Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Mat och bak med tradition ( de 160 recept är : Innehåll : Mat man klarar av : Bra mat även för oss ; Kort om mat från förr : Gröt ; Bröd ; Mjölk och fil ; Smör ; Ost ; Kött ; Fisk ; Potatis ; Grönsaker ; Frukt och bär ; Det svenska smörgåsbordet ; Julmat ; Skinkan ; Kålen ; Julgröt och lutfisk ; Julbröd ; Påskmat : Ägg ; RECEPT : Rimmat och rökt kött och korv : Rökt renstek och fårfiol ; Potatissallad ; Råstuvad potatis ; Stuvad kokt potatis ; Stekta isterband , Variation ; Stekt fläsk ; Löksås ; Stuvade grönsaker ; Bruna bönor ; Ärtsoppa ; Rimmad nöt- eller lammbringa ; Kokt rimmad fläsklägg ; Rotmos ; Sill och strömming : Stekt salt sill med lök ; Lertallrikasill ; Sillbullar med korintsås ; Stekt strömming ; Inlagd stekt strömming - Ättikströmming ; Glasmästarsill ; Inlagd sill ; Senapsmarinerad ansjovis ; Sillsallad ; Kryddströmming ; Kryddblandnig ; Jansons frestelse ; Gravad och rimmad fisk : Gravad fisk ; Gravlaxsås ; Lättrimmad lax ; Laxpudding ; Inkokt fisk och aladåb : Inkokt makrill med skarpsås ; Inkokt lax ; Inkokt ål ; Fiskaladåb , Variation ; Lutfisk : Sä här kokar du lutfisk ; Koka i ugn ; Koka på spisen ; Så här serverar du lutfisk ; Rökt fisk : Varmrökning ; Kallrökning ;; Värm rökt fisk sås här ; Solöga med böckling ; Böcklinglåda ; Goda tillbehör till rökt fisk : Äggröra , variation ; Äggstanning ;Persiljekokta morötter ; Äggsmör ; Såser till rökt fisk : Grön sås ; Röd sås ; Pepparrotssås ; Fina fiskar från sött och bräckt vatten : Stekt fisk med svamp ; Kokt småfisk på enrisbädd ; Stuvad abborre ; Brasgädda , Variation ; Pannkakor och potatisrätter : Fläskpannkaka ; Raggmunkar , variation - Rårakor ; Kroppkakor med kokt potatis ; Öländska kroppkakor ; Pitepalt ; Mjölkrätter : Risgrynsgröt ; Risgrynspudding ; Risa la Malta ; Mannagrynsgröt ; Mannagrynspudding ; Klimp till soppor ; Stuvade makaroner ; Filbunke ; Kalvdans ; Havrevälling ; Mannagrynsvälling ; Goda kötträtter : Sjömansbiff ; Slottsstek ; Kalops ; Får i kål - lamm i kål ; Plommonspäckad fläskkarré ; Pytt i panna ; Goda färsrätter : Kalvfärsrulader med kantarellsås ; Biff á la Lindström ; Kåldomar ; Fårsmäcka ; Köttbullar ; Den goda julmaten : Julskinka ; Foliebakad skinka ; Bakad skinka utan folie ; Kokt skinka ; Griljering av julskinkan ; Kryddskinka á la Cajsa Warg ; Dopp i grytan ; Mumma - Julens dryck ; Skånsk senap ; Fläskkorv ; Köttkorv ; Kål : Rödkål ; Brunkål ; Långkål ; Kålrotslåda ; Grönkålssoppa ; Sylta, rulle, pastej och spjäll : Rulsylta ; Kalvsylta ; Lammrulle med örtkryddor ; Kryddblandnig ; Annorlunda pressylta ; Leverpastej med ansjovis ; Mager leverpastej ; Ugnstekt revbensspjäll ; Vitkålssallad med frukt ; Kyckling. Kalkon och Anka : Grytstekt kyckling ; Färserad kalkon , fyllning ; Stekt anka , fyllning ; Flottyrkokta kakor : Struvor ; Klenäter ; Flottyrringar - Munkringar , variation ; Förvaring av flottyrkokta kakor ; Rån och våfflor : Frasvåfflor ; Äggvåfflor ; Rullrån ; Go'rån ; Sju sorters kakor och lite till : Skurna pepparkakor ; Kavlade pepparkakokr ; Smörgåspepparkakor ; Skurna chokladkakor ; Judebröd ; Mandelkringlor ; Ökensand ; Prästgårdsringar ; Spritsar ; Sockerplättar ; Mjuka kakor och mandelformar : Fruktkaka ; Mjuk pepprkaka ; Rulltårta ; Sandkaka ; Mandelformar ; Nötkrans ; Vetbröd : Vetedeg ; Kanelbullar ; Klippta kardemummabullar ; Butterkaka ; Semlor ; Saffransbröd : Saffransbröd ; Fylld saffranskaka eller krans ; Julbulle ; Mjukt matbröd : Kubb ; Skållade råglimpor ; Vörtbröd ; Skrädda kakor ; Rosenbröd ; hårt bröd, skorpor och kex : Hårt bröd ; Kryddskorpor , variation - VEteskorpor ; Små Sockerskorpor ; Havrekex ; Efterätter : Hovdessert - Marängsviss ; Lingonpäron ; Brylépudding ; Änglamat ; Blåbärspaj ; Katrinplommonsufflé ; Stekta äpplen ; Mandelfromage ; Kräm på torkad frukt ; Hemlagade godsaker : Gräddkola ; Knäck ; Hård nougat ; Mandelklickar ; Nougat med marsipan och nötter ; Nougatmarsipan med choklad ; Mandelkonfekt ; Marsipanrulle ; Register )

Mat och bak med tradition ( de 160 recept är : Innehåll : Mat man klarar av : Bra mat även för oss ; Kort om mat från förr : Gröt ; Bröd ; Mjölk och fil ; Smör ; Ost ; Kött ; Fisk ; Potatis ; Grönsaker ; Frukt och bär ; Det svenska smörgåsbordet ; Julmat ; Skinkan ; Kålen ; Julgröt och lutfisk ; Julbröd ; Påskmat : Ägg ; RECEPT : Rimmat och rökt kött och korv : Rökt renstek och fårfiol ; Potatissallad ; Råstuvad potatis ; Stuvad kokt potatis ; Stekta isterband , Variation ; Stekt fläsk ; Löksås ; Stuvade grönsaker ; Bruna bönor ; Ärtsoppa ; Rimmad nöt- eller lammbringa ; Kokt rimmad fläsklägg ; Rotmos ; Sill och strömming : Stekt salt sill med lök ; Lertallrikasill ; Sillbullar med korintsås ; Stekt strömming ; Inlagd stekt strömming - Ättikströmming ; Glasmästarsill ; Inlagd sill ; Senapsmarinerad ansjovis ; Sillsallad ; Kryddströmming ; Kryddblandnig ; Jansons frestelse ; Gravad och rimmad fisk : Gravad fisk ; Gravlaxsås ; Lättrimmad lax ; Laxpudding ; Inkokt fisk och aladåb : Inkokt makrill med skarpsås ; Inkokt lax ; Inkokt ål ; Fiskaladåb , Variation ; Lutfisk : Sä här kokar du lutfisk ; Koka i ugn ; Koka på spisen ; Så här serverar du lutfisk ; Rökt fisk : Varmrökning ; Kallrökning ;; Värm rökt fisk sås här ; Solöga med böckling ; Böcklinglåda ; Goda tillbehör till rökt fisk : Äggröra , variation ; Äggstanning ;Persiljekokta morötter ; Äggsmör ; Såser till rökt fisk : Grön sås ; Röd sås ; Pepparrotssås ; Fina fiskar från sött och bräckt vatten : Stekt fisk med svamp ; Kokt småfisk på enrisbädd ; Stuvad abborre ; Brasgädda , Variation ; Pannkakor och potatisrätter : Fläskpannkaka ; Raggmunkar , variation - Rårakor ; Kroppkakor