
Nyskick. Den här boken beskriver druvans väg från att den knoppas på vinrankan till det färdiga vinet i ditt glas.
I Munskänkarnas ettbetygskbok får du lära dig om såväl druvor som vinlagstiftning och vintyper i de viktigaste vinområdena i Frankrike, Tyskland, S läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKTukan 9789174017236 -
Upptäck vinprovning
Inbunden bok. Tukan . 2011. 111 sidor.
Nyskick. En innovativ, informativ och inte minst rolig bok som kommer att väcka vinkännaren inom dig.
Det finns knappast något bättre sätt att få kunskap om vin än att dricka det. Upptäck vinprovning innehåller därför både teori och massor av praktiska övningar.
läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174013832
- Titel
- Upptäck vinprovning
- Författare
- Jancis Robinson
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 111 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 245 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 514 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En innovativ, informativ och inte minst rolig bok som kommer att väcka vinkännaren inom dig.
Det finns knappast något bättre sätt att få kunskap om vin än att dricka det. Upptäck vinprovning innehåller därför både teori och massor av praktiska övningar.
Läs och smaka dig igenom boken så lär du dig hur man bedömer sötma, syra och fruktighet, hur man skiljer på vinets längd och tyngd och hur man spottar på rätt sätt.
Här finns också tips om hur man planerar egna vinprovningar och för provningsanteckningar.
Mått:196x244
Tukan 9789174013832 -
Svenska öl i köket
Inbunden bok. Raster förlag AB. 2000. 128 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9187215012
- Titel
- Svenska öl i köket
- Författare
- Donald Boström
- Förlag
- Raster förlag AB
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 575 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Svenska öl i köket vann kategorin Dryckeslitteratur i Årets Svenska Kokbok 2001 med motiveringen: »Boken speglar entusiastiskt en ny svensk ölkultur på frammarsch genom skildring av små bryggeriers verksamhet. Öl såväl till maten som i maten. Vacker layout.« Svenska öl i köket bjuder på en kulinarisk resa genom Sverige. Tillsammans med köksmästaren Stefan Bjur besöker vi ett antal svenska bryggerier där vi tillreder en måltid med det lokala ölet som ingrediens. Recepten följer landskapens mattraditioner, varför det t.ex. blir musslor i bocköl från Grebbestads bryggeri, renkött med ale från Jämtlands bryggeri och älgkött med svamp med Munkbos veteöl. Denna annorlunda öl- och kokbok lär ut konsten att kombinera öl både i och med mat. Recepten är enkla att följa och passar lika bra i hemmet som på en gourmetkrog.
Raster förlag AB 9187215012 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789175033938
- Titel
- Tio lektioner i matlagning
- Författare
- Lundgren, Lotta
- Förlag
- Månpocket
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 295 sidor
- Bandtyp
- Mått
- 110 x 178 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 161 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Kan alla människor lära sig laga mat? Finns det andra vägar att gå än dem som vanliga kokböcker erbjuder? Och kan man till och med ha roligt under tiden?Tio lektioner i matlagning handlar om matlagning i fri stil, ätandets glädje, kärlek i gasform, före detta pojkvänner, otacksamma ungar, smaksinnets fysionomi, vikten av jämställdhet, problemet med kost, maten som religion, författandets plågor, kreativitetens källor, kökets utrustning, mat och sex, konsekvensen av kroppsfett, kött som konflikthärd, pengar och döden, men kanske allra mest om hur man gör när man lagar mat. Innehåller ca 30 recept.Ur innehållet:1. Redskap2. Känslor3. Smaker4. Kött 5. Kön6. Kost7. Efteråt8. Barn9. Pengar10. Hur man gör när man lagar mat
Månpocket 9789175033938 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789151838137
- Titel
- Vår kokbok : En ny generation
- Författare
- Andrews, Birgitta - Lindgren, Barbro - KFs provkök
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 864 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Vikt
- 1570 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vår kokbok är landets mest sålda kokbok: över två miljoner sålda exemplar! Den nya, omarbetad upplagan speglar en svensk matkultur som är rikare än någonsin. Här finns den klassiska husmanskosten samt mängder av nya recept för nya livsstilar - och mer grön mat än någonsin.
Den nya upplagan av Vår kokbok är Sveriges mest aktuella grundkokbok. Här finns trenderna som kommit för att stanna. Här finns tillagningsmetoderna anpassade till ny köksutrustning, här finns de nya livsmedlen, de nya kryddorna och framför allt de nya recepten med influenser från världens alla hörn.
Bland nyheterna märks fler recept med kyckling, lax, struts och kalkon och lamm. Men också flera grönsaksrätter, nya härliga pastarecept och underbara efterrätter, som Tiramisu och Pannacotta.
Recepten för två och en person har blivit fler och i slutet av boken finns ett register med rätter som tar max 30 minuter att laga. Här finns också tabeller över vitaminer och mineraler, som besvar frågor om var de finns, vad de gör för nytta, vilket dagsbehovet är och riskerna för överdosering.