med kokt potatis ; Öländska kroppkakor ; Pitepalt ; Mjölkrätter : Risgrynsgröt ; Risgrynspudding ; Risa la Malta ; Mannagrynsgröt ; Mannagrynspudding ; Klimp till soppor ; Stuvade makaroner ; Filbunke ; Kalvdans ; Havrevälling ; Mannagrynsvälling ; Goda kötträtter : Sjömansbiff ; Slottsstek ; Kalops ; Får i kål - lamm i kål ; Plommonspäckad fläskkarré ; Pytt i panna ; Goda färsrätter : Kalvfärsrulader med kantarellsås ; Biff á la Lindström ; Kåldomar ; Fårsmäcka ; Köttbullar ; Den goda julmaten : Julskinka ; Foliebakad skinka ; Bakad skinka utan folie ; Kokt skinka ; Griljering av julskinkan ; Kryddskinka á la Cajsa Warg ; Dopp i grytan ; Mumma - Julens dryck ; Skånsk senap ; Fläskkorv ; Köttkorv ; Kål : Rödkål ; Brunkål ; Långkål ; Kålrotslåda ; Grönkålssoppa ; Sylta, rulle, pastej och spjäll : Rulsylta ; Kalvsylta ; Lammrulle med örtkryddor ; Kryddblandnig ; Annorlunda pressylta ; Leverpastej med ansjovis ; Mager leverpastej ; Ugnstekt revbensspjäll ; Vitkålssallad med frukt ; Kyckling. Kalkon och Anka : Grytstekt kyckling ; Färserad kalkon , fyllning ; Stekt anka , fyllning ; Flottyrkokta kakor : Struvor ; Klenäter ; Flottyrringar - Munkringar , variation ; Förvaring av flottyrkokta kakor ; Rån och våfflor : Frasvåfflor ; Äggvåfflor ; Rullrån ; Go'rån ; Sju sorters kakor och lite till : Skurna pepparkakor ; Kavlade pepparkakokr ; Smörgåspepparkakor ; Skurna chokladkakor ; Judebröd ; Mandelkringlor ; Ökensand ; Prästgårdsringar ; Spritsar ; Sockerplättar ; Mjuka kakor och mandelformar : Fruktkaka ; Mjuk pepprkaka ; Rulltårta ; Sandkaka ; Mandelformar ; Nötkrans ; Vetbröd : Vetedeg ; Kanelbullar ; Klippta kardemummabullar ; Butterkaka ; Semlor ; Saffransbröd : Saffransbröd ; Fylld saffranskaka eller krans ; Julbulle ; Mjukt matbröd : Kubb ; Skållade råglimpor ; Vörtbröd ; Skrädda kakor ; Rosenbröd ; hårt bröd, skorpor och kex : Hårt bröd ; Kryddskorpor , variation - VEteskorpor ; Små Sockerskorpor ; Havrekex ; Efterätter : Hovdessert - Marängsviss ; Lingonpäron ; Brylépudding ; Änglamat ; Blåbärspaj ; Katrinplommonsufflé ; Stekta äpplen ; Mandelfromage ; Kräm på torkad frukt ; Hemlagade godsaker : Gräddkola ; Knäck ; Hård nougat ; Mandelklickar ; Nougat med marsipan och nötter ; Nougatmarsipan med choklad ; Mandelkonfekt ; Marsipanrulle ; Register )

Inbunden bok. Richters Bokförlag / A/S Hjemmet, Oslo. 1:a svenska uppl. 1985. 64 sidor.

Mycket gott skick. Se namnen de 160 recept som ligger inom parenteser på titel rutan där uppe! Pärm sliten lite på hörnen. Bladen med utmärkt skick. Inga anteckningar. Delvis illustrerad med färg bilder. Stor format : 25,6 cm x 19 cm. 33 gram. (senare låda20240325-2?0).

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789177060581
Titel
Mat och bak med tradition
Författare
Hovberg, Eva
Förlag
Malmö : Richter
Utgivningsår
1985
Språk
Svenska