I Vår kokbok hittar man också som vanligt klassikerna, grundrecepten, berednings- och tillagningsmetoderna: hur man rensar fisk, öppnar hummer och krabba, skär en lök på smartaste sätt, räknar ut tillaggningstiden för en hel fisk, beräknar mängder, räddar en sås som skurit sig med mera, med mera...
Den nya upplagan av Vår kokbok är helt enkelt den perfekta grundkokboken för en ny generation!
Prisma 23 9789151838137 -
Hembakat är bäst. Recept på 30 klassiska bakv...
Inbunden bok. Hembakningsrådet - IKEA. 1 uppl. 2010.
Gott skick. Bakre pärm blekt vid övre ryggkant
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKHembakningsrådet - IKEA 1 -
Bearkoe-krovhte
Häftad bok. Statped nord. 2011. 33 sidor.
ISBN 9788276011760
Nyskick. Finns ej KB. Sydsamiska.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKStatped nord 9788276011760 -
Morberg firar jul
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 1 uppl. 2013. 182 sidor.
Mycket gott skick. Några vågiga sidor men inget som stör text
Hylla inneInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174243659
- Titel
- Morberg firar jul
- Författare
- Morberg, Per
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 182 sidor
- Bandtyp
- Klotband
- Mått
- 233 x 287 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 1173 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Baka pepparkakshus, skjuta gran, köra släde, gå på isutflykt, bjuda på smokingmiddag - välkommen till Per Morbergs jul på Tullgarn där snön lyser vit på taken och tomten är vaken. Och välkommen in i köket där sill, skinka, korv, nubbe, knäck, kola och allt det där andra som hör till förbereds inför julens och nyårets festligheter. Min längtan efter julen är obefintlig. Det första som infinner sig när vintermörkret lägger sig är en önskan att fly bort. Hur ska jag komma undan? Kan jag fly obemärkt? Kan jag gömma mig och vara osynlig? Svettig och med hjärtklappning känner jag hur första advent och de andra helgerna närmar sig. Alla kalas, alla paket, alla konflikter. Besvikelsen över att inte få det man önskar sig. Mättnaden. Motvilligt sätter jag igång. Blandar glögg, bakar saffransbullar, gravar lax. Huset är snart ett inferno av kastruller, pynt och omslagspapper. Men då händer det igen - den där speciella julkänslan infinner sig. Hur är det möjligt? Är det dofterna, smakerna, minnena? Är det snöfallet, de levande ljusen eller bara ren och skär utmattning? Julen är en pärs - och alldeles, alldeles underbar.Per
Bonnier Fakta 1 9789174243659 -
En sötare vinter
Inbunden bok. Bokförlaget Polaris. 2023. 142 sidor.
Mycket gott skick. Något stött rygg
Hylla inneInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789177959748
- Titel
- En sötare vinter
- Författare
- Hamid, Camilla
- Förlag
- Bokförlaget Polaris
- Utgivningsår
- 2023
- Omfång
- 142 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 258 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 731 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "En vacker, stämningsfull och inspirerande bakbok späckad med recept vilka får läsaren att längta till vinterns godisbak." BibliotekstjänstJag gillar Camilla Hamids smakpalett. Det är bra recept, kul vinklar, hon får in något nytt i den gamla, goda julen. Meny i P1Ny bok av älskade bakprofilen Camilla Hamid, som vill få oss att omfamna vintern och maximera njutningen Under årets kallaste och mörkaste tid finns det få saker som ger så mycket ljus och glädje som hemgjort godis, kryddiga bakverk och vackra efterrätter. I boken En sötare vinter bjuder Camilla Hamid på en massa läckerheter som du kan njuta av under vinterhalvåret (och resten av året också, förstås). Låt dig inspireras och gör klassiska godsaker eller nya, roliga och ljuvligt goda påhitt. Testa och njut av Camillas oemotståndliga vinterchokladbollar, rocky road-klubbor, knäckmusslor eller julgransbiskvier. Minst lika svårt är det att motstå hennes saffransbullar, vinterpavlova, pepparkaksprinsesstårta, lyxiga marängsviss och 60 ytterligare recept. Baka och sätt guldkant på såväl vardag som fest och gör vintern till den godaste och mysigaste tiden på året. Camilla Hamid är en av Sveriges främsta profiler inom bakning och har en oslagbar förmåga att skapa recept som inte liknar något vi tidigare sett. Camilla har tidigare gett ut böckerna Baka utan ugn (2019), Godare glass utan glassmaskin (2020) och Kaka på kaka, Sveriges mest sålda kokbok år 2021 och Bullar, bröd och brunch (2022). Utöver sitt omåttligt populära Instagram-konto driver hon även den prisade bloggen My Kitchen Stories och syns regelbundet i tv. Camillas bakgrund som hemkunskapslärare borgar inte bara för en omistlig känsla för livets goda, utan även pedagogiska recept som alla kan lyckas med.
Bokförlaget Polaris 9789177959748
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn