-
Bönor, ärtor & linser
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratu. 1 uppl. 2015. 123 sidor.
Nära nyskick. Rikt illustrerad i färg.
M&D 240224Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127143548
- Titel
- Bönor, ärtor & linser
- Författare
- Damberg, Jenny
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratu
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 123 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 185 x 235 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 550 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det finns få råvaror som är så mångsidiga som baljväxter. Ta en kartong knastertorra gula ärtor. Mitt i vintern kan de bli till frasig falafel, en härligt murrig soppa eller en grönskande plåt med krispiga, söta ärtskott. Bönor, ärtor & linser griper sig an legymer i alla former: färska, frysta och torkade. Det lagas pakora, georgisk kidneyböngryta med valnötter, pizza på kikärtsmjöl, snabba linssoppor och friterade brasilianska acarajés fyllda med räkor, jordnötter och koriander. Här finns också smakrika tofugrytor, currys och chilis. Lätta gratänger, kryddiga röror och faktiskt – oemotståndliga stuvade gröna ärtor.
Dessutom får du världens förmodligen bästa recept på hummus och en grundkurs i tofutillverkning på egen hand. Både av traditionellt snitt på sojabönor och en burmesisk variant, klar på 15 minuter.
Det mesta i boken är naturligt vegetariskt, resten är lätt att veganisera men kan också kompletteras med kött och fisk för den som vill.
Jenny Damberg är journalist och författare. Hon bor växelvis i Stockholm och på landet utanför Norrtälje. Bönor, ärtor & linser är hennes första kokbok. Jenny går i god för att vem som helst kommer lyckas med de här rätterna, eftersom hon själv har gjort det.
"Att lyfta bönor, ärtor och linser till den här gastronomiska nivån hade vi knappast trott var möjligt."
MatMagasinet
"Är du på jakt efter enkla recept på mångsidiga råvaror? Då är detta kokboken för dig."
Expressen Söndag
"Sen vill jag typ äta allt i den här boken. Alltså: friterad pasta!"
Hej Regina, Elle DecorationsAtt lyfta bönor, ärtor och linser till den här gastronomiska nivån hade vi knappast trott var möjligt.
MatMagasinet
Natur & Kultur Allmänlitteratu 1 9789127143548 -
Den nya skåpmaten : gott och hållbart ur burk...
Inbunden bok. Ordfront Förlag. 2020. 144 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789177751335
- Titel
- Den nya skåpmaten : gott och hållbart ur burk och tetra
- Författare
- Damberg, Jenny
- Förlag
- Ordfront Förlag
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 170 x 215 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 422 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- KONSERVER HÅLLER. De blir inte dåliga. För den som campar, seglar eller är ute på tur är de en räddning, i tider av kris är de en livlina. Men även i en välfungerande vardag har konserverna unika egenskaper som bör förära dem en plats i skafferiet. Konserver rymmer mycket smak, de kostar lite och de minimerar den egna insatsen. Butikernas kolonialavdelning rymmer dessutom en mängd smakbomber i konserverad form, som på ett kick lyfter den trista vardagsmåltiden till en upplevelse. Trots det är konserven undanskuffad i de flesta kokböcker. I Den nya skåpmaten spelar konserverna huvudrollen. Färska råvaror är inte bannlysta, men de har verkligen förtjänat sin plats när de förekommer. För innerst inne älskar vi alla genvägar. Det är dags att säga hej till den nya skåpmaten och öppna locket till en större smakupplevelse!
Ordfront Förlag 9789177751335 -
Fett : en historia om smak, skräck och starka...
Häftad bok. Ordfront Förlag. 2019. 190 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170379789
- Titel
- Fett : en historia om smak, skräck och starka begär
- Författare
- Damberg, Jenny
- Förlag
- Ordfront Förlag
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 190 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 135 x 210 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 240 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "En initierad, tankeväckande och ofta rolig bok. Det är vetenskapsjournalistik när den är som bäst; här finns en ständig nyfikenhet, en påtaglig nördighet, men också en balanserad inställning: både fettets mer njutningsfulla aspekter och de mindre trevliga lyfts fram."
ExpressenFett är en del av livet. Underbart och komplicerat precis som det mesta som verkligen räknas. Fett är både ett näringsämne och en råvara, både en del av kroppen och något vi stoppar i oss. Och debatten om fett är lika intensiv som föränderlig. Ena årtiondet ska man välja lightprodukter, nästa vräka i sig mättat fett. Ena dagen ska man undvika smör, nästa duger inget annat. Plötsligt ska man äta fett för att bli smal. I Fett En historia om smak, skräck och starka begär tar Jenny Damberg fasta på fett som kulinarisk och kulturell sensation. Det finns de som säger att vår aptit för fett var avgörande för att människan en gång skulle uppstå. Den extra energi fettet gav gjorde oss till de vi blev. I jakt på fettets förmåga att väcka känslor reser Jenny Damberg till ukrainska Lviv och världens enda istermuseum. Hon besöker The Whitechapel Monster det 130 ton tunga underjordiska fettberg i Londons kloaker som fängslade en hel värld hösten 2017. Hon undersöker hur smörbrist kunde drabba Norge på 2010-talet, går till rötterna för det könskodade fettet och benar ut hur mättade fetter kunde gå från bannlysta till en trenddiet. Boken Fett rymmer religion, nationalism och politik med feta förtecken. Utmed vägen får du också tillagningstips som visar på de möjligheter som rätt fett ger i köket. Undanskuffade fetter som ister, talg och ankfett, ja till och med stekflott från bacon och chorizo, har en viktig roll att fylla. Pajdeg blir inte bättre än med ister, exempelvis. För att inte tala om det goda feta tunnbrödet piadina. Jenny Damberg är journalist och författare. Hon har tidigare skrivit flera kulturhistoriska reportageböcker, samt kokboken Bönor, ärtor, linser."en matkulturell djupdykning i en utskälld energikälla. [...] Smakbejakande, underfundig och tryfferad med peppiga tips på hur hemmakocken kan berika sin matlagning med fler sorters fett."
Svenska Dagbladet"i denna välskrivna bok får man följa fettets betydelse på de mest skiftande sätt (...). Jenny Damberg har på ett roligt sätt lyckats beskriva det mesta som är värt att veta om fett. Hennes research är omfattande och av stort historiskt värde. (...) Fett är en fantastisk bok på många sätt, läs den!"
BTJ"På nyfiken och flödande prosa tar Damberg med läsaren på flottiga äventyr i fettets kulturhistoria. "
Dagens Nyheter"Jenny Damberg hittar insikter och formuleringar som poppar upp i minnet också långt efter att jag har slagit igen bokpärmarna. Det är fett, fett bra."
Enköpings-Posten" intressant och full av insikter"
Uppsala Nya Tidning"Jenny Dambergs charmiga bok Fett blandar historia, kemi och politik till en odyssé över mänsklighetens utveckling."
Senioren"Dambergs bok snirklar sig in i ett kontroversiellt ämnes alla vrår och bidrar med både recept och tänkvärd analys."
Aftonbladet
Ordfront Förlag 9789170379789 -
Fett - En historia om smak, skräck och starka...
Häftad bok. Ordfront Förlag. 2019.
Nära nyskick. 50% rabatt vid köp av ytterligare en bok från mitt sortiment. Halva priset dras av från boken med lägst pris. Fraktavgiften blir densamma oavsett antal böcker. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170379789
- Titel
- Fett : en historia om smak, skräck och starka begär
- Författare
- Damberg, Jenny
- Förlag
- Ordfront Förlag
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 190 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 135 x 210 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 240 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "En initierad, tankeväckande och ofta rolig bok. Det är vetenskapsjournalistik när den är som bäst; här finns en ständig nyfikenhet, en påtaglig nördighet, men också en balanserad inställning: både fettets mer njutningsfulla aspekter och de mindre trevliga lyfts fram."
ExpressenFett är en del av livet. Underbart och komplicerat precis som det mesta som verkligen räknas. Fett är både ett näringsämne och en råvara, både en del av kroppen och något vi stoppar i oss. Och debatten om fett är lika intensiv som föränderlig. Ena årtiondet ska man välja lightprodukter, nästa vräka i sig mättat fett. Ena dagen ska man undvika smör, nästa duger inget annat. Plötsligt ska man äta fett för att bli smal. I Fett En historia om smak, skräck och starka begär tar Jenny Damberg fasta på fett som kulinarisk och kulturell sensation. Det finns de som säger att vår aptit för fett var avgörande för att människan en gång skulle uppstå. Den extra energi fettet gav gjorde oss till de vi blev. I jakt på fettets förmåga att väcka känslor reser Jenny Damberg till ukrainska Lviv och världens enda istermuseum. Hon besöker The Whitechapel Monster det 130 ton tunga underjordiska fettberg i Londons kloaker som fängslade en hel värld hösten 2017. Hon undersöker hur smörbrist kunde drabba Norge på 2010-talet, går till rötterna för det könskodade fettet och benar ut hur mättade fetter kunde gå från bannlysta till en trenddiet. Boken Fett rymmer religion, nationalism och politik med feta förtecken. Utmed vägen får du också tillagningstips som visar på de möjligheter som rätt fett ger i köket. Undanskuffade fetter som ister, talg och ankfett, ja till och med stekflott från bacon och chorizo, har en viktig roll att fylla. Pajdeg blir inte bättre än med ister, exempelvis. För att inte tala om det goda feta tunnbrödet piadina. Jenny Damberg är journalist och författare. Hon har tidigare skrivit flera kulturhistoriska reportageböcker, samt kokboken Bönor, ärtor, linser."en matkulturell djupdykning i en utskälld energikälla. [...] Smakbejakande, underfundig och tryfferad med peppiga tips på hur hemmakocken kan berika sin matlagning med fler sorters fett."
Svenska Dagbladet"i denna välskrivna bok får man följa fettets betydelse på de mest skiftande sätt (...). Jenny Damberg har på ett roligt sätt lyckats beskriva det mesta som är värt att veta om fett. Hennes research är omfattande och av stort historiskt värde. (...) Fett är en fantastisk bok på många sätt, läs den!"
BTJ"På nyfiken och flödande prosa tar Damberg med läsaren på flottiga äventyr i fettets kulturhistoria. "
Dagens Nyheter"Jenny Damberg hittar insikter och formuleringar som poppar upp i minnet också långt efter att jag har slagit igen bokpärmarna. Det är fett, fett bra."
Enköpings-Posten" intressant och full av insikter"
Uppsala Nya Tidning"Jenny Dambergs charmiga bok Fett blandar historia, kemi och politik till en odyssé över mänsklighetens utveckling."
Senioren"Dambergs bok snirklar sig in i ett kontroversiellt ämnes alla vrår och bidrar med både recept och tänkvärd analys."
Aftonbladet
Ordfront Förlag 9789170379789 -
Den nya skåpmaten : gott och hållbart ur burk...
Inbunden bok. Ordfront Förlag. 2020. 144 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789177751335
- Titel
- Den nya skåpmaten : gott och hållbart ur burk och tetra
- Författare
- Damberg, Jenny
- Förlag
- Ordfront Förlag
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 170 x 215 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 422 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- KONSERVER HÅLLER. De blir inte dåliga. För den som campar, seglar eller är ute på tur är de en räddning, i tider av kris är de en livlina. Men även i en välfungerande vardag har konserverna unika egenskaper som bör förära dem en plats i skafferiet. Konserver rymmer mycket smak, de kostar lite och de minimerar den egna insatsen. Butikernas kolonialavdelning rymmer dessutom en mängd smakbomber i konserverad form, som på ett kick lyfter den trista vardagsmåltiden till en upplevelse. Trots det är konserven undanskuffad i de flesta kokböcker. I Den nya skåpmaten spelar konserverna huvudrollen. Färska råvaror är inte bannlysta, men de har verkligen förtjänat sin plats när de förekommer. För innerst inne älskar vi alla genvägar. Det är dags att säga hej till den nya skåpmaten och öppna locket till en större smakupplevelse!
Ordfront Förlag 9789177751335 -
Fett : en historia om smak, skräck och starka...
Häftad bok. Ordfront Förlag. 2019. 190 sidor.
Nyskick. Förlagsny. Finns i antikvariatet
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170379789
- Titel
- Fett : en historia om smak, skräck och starka begär
- Författare
- Damberg, Jenny
- Förlag
- Ordfront Förlag
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 190 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 135 x 210 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 240 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "En initierad, tankeväckande och ofta rolig bok. Det är vetenskapsjournalistik när den är som bäst; här finns en ständig nyfikenhet, en påtaglig nördighet, men också en balanserad inställning: både fettets mer njutningsfulla aspekter och de mindre trevliga lyfts fram."
ExpressenFett är en del av livet. Underbart och komplicerat precis som det mesta som verkligen räknas. Fett är både ett näringsämne och en råvara, både en del av kroppen och något vi stoppar i oss. Och debatten om fett är lika intensiv som föränderlig. Ena årtiondet ska man välja lightprodukter, nästa vräka i sig mättat fett. Ena dagen ska man undvika smör, nästa duger inget annat. Plötsligt ska man äta fett för att bli smal. I Fett En historia om smak, skräck och starka begär tar Jenny Damberg fasta på fett som kulinarisk och kulturell sensation. Det finns de som säger att vår aptit för fett var avgörande för att människan en gång skulle uppstå. Den extra energi fettet gav gjorde oss till de vi blev. I jakt på fettets förmåga att väcka känslor reser Jenny Damberg till ukrainska Lviv och världens enda istermuseum. Hon besöker The Whitechapel Monster det 130 ton tunga underjordiska fettberg i Londons kloaker som fängslade en hel värld hösten 2017. Hon undersöker hur smörbrist kunde drabba Norge på 2010-talet, går till rötterna för det könskodade fettet och benar ut hur mättade fetter kunde gå från bannlysta till en trenddiet. Boken Fett rymmer religion, nationalism och politik med feta förtecken. Utmed vägen får du också tillagningstips som visar på de möjligheter som rätt fett ger i köket. Undanskuffade fetter som ister, talg och ankfett, ja till och med stekflott från bacon och chorizo, har en viktig roll att fylla. Pajdeg blir inte bättre än med ister, exempelvis. För att inte tala om det goda feta tunnbrödet piadina. Jenny Damberg är journalist och författare. Hon har tidigare skrivit flera kulturhistoriska reportageböcker, samt kokboken Bönor, ärtor, linser."en matkulturell djupdykning i en utskälld energikälla. [...] Smakbejakande, underfundig och tryfferad med peppiga tips på hur hemmakocken kan berika sin matlagning med fler sorters fett."
Svenska Dagbladet"i denna välskrivna bok får man följa fettets betydelse på de mest skiftande sätt (...). Jenny Damberg har på ett roligt sätt lyckats beskriva det mesta som är värt att veta om fett. Hennes research är omfattande och av stort historiskt värde. (...) Fett är en fantastisk bok på många sätt, läs den!"
BTJ"På nyfiken och flödande prosa tar Damberg med läsaren på flottiga äventyr i fettets kulturhistoria. "
Dagens Nyheter"Jenny Damberg hittar insikter och formuleringar som poppar upp i minnet också långt efter att jag har slagit igen bokpärmarna. Det är fett, fett bra."
Enköpings-Posten" intressant och full av insikter"
Uppsala Nya Tidning"Jenny Dambergs charmiga bok Fett blandar historia, kemi och politik till en odyssé över mänsklighetens utveckling."
Senioren"Dambergs bok snirklar sig in i ett kontroversiellt ämnes alla vrår och bidrar med både recept och tänkvärd analys."
Aftonbladet
Ordfront Förlag 9789170379789 -
FETT – En historia om smak, skräck och starka...
Häftad bok. –– FÖRLAGSNY! –– Ordfront Förlag. 2019. 190 sidor.
Nyskick. –– FÖRLAGSNY! ––
Fett är en del av livet. Underbart och komplicerat precis som det mesta som verkligen räknas. Fett är både ett näringsämne och en råvara, både en del av kroppen och något vi stoppar i oss. Och debatten om fett är lika intensiv som förä läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170379789
- Titel
- Fett : en historia om smak, skräck och starka begär
- Författare
- Damberg, Jenny
- Förlag
- Ordfront Förlag
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 190 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 135 x 210 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 240 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "En initierad, tankeväckande och ofta rolig bok. Det är vetenskapsjournalistik när den är som bäst; här finns en ständig nyfikenhet, en påtaglig nördighet, men också en balanserad inställning: både fettets mer njutningsfulla aspekter och de mindre trevliga lyfts fram."
ExpressenFett är en del av livet. Underbart och komplicerat precis som det mesta som verkligen räknas. Fett är både ett näringsämne och en råvara, både en del av kroppen och något vi stoppar i oss. Och debatten om fett är lika intensiv som föränderlig. Ena årtiondet ska man välja lightprodukter, nästa vräka i sig mättat fett. Ena dagen ska man undvika smör, nästa duger inget annat. Plötsligt ska man äta fett för att bli smal. I Fett En historia om smak, skräck och starka begär tar Jenny Damberg fasta på fett som kulinarisk och kulturell sensation. Det finns de som säger att vår aptit för fett var avgörande för att människan en gång skulle uppstå. Den extra energi fettet gav gjorde oss till de vi blev. I jakt på fettets förmåga att väcka känslor reser Jenny Damberg till ukrainska Lviv och världens enda istermuseum. Hon besöker The Whitechapel Monster det 130 ton tunga underjordiska fettberg i Londons kloaker som fängslade en hel värld hösten 2017. Hon undersöker hur smörbrist kunde drabba Norge på 2010-talet, går till rötterna för det könskodade fettet och benar ut hur mättade fetter kunde gå från bannlysta till en trenddiet. Boken Fett rymmer religion, nationalism och politik med feta förtecken. Utmed vägen får du också tillagningstips som visar på de möjligheter som rätt fett ger i köket. Undanskuffade fetter som ister, talg och ankfett, ja till och med stekflott från bacon och chorizo, har en viktig roll att fylla. Pajdeg blir inte bättre än med ister, exempelvis. För att inte tala om det goda feta tunnbrödet piadina. Jenny Damberg är journalist och författare. Hon har tidigare skrivit flera kulturhistoriska reportageböcker, samt kokboken Bönor, ärtor, linser."en matkulturell djupdykning i en utskälld energikälla. [...] Smakbejakande, underfundig och tryfferad med peppiga tips på hur hemmakocken kan berika sin matlagning med fler sorters fett."
Svenska Dagbladet"i denna välskrivna bok får man följa fettets betydelse på de mest skiftande sätt (...). Jenny Damberg har på ett roligt sätt lyckats beskriva det mesta som är värt att veta om fett. Hennes research är omfattande och av stort historiskt värde. (...) Fett är en fantastisk bok på många sätt, läs den!"
BTJ"På nyfiken och flödande prosa tar Damberg med läsaren på flottiga äventyr i fettets kulturhistoria. "
Dagens Nyheter"Jenny Damberg hittar insikter och formuleringar som poppar upp i minnet också långt efter att jag har slagit igen bokpärmarna. Det är fett, fett bra."
Enköpings-Posten" intressant och full av insikter"
Uppsala Nya Tidning"Jenny Dambergs charmiga bok Fett blandar historia, kemi och politik till en odyssé över mänsklighetens utveckling."
Senioren"Dambergs bok snirklar sig in i ett kontroversiellt ämnes alla vrår och bidrar med både recept och tänkvärd analys."
Aftonbladet
–– FÖRLAGSNY! –– Ordfront Förlag 9789170379789 -
Med känsla och medkänsla Analogi med texter a...
Häftad bok. Memoria nr 1 1999. 1999. 24 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKMemoria nr 1 1999 -
Den nya skåpmaten : gott och hållbart ur burk...
Inbunden bok. Ordfront Förlag. 2020. 144 sidor.
Nyskick. Förlagsny och oläst bok.Flera exemplar finns.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789177751335
- Titel
- Den nya skåpmaten : gott och hållbart ur burk och tetra
- Författare
- Damberg, Jenny
- Förlag
- Ordfront Förlag
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 170 x 215 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 422 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- KONSERVER HÅLLER. De blir inte dåliga. För den som campar, seglar eller är ute på tur är de en räddning, i tider av kris är de en livlina. Men även i en välfungerande vardag har konserverna unika egenskaper som bör förära dem en plats i skafferiet. Konserver rymmer mycket smak, de kostar lite och de minimerar den egna insatsen. Butikernas kolonialavdelning rymmer dessutom en mängd smakbomber i konserverad form, som på ett kick lyfter den trista vardagsmåltiden till en upplevelse. Trots det är konserven undanskuffad i de flesta kokböcker. I Den nya skåpmaten spelar konserverna huvudrollen. Färska råvaror är inte bannlysta, men de har verkligen förtjänat sin plats när de förekommer. För innerst inne älskar vi alla genvägar. Det är dags att säga hej till den nya skåpmaten och öppna locket till en större smakupplevelse!
Ordfront Förlag 9789177751335 -
Bönor, ärtor & linser
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratu. 1 uppl. 2015. 123 sidor.
Nyskick. Bönor,ärtor & linser är Jennys första bakbok. Hon är journalist med förkärlek till baljväxter vilket hon i boken skriver sina bästa recept. Mycket saklig bra reception med vackra illustrationer. Maträtterna har även fina fotografier vilket ger inspiration läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127143548
- Titel
- Bönor, ärtor & linser
- Författare
- Damberg, Jenny
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratu
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 123 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 185 x 235 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 550 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det finns få råvaror som är så mångsidiga som baljväxter. Ta en kartong knastertorra gula ärtor. Mitt i vintern kan de bli till frasig falafel, en härligt murrig soppa eller en grönskande plåt med krispiga, söta ärtskott. Bönor, ärtor & linser griper sig an legymer i alla former: färska, frysta och torkade. Det lagas pakora, georgisk kidneyböngryta med valnötter, pizza på kikärtsmjöl, snabba linssoppor och friterade brasilianska acarajés fyllda med räkor, jordnötter och koriander. Här finns också smakrika tofugrytor, currys och chilis. Lätta gratänger, kryddiga röror och faktiskt – oemotståndliga stuvade gröna ärtor.
Dessutom får du världens förmodligen bästa recept på hummus och en grundkurs i tofutillverkning på egen hand. Både av traditionellt snitt på sojabönor och en burmesisk variant, klar på 15 minuter.
Det mesta i boken är naturligt vegetariskt, resten är lätt att veganisera men kan också kompletteras med kött och fisk för den som vill.
Jenny Damberg är journalist och författare. Hon bor växelvis i Stockholm och på landet utanför Norrtälje. Bönor, ärtor & linser är hennes första kokbok. Jenny går i god för att vem som helst kommer lyckas med de här rätterna, eftersom hon själv har gjort det.
"Att lyfta bönor, ärtor och linser till den här gastronomiska nivån hade vi knappast trott var möjligt."
MatMagasinet
"Är du på jakt efter enkla recept på mångsidiga råvaror? Då är detta kokboken för dig."
Expressen Söndag
"Sen vill jag typ äta allt i den här boken. Alltså: friterad pasta!"
Hej Regina, Elle DecorationsAtt lyfta bönor, ärtor och linser till den här gastronomiska nivån hade vi knappast trott var möjligt.
MatMagasinet
Natur & Kultur Allmänlitteratu 1 9789127143548 -
Den nya skåpmaten : gott och hållbart ur burk...
Inbunden bok. Ordfront Förlag. 1 uppl. 2020. 144 sidor.
Nyskick. Boken är förlagsny. Oläst.
Boken är rikligt illustrerad med matfoton i färg. Helsides bilder på färdig rätt och receptet intill. Här handlar det om tillåtna genvägar i köket. Här presenteras ett 50 tal inspirerande recept baserade på nya såväl som gamla läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789177751335
- Titel
- Den nya skåpmaten : gott och hållbart ur burk och tetra
- Författare
- Damberg, Jenny
- Förlag
- Ordfront Förlag
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 170 x 215 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 422 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- KONSERVER HÅLLER. De blir inte dåliga. För den som campar, seglar eller är ute på tur är de en räddning, i tider av kris är de en livlina. Men även i en välfungerande vardag har konserverna unika egenskaper som bör förära dem en plats i skafferiet. Konserver rymmer mycket smak, de kostar lite och de minimerar den egna insatsen. Butikernas kolonialavdelning rymmer dessutom en mängd smakbomber i konserverad form, som på ett kick lyfter den trista vardagsmåltiden till en upplevelse. Trots det är konserven undanskuffad i de flesta kokböcker. I Den nya skåpmaten spelar konserverna huvudrollen. Färska råvaror är inte bannlysta, men de har verkligen förtjänat sin plats när de förekommer. För innerst inne älskar vi alla genvägar. Det är dags att säga hej till den nya skåpmaten och öppna locket till en större smakupplevelse!
Ordfront Förlag 1 9789177751335 -
Den nya skåpmaten : gott och hållbart ur burk...
Inbunden bok. Ordfront Förlag. 2020. 144 sidor.
Nära nyskick. Enstaka märken från hantering utvändigt. Invändigt i utmärkt skick.
När du handlar böcker av mig:
* Jag skickar ditt paket spårbart med Schenker. Du får ett försändelsenummer och kan följa paketets väg.
* Enhetsfrakt innebär att du kan köpa flera läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789177751335
- Titel
- Den nya skåpmaten : gott och hållbart ur burk och tetra
- Författare
- Damberg, Jenny
- Förlag
- Ordfront Förlag
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 170 x 215 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 422 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- KONSERVER HÅLLER. De blir inte dåliga. För den som campar, seglar eller är ute på tur är de en räddning, i tider av kris är de en livlina. Men även i en välfungerande vardag har konserverna unika egenskaper som bör förära dem en plats i skafferiet. Konserver rymmer mycket smak, de kostar lite och de minimerar den egna insatsen. Butikernas kolonialavdelning rymmer dessutom en mängd smakbomber i konserverad form, som på ett kick lyfter den trista vardagsmåltiden till en upplevelse. Trots det är konserven undanskuffad i de flesta kokböcker. I Den nya skåpmaten spelar konserverna huvudrollen. Färska råvaror är inte bannlysta, men de har verkligen förtjänat sin plats när de förekommer. För innerst inne älskar vi alla genvägar. Det är dags att säga hej till den nya skåpmaten och öppna locket till en större smakupplevelse!
Ordfront Förlag 9789177751335 -
Fett : en historia om smak, skräck och starka...
Häftad bok. Ordfront Förlag. 2019. 190 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170379789
- Titel
- Fett : en historia om smak, skräck och starka begär
- Författare
- Damberg, Jenny
- Förlag
- Ordfront Förlag
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 190 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 135 x 210 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 240 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "En initierad, tankeväckande och ofta rolig bok. Det är vetenskapsjournalistik när den är som bäst; här finns en ständig nyfikenhet, en påtaglig nördighet, men också en balanserad inställning: både fettets mer njutningsfulla aspekter och de mindre trevliga lyfts fram."
ExpressenFett är en del av livet. Underbart och komplicerat precis som det mesta som verkligen räknas. Fett är både ett näringsämne och en råvara, både en del av kroppen och något vi stoppar i oss. Och debatten om fett är lika intensiv som föränderlig. Ena årtiondet ska man välja lightprodukter, nästa vräka i sig mättat fett. Ena dagen ska man undvika smör, nästa duger inget annat. Plötsligt ska man äta fett för att bli smal. I Fett En historia om smak, skräck och starka begär tar Jenny Damberg fasta på fett som kulinarisk och kulturell sensation. Det finns de som säger att vår aptit för fett var avgörande för att människan en gång skulle uppstå. Den extra energi fettet gav gjorde oss till de vi blev. I jakt på fettets förmåga att väcka känslor reser Jenny Damberg till ukrainska Lviv och världens enda istermuseum. Hon besöker The Whitechapel Monster det 130 ton tunga underjordiska fettberg i Londons kloaker som fängslade en hel värld hösten 2017. Hon undersöker hur smörbrist kunde drabba Norge på 2010-talet, går till rötterna för det könskodade fettet och benar ut hur mättade fetter kunde gå från bannlysta till en trenddiet. Boken Fett rymmer religion, nationalism och politik med feta förtecken. Utmed vägen får du också tillagningstips som visar på de möjligheter som rätt fett ger i köket. Undanskuffade fetter som ister, talg och ankfett, ja till och med stekflott från bacon och chorizo, har en viktig roll att fylla. Pajdeg blir inte bättre än med ister, exempelvis. För att inte tala om det goda feta tunnbrödet piadina. Jenny Damberg är journalist och författare. Hon har tidigare skrivit flera kulturhistoriska reportageböcker, samt kokboken Bönor, ärtor, linser."en matkulturell djupdykning i en utskälld energikälla. [...] Smakbejakande, underfundig och tryfferad med peppiga tips på hur hemmakocken kan berika sin matlagning med fler sorters fett."
Svenska Dagbladet"i denna välskrivna bok får man följa fettets betydelse på de mest skiftande sätt (...). Jenny Damberg har på ett roligt sätt lyckats beskriva det mesta som är värt att veta om fett. Hennes research är omfattande och av stort historiskt värde. (...) Fett är en fantastisk bok på många sätt, läs den!"
BTJ"På nyfiken och flödande prosa tar Damberg med läsaren på flottiga äventyr i fettets kulturhistoria. "
Dagens Nyheter"Jenny Damberg hittar insikter och formuleringar som poppar upp i minnet också långt efter att jag har slagit igen bokpärmarna. Det är fett, fett bra."
Enköpings-Posten" intressant och full av insikter"
Uppsala Nya Tidning"Jenny Dambergs charmiga bok Fett blandar historia, kemi och politik till en odyssé över mänsklighetens utveckling."
Senioren"Dambergs bok snirklar sig in i ett kontroversiellt ämnes alla vrår och bidrar med både recept och tänkvärd analys."
Aftonbladet
Ordfront Förlag 9789170379789 -
Den nya skåpmaten : Gott och hållbart ur burk...
Inbunden bok. Ordfront . 2020. 144 sidor.
Nyskick. KONSERVER HÅLLER. De blir inte dåliga. För den som campar, seglar eller är ute på tur är de en räddning, i tider av kris är de en livlina. Men även i en välfungerande vardag har konserverna unika egenskaper som bör förära dem en plats i skafferiet. Konser läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789177751335
- Titel
- Den nya skåpmaten : gott och hållbart ur burk och tetra
- Författare
- Damberg, Jenny
- Förlag
- Ordfront Förlag
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 170 x 215 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 422 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- KONSERVER HÅLLER. De blir inte dåliga. För den som campar, seglar eller är ute på tur är de en räddning, i tider av kris är de en livlina. Men även i en välfungerande vardag har konserverna unika egenskaper som bör förära dem en plats i skafferiet. Konserver rymmer mycket smak, de kostar lite och de minimerar den egna insatsen. Butikernas kolonialavdelning rymmer dessutom en mängd smakbomber i konserverad form, som på ett kick lyfter den trista vardagsmåltiden till en upplevelse. Trots det är konserven undanskuffad i de flesta kokböcker. I Den nya skåpmaten spelar konserverna huvudrollen. Färska råvaror är inte bannlysta, men de har verkligen förtjänat sin plats när de förekommer. För innerst inne älskar vi alla genvägar. Det är dags att säga hej till den nya skåpmaten och öppna locket till en större smakupplevelse!
Ordfront 9789177751335 -
Fett : en historia om smak, skräck och starka...
Häftad bok. Ordfront Förlag. 2019. 190 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170379789
- Titel
- Fett : en historia om smak, skräck och starka begär
- Författare
- Damberg, Jenny
- Förlag
- Ordfront Förlag
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 190 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 135 x 210 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 240 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "En initierad, tankeväckande och ofta rolig bok. Det är vetenskapsjournalistik när den är som bäst; här finns en ständig nyfikenhet, en påtaglig nördighet, men också en balanserad inställning: både fettets mer njutningsfulla aspekter och de mindre trevliga lyfts fram."
ExpressenFett är en del av livet. Underbart och komplicerat precis som det mesta som verkligen räknas. Fett är både ett näringsämne och en råvara, både en del av kroppen och något vi stoppar i oss. Och debatten om fett är lika intensiv som föränderlig. Ena årtiondet ska man välja lightprodukter, nästa vräka i sig mättat fett. Ena dagen ska man undvika smör, nästa duger inget annat. Plötsligt ska man äta fett för att bli smal. I Fett En historia om smak, skräck och starka begär tar Jenny Damberg fasta på fett som kulinarisk och kulturell sensation. Det finns de som säger att vår aptit för fett var avgörande för att människan en gång skulle uppstå. Den extra energi fettet gav gjorde oss till de vi blev. I jakt på fettets förmåga att väcka känslor reser Jenny Damberg till ukrainska Lviv och världens enda istermuseum. Hon besöker The Whitechapel Monster det 130 ton tunga underjordiska fettberg i Londons kloaker som fängslade en hel värld hösten 2017. Hon undersöker hur smörbrist kunde drabba Norge på 2010-talet, går till rötterna för det könskodade fettet och benar ut hur mättade fetter kunde gå från bannlysta till en trenddiet. Boken Fett rymmer religion, nationalism och politik med feta förtecken. Utmed vägen får du också tillagningstips som visar på de möjligheter som rätt fett ger i köket. Undanskuffade fetter som ister, talg och ankfett, ja till och med stekflott från bacon och chorizo, har en viktig roll att fylla. Pajdeg blir inte bättre än med ister, exempelvis. För att inte tala om det goda feta tunnbrödet piadina. Jenny Damberg är journalist och författare. Hon har tidigare skrivit flera kulturhistoriska reportageböcker, samt kokboken Bönor, ärtor, linser."en matkulturell djupdykning i en utskälld energikälla. [...] Smakbejakande, underfundig och tryfferad med peppiga tips på hur hemmakocken kan berika sin matlagning med fler sorters fett."
Svenska Dagbladet"i denna välskrivna bok får man följa fettets betydelse på de mest skiftande sätt (...). Jenny Damberg har på ett roligt sätt lyckats beskriva det mesta som är värt att veta om fett. Hennes research är omfattande och av stort historiskt värde. (...) Fett är en fantastisk bok på många sätt, läs den!"
BTJ"På nyfiken och flödande prosa tar Damberg med läsaren på flottiga äventyr i fettets kulturhistoria. "
Dagens Nyheter"Jenny Damberg hittar insikter och formuleringar som poppar upp i minnet också långt efter att jag har slagit igen bokpärmarna. Det är fett, fett bra."
Enköpings-Posten" intressant och full av insikter"
Uppsala Nya Tidning"Jenny Dambergs charmiga bok Fett blandar historia, kemi och politik till en odyssé över mänsklighetens utveckling."
Senioren"Dambergs bok snirklar sig in i ett kontroversiellt ämnes alla vrår och bidrar med både recept och tänkvärd analys."
Aftonbladet
Ordfront Förlag 9789170379789 -
Fett : en historia om smak, skräck och starka...
Häftad bok. Ordfront Förlag. 2019. 190 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170379789
- Titel
- Fett : en historia om smak, skräck och starka begär
- Författare
- Damberg, Jenny
- Förlag
- Ordfront Förlag
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 190 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 135 x 210 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 240 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "En initierad, tankeväckande och ofta rolig bok. Det är vetenskapsjournalistik när den är som bäst; här finns en ständig nyfikenhet, en påtaglig nördighet, men också en balanserad inställning: både fettets mer njutningsfulla aspekter och de mindre trevliga lyfts fram."
ExpressenFett är en del av livet. Underbart och komplicerat precis som det mesta som verkligen räknas. Fett är både ett näringsämne och en råvara, både en del av kroppen och något vi stoppar i oss. Och debatten om fett är lika intensiv som föränderlig. Ena årtiondet ska man välja lightprodukter, nästa vräka i sig mättat fett. Ena dagen ska man undvika smör, nästa duger inget annat. Plötsligt ska man äta fett för att bli smal. I Fett En historia om smak, skräck och starka begär tar Jenny Damberg fasta på fett som kulinarisk och kulturell sensation. Det finns de som säger att vår aptit för fett var avgörande för att människan en gång skulle uppstå. Den extra energi fettet gav gjorde oss till de vi blev. I jakt på fettets förmåga att väcka känslor reser Jenny Damberg till ukrainska Lviv och världens enda istermuseum. Hon besöker The Whitechapel Monster det 130 ton tunga underjordiska fettberg i Londons kloaker som fängslade en hel värld hösten 2017. Hon undersöker hur smörbrist kunde drabba Norge på 2010-talet, går till rötterna för det könskodade fettet och benar ut hur mättade fetter kunde gå från bannlysta till en trenddiet. Boken Fett rymmer religion, nationalism och politik med feta förtecken. Utmed vägen får du också tillagningstips som visar på de möjligheter som rätt fett ger i köket. Undanskuffade fetter som ister, talg och ankfett, ja till och med stekflott från bacon och chorizo, har en viktig roll att fylla. Pajdeg blir inte bättre än med ister, exempelvis. För att inte tala om det goda feta tunnbrödet piadina. Jenny Damberg är journalist och författare. Hon har tidigare skrivit flera kulturhistoriska reportageböcker, samt kokboken Bönor, ärtor, linser."en matkulturell djupdykning i en utskälld energikälla. [...] Smakbejakande, underfundig och tryfferad med peppiga tips på hur hemmakocken kan berika sin matlagning med fler sorters fett."
Svenska Dagbladet"i denna välskrivna bok får man följa fettets betydelse på de mest skiftande sätt (...). Jenny Damberg har på ett roligt sätt lyckats beskriva det mesta som är värt att veta om fett. Hennes research är omfattande och av stort historiskt värde. (...) Fett är en fantastisk bok på många sätt, läs den!"
BTJ"På nyfiken och flödande prosa tar Damberg med läsaren på flottiga äventyr i fettets kulturhistoria. "
Dagens Nyheter"Jenny Damberg hittar insikter och formuleringar som poppar upp i minnet också långt efter att jag har slagit igen bokpärmarna. Det är fett, fett bra."
Enköpings-Posten" intressant och full av insikter"
Uppsala Nya Tidning"Jenny Dambergs charmiga bok Fett blandar historia, kemi och politik till en odyssé över mänsklighetens utveckling."
Senioren"Dambergs bok snirklar sig in i ett kontroversiellt ämnes alla vrår och bidrar med både recept och tänkvärd analys."
Aftonbladet
Ordfront Förlag 9789170379789 -
Som hon drack : kvinnor, alkohol och frigörel...
Häftad bok. Bokförlaget Atlas. 1 uppl. 2015. 212 sidor.
Gott skick. Danskt band.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789173894982
- Titel
- Som hon drack : kvinnor, alkohol och frigörelse
- Författare
- Damberg, Jenny
- Förlag
- Bokförlaget Atlas
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 212 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 138 x 191 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 310 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Från söt likör till tequilashots - generationer av kvinnor har fått kämpa för rätten att ta ett glas utan att dömas ut som sedeslösa. I ett halvt sekel har kvinnor haft samma juridiska rätt att dricka sprit som män, men värderingar förändras inte över en dag. En tjej på after work var ingen vanlig syn ens på 1980-talet.
På senare år är lådvinsfällan bara ännu ett exempel på hur kvinnors drickande utmålas som ett större problem än mäns. För att inte tala om kontroverserna kring amning och alkohol.
Som hon drack berättar 60 år av svensk dryckeshistoria och hur den hör ihop med kvinnors möjligheter att ta plats i offentligheten. Hur vi dricker säger en hel del om samhället i stort, och kvinnors drickande har gått hand i hand med politisk, social, ekonomisk och sexuell frigörelse.
Skål!
Bokförlaget Atlas 1 9789173894982 -
Fett : en historia om smak, skräck och starka...
Häftad bok. Ordfront Förlag. 2019. 190 sidor.
Mycket gott skick. Lite sliten på framsidans nedre kant.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170379789
- Titel
- Fett : en historia om smak, skräck och starka begär
- Författare
- Damberg, Jenny
- Förlag
- Ordfront Förlag
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 190 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 135 x 210 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 240 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "En initierad, tankeväckande och ofta rolig bok. Det är vetenskapsjournalistik när den är som bäst; här finns en ständig nyfikenhet, en påtaglig nördighet, men också en balanserad inställning: både fettets mer njutningsfulla aspekter och de mindre trevliga lyfts fram."
ExpressenFett är en del av livet. Underbart och komplicerat precis som det mesta som verkligen räknas. Fett är både ett näringsämne och en råvara, både en del av kroppen och något vi stoppar i oss. Och debatten om fett är lika intensiv som föränderlig. Ena årtiondet ska man välja lightprodukter, nästa vräka i sig mättat fett. Ena dagen ska man undvika smör, nästa duger inget annat. Plötsligt ska man äta fett för att bli smal. I Fett En historia om smak, skräck och starka begär tar Jenny Damberg fasta på fett som kulinarisk och kulturell sensation. Det finns de som säger att vår aptit för fett var avgörande för att människan en gång skulle uppstå. Den extra energi fettet gav gjorde oss till de vi blev. I jakt på fettets förmåga att väcka känslor reser Jenny Damberg till ukrainska Lviv och världens enda istermuseum. Hon besöker The Whitechapel Monster det 130 ton tunga underjordiska fettberg i Londons kloaker som fängslade en hel värld hösten 2017. Hon undersöker hur smörbrist kunde drabba Norge på 2010-talet, går till rötterna för det könskodade fettet och benar ut hur mättade fetter kunde gå från bannlysta till en trenddiet. Boken Fett rymmer religion, nationalism och politik med feta förtecken. Utmed vägen får du också tillagningstips som visar på de möjligheter som rätt fett ger i köket. Undanskuffade fetter som ister, talg och ankfett, ja till och med stekflott från bacon och chorizo, har en viktig roll att fylla. Pajdeg blir inte bättre än med ister, exempelvis. För att inte tala om det goda feta tunnbrödet piadina. Jenny Damberg är journalist och författare. Hon har tidigare skrivit flera kulturhistoriska reportageböcker, samt kokboken Bönor, ärtor, linser."en matkulturell djupdykning i en utskälld energikälla. [...] Smakbejakande, underfundig och tryfferad med peppiga tips på hur hemmakocken kan berika sin matlagning med fler sorters fett."
Svenska Dagbladet"i denna välskrivna bok får man följa fettets betydelse på de mest skiftande sätt (...). Jenny Damberg har på ett roligt sätt lyckats beskriva det mesta som är värt att veta om fett. Hennes research är omfattande och av stort historiskt värde. (...) Fett är en fantastisk bok på många sätt, läs den!"
BTJ"På nyfiken och flödande prosa tar Damberg med läsaren på flottiga äventyr i fettets kulturhistoria. "
Dagens Nyheter"Jenny Damberg hittar insikter och formuleringar som poppar upp i minnet också långt efter att jag har slagit igen bokpärmarna. Det är fett, fett bra."
Enköpings-Posten" intressant och full av insikter"
Uppsala Nya Tidning"Jenny Dambergs charmiga bok Fett blandar historia, kemi och politik till en odyssé över mänsklighetens utveckling."
Senioren"Dambergs bok snirklar sig in i ett kontroversiellt ämnes alla vrår och bidrar med både recept och tänkvärd analys."
Aftonbladet
Ordfront Förlag 9789170379789 -
Fett : en historia om smak, skräck och starka...
Häftad bok. Ordfront Förlag. 2019. 190 sidor.
Nyskick. Förlagsny, flera exemplar i lager
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170379789
- Titel
- Fett : en historia om smak, skräck och starka begär
- Författare
- Damberg, Jenny
- Förlag
- Ordfront Förlag
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 190 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 135 x 210 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 240 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "En initierad, tankeväckande och ofta rolig bok. Det är vetenskapsjournalistik när den är som bäst; här finns en ständig nyfikenhet, en påtaglig nördighet, men också en balanserad inställning: både fettets mer njutningsfulla aspekter och de mindre trevliga lyfts fram."
ExpressenFett är en del av livet. Underbart och komplicerat precis som det mesta som verkligen räknas. Fett är både ett näringsämne och en råvara, både en del av kroppen och något vi stoppar i oss. Och debatten om fett är lika intensiv som föränderlig. Ena årtiondet ska man välja lightprodukter, nästa vräka i sig mättat fett. Ena dagen ska man undvika smör, nästa duger inget annat. Plötsligt ska man äta fett för att bli smal. I Fett En historia om smak, skräck och starka begär tar Jenny Damberg fasta på fett som kulinarisk och kulturell sensation. Det finns de som säger att vår aptit för fett var avgörande för att människan en gång skulle uppstå. Den extra energi fettet gav gjorde oss till de vi blev. I jakt på fettets förmåga att väcka känslor reser Jenny Damberg till ukrainska Lviv och världens enda istermuseum. Hon besöker The Whitechapel Monster det 130 ton tunga underjordiska fettberg i Londons kloaker som fängslade en hel värld hösten 2017. Hon undersöker hur smörbrist kunde drabba Norge på 2010-talet, går till rötterna för det könskodade fettet och benar ut hur mättade fetter kunde gå från bannlysta till en trenddiet. Boken Fett rymmer religion, nationalism och politik med feta förtecken. Utmed vägen får du också tillagningstips som visar på de möjligheter som rätt fett ger i köket. Undanskuffade fetter som ister, talg och ankfett, ja till och med stekflott från bacon och chorizo, har en viktig roll att fylla. Pajdeg blir inte bättre än med ister, exempelvis. För att inte tala om det goda feta tunnbrödet piadina. Jenny Damberg är journalist och författare. Hon har tidigare skrivit flera kulturhistoriska reportageböcker, samt kokboken Bönor, ärtor, linser."en matkulturell djupdykning i en utskälld energikälla. [...] Smakbejakande, underfundig och tryfferad med peppiga tips på hur hemmakocken kan berika sin matlagning med fler sorters fett."
Svenska Dagbladet"i denna välskrivna bok får man följa fettets betydelse på de mest skiftande sätt (...). Jenny Damberg har på ett roligt sätt lyckats beskriva det mesta som är värt att veta om fett. Hennes research är omfattande och av stort historiskt värde. (...) Fett är en fantastisk bok på många sätt, läs den!"
BTJ"På nyfiken och flödande prosa tar Damberg med läsaren på flottiga äventyr i fettets kulturhistoria. "
Dagens Nyheter"Jenny Damberg hittar insikter och formuleringar som poppar upp i minnet också långt efter att jag har slagit igen bokpärmarna. Det är fett, fett bra."
Enköpings-Posten" intressant och full av insikter"
Uppsala Nya Tidning"Jenny Dambergs charmiga bok Fett blandar historia, kemi och politik till en odyssé över mänsklighetens utveckling."
Senioren"Dambergs bok snirklar sig in i ett kontroversiellt ämnes alla vrår och bidrar med både recept och tänkvärd analys."
Aftonbladet
Ordfront Förlag 9789170379789 -
Bönor, ärtor & linser
Häftad bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 2 uppl. 2019. 123 sidor.
Nyskick. Presentskick. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127162624
- Titel
- Bönor, ärtor & linser
- Författare
- Damberg, Jenny
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 123 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 185 x 230 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 450 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det finns få råvaror som är så mångsidiga som baljväxter. Ta en kartong knastertorra gula ärtor. Mitt i vintern kan de bli till frasig falafel, en härligt murrig soppa eller en grönskande plåt med krispiga, söta ärtskott. Bönor, ärtor & linser griper sig an legymer i alla former: färska, frysta och torkade. Det lagas pakora, georgisk kidneyböngryta med valnötter, pizza på kikärtsmjöl, snabba linssoppor och friterade brasilianska acarajés fyllda med räkor, jordnötter och koriander. Här finns också smakrika tofugrytor, currys och chilis. Lätta gratänger, kryddiga röror och faktiskt – oemotståndliga stuvade gröna ärtor.
Dessutom får du världens förmodligen bästa recept på hummus och en grundkurs i tofutillverkning på egen hand. Både av traditionellt snitt på sojabönor och en burmesisk variant, klar på 15 minuter.
Det mesta i boken är naturligt vegetariskt, resten är lätt att veganisera men kan också kompletteras med kött och fisk för den som vill.
Jenny Damberg är journalist och författare. Hon bor växelvis i Stockholm och på landet utanför Norrtälje. Bönor, ärtor & linser är hennes första kokbok. Jenny går i god för att vem som helst kommer lyckas med de här rätterna, eftersom hon själv har gjort det.
Att lyfta bönor, ärtor och linser till den här gastronomiska nivån hade vi knappast trott var möjligt.
MatMagasinet
Är du på jakt efter enkla recept på mångsidiga råvaror? Då är detta kokboken för dig.
Expressen Söndag
Sen vill jag typ äta allt i den här boken. Alltså: friterad pasta!
Hej Regina, Elle Decorations
Natur & Kultur Allmänlitteratur 2 9789127162624 -
Nu äter vi! : de moderna favoriträtternas okä...
Häftad bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2014. 310 sidor.
Gott skick. Danskt band. Liten fläck på omslagets framsida, f.ö. mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153439707
- Titel
- Nu äter vi! : de moderna favoriträtternas okända historia
- Författare
- Jenny Damberg
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 310 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 155 x 205 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 522 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Nu äter vi! sätter Jenny Damberg gaffeln i vår moderna svenska mathistoria. Här finns berättelsen om hur nutida klassiker som fyra små rätter, kebabpizza, tacos och sushi först tog plats, och om de i många fall helt okända kockar som introducerade dem. Här undersöks svenskarnas outtröttliga kärlek till sourcreamchips och hur makaroner¬nas koktid kunde gå från sextio till tre minuter. Här finns skolmaten man önskar att man kunde glömma (potatispizza), lanseringarna som floppat (banankaviar) och rätterna som fastnat, och förändrat våra matvanor. I ett kapitel avhandlas svenska statens bana som krögare en verksamhet som först avsåg att stävja fylleriet, men så småningom kom att omfatta såväl striptease som importen av Pizza Hut till Sverige.
Damberg har både skrivit en underhållande bok och skapat ett standardverk över den moderna svenska folkmatskulturen.
Edward Blom, SvD
Ica Bokförlag 1 9789153439707 -
Nu äter vi! : de moderna favoriträtternas okä...
Häftad bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2014. 310 sidor.
Nyskick. Boken är förlagsny och oläst bok.
De moderna favoriträtternas okända historia.
I nu äter vi sätter Jenny Damberg gaffeln i vår moderna mathistoria.
… läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153439707
- Titel
- Nu äter vi! : de moderna favoriträtternas okända historia
- Författare
- Jenny Damberg
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 310 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 155 x 205 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 522 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Nu äter vi! sätter Jenny Damberg gaffeln i vår moderna svenska mathistoria. Här finns berättelsen om hur nutida klassiker som fyra små rätter, kebabpizza, tacos och sushi först tog plats, och om de i många fall helt okända kockar som introducerade dem. Här undersöks svenskarnas outtröttliga kärlek till sourcreamchips och hur makaroner¬nas koktid kunde gå från sextio till tre minuter. Här finns skolmaten man önskar att man kunde glömma (potatispizza), lanseringarna som floppat (banankaviar) och rätterna som fastnat, och förändrat våra matvanor. I ett kapitel avhandlas svenska statens bana som krögare en verksamhet som först avsåg att stävja fylleriet, men så småningom kom att omfatta såväl striptease som importen av Pizza Hut till Sverige.
Damberg har både skrivit en underhållande bok och skapat ett standardverk över den moderna svenska folkmatskulturen.
Edward Blom, SvD
Ica Bokförlag 1 9789153439707 -
Den nya skåpmaten : gott och hållbart ur burk...
Inbunden bok. Ordfront Förlag. 2020. 144 sidor.
Nyskick. Förlagsny. Oläst.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789177751335
- Titel
- Den nya skåpmaten : gott och hållbart ur burk och tetra
- Författare
- Damberg, Jenny
- Förlag
- Ordfront Förlag
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 170 x 215 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 422 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- KONSERVER HÅLLER. De blir inte dåliga. För den som campar, seglar eller är ute på tur är de en räddning, i tider av kris är de en livlina. Men även i en välfungerande vardag har konserverna unika egenskaper som bör förära dem en plats i skafferiet. Konserver rymmer mycket smak, de kostar lite och de minimerar den egna insatsen. Butikernas kolonialavdelning rymmer dessutom en mängd smakbomber i konserverad form, som på ett kick lyfter den trista vardagsmåltiden till en upplevelse. Trots det är konserven undanskuffad i de flesta kokböcker. I Den nya skåpmaten spelar konserverna huvudrollen. Färska råvaror är inte bannlysta, men de har verkligen förtjänat sin plats när de förekommer. För innerst inne älskar vi alla genvägar. Det är dags att säga hej till den nya skåpmaten och öppna locket till en större smakupplevelse!
Ordfront Förlag 9789177751335 -
Fett : en historia om smak, skräck och starka...
Häftad bok. Ordfront Förlag. 2019. 190 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170379789
- Titel
- Fett : en historia om smak, skräck och starka begär
- Författare
- Damberg, Jenny
- Förlag
- Ordfront Förlag
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 190 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 135 x 210 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 240 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "En initierad, tankeväckande och ofta rolig bok. Det är vetenskapsjournalistik när den är som bäst; här finns en ständig nyfikenhet, en påtaglig nördighet, men också en balanserad inställning: både fettets mer njutningsfulla aspekter och de mindre trevliga lyfts fram."
ExpressenFett är en del av livet. Underbart och komplicerat precis som det mesta som verkligen räknas. Fett är både ett näringsämne och en råvara, både en del av kroppen och något vi stoppar i oss. Och debatten om fett är lika intensiv som föränderlig. Ena årtiondet ska man välja lightprodukter, nästa vräka i sig mättat fett. Ena dagen ska man undvika smör, nästa duger inget annat. Plötsligt ska man äta fett för att bli smal. I Fett En historia om smak, skräck och starka begär tar Jenny Damberg fasta på fett som kulinarisk och kulturell sensation. Det finns de som säger att vår aptit för fett var avgörande för att människan en gång skulle uppstå. Den extra energi fettet gav gjorde oss till de vi blev. I jakt på fettets förmåga att väcka känslor reser Jenny Damberg till ukrainska Lviv och världens enda istermuseum. Hon besöker The Whitechapel Monster det 130 ton tunga underjordiska fettberg i Londons kloaker som fängslade en hel värld hösten 2017. Hon undersöker hur smörbrist kunde drabba Norge på 2010-talet, går till rötterna för det könskodade fettet och benar ut hur mättade fetter kunde gå från bannlysta till en trenddiet. Boken Fett rymmer religion, nationalism och politik med feta förtecken. Utmed vägen får du också tillagningstips som visar på de möjligheter som rätt fett ger i köket. Undanskuffade fetter som ister, talg och ankfett, ja till och med stekflott från bacon och chorizo, har en viktig roll att fylla. Pajdeg blir inte bättre än med ister, exempelvis. För att inte tala om det goda feta tunnbrödet piadina. Jenny Damberg är journalist och författare. Hon har tidigare skrivit flera kulturhistoriska reportageböcker, samt kokboken Bönor, ärtor, linser."en matkulturell djupdykning i en utskälld energikälla. [...] Smakbejakande, underfundig och tryfferad med peppiga tips på hur hemmakocken kan berika sin matlagning med fler sorters fett."
Svenska Dagbladet"i denna välskrivna bok får man följa fettets betydelse på de mest skiftande sätt (...). Jenny Damberg har på ett roligt sätt lyckats beskriva det mesta som är värt att veta om fett. Hennes research är omfattande och av stort historiskt värde. (...) Fett är en fantastisk bok på många sätt, läs den!"
BTJ"På nyfiken och flödande prosa tar Damberg med läsaren på flottiga äventyr i fettets kulturhistoria. "
Dagens Nyheter"Jenny Damberg hittar insikter och formuleringar som poppar upp i minnet också långt efter att jag har slagit igen bokpärmarna. Det är fett, fett bra."
Enköpings-Posten" intressant och full av insikter"
Uppsala Nya Tidning"Jenny Dambergs charmiga bok Fett blandar historia, kemi och politik till en odyssé över mänsklighetens utveckling."
Senioren"Dambergs bok snirklar sig in i ett kontroversiellt ämnes alla vrår och bidrar med både recept och tänkvärd analys."
Aftonbladet
Ordfront Förlag 9789170379789 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789188671226
- Titel
- Varning för mat
- Författare
- Jewert, Jenny
- Förlag
- Mondial
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 238 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 138 x 208 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 371 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vårt förhållande till mat avslöjar mycket om oss själva och vår tid. I Varning för mat samlas matskribenter, journalister, forskare och experter för att reda ut hur mat gick från att vara något livsnödvändigt till att betraktas som något potentiellt livsfarligt.
Mondial 1 9789188671226 -
Varning för mat
Inbunden bok. Mondial . 2018. 238 sidor.
Nyskick. Sockerfritt, fettfritt, glutenfritt, laktosfritt, fritt från animaliskt, fritt från tillsatser, fritt från soja, fritt från kolhydrater, fritt från mat?
Vårt förhållande till mat avslöjar mycket om oss själva och vår tid. I Varning för mat samlas matskri läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789188671226
- Titel
- Varning för mat
- Författare
- Jewert, Jenny
- Förlag
- Mondial
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 238 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 138 x 208 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 371 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vårt förhållande till mat avslöjar mycket om oss själva och vår tid. I Varning för mat samlas matskribenter, journalister, forskare och experter för att reda ut hur mat gick från att vara något livsnödvändigt till att betraktas som något potentiellt livsfarligt.
Mondial 9789188671226 -
Som hon drack : kvinnor, alkohol och frigörel...
Häftad bok. Bokförlaget Atlas. 1 uppl. 2015. 212 sidor.
Nära nyskick. Gallrad biblioteksbok
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789173894982
- Titel
- Som hon drack : kvinnor, alkohol och frigörelse
- Författare
- Damberg, Jenny
- Förlag
- Bokförlaget Atlas
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 212 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 138 x 191 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 310 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Från söt likör till tequilashots - generationer av kvinnor har fått kämpa för rätten att ta ett glas utan att dömas ut som sedeslösa. I ett halvt sekel har kvinnor haft samma juridiska rätt att dricka sprit som män, men värderingar förändras inte över en dag. En tjej på after work var ingen vanlig syn ens på 1980-talet.
På senare år är lådvinsfällan bara ännu ett exempel på hur kvinnors drickande utmålas som ett större problem än mäns. För att inte tala om kontroverserna kring amning och alkohol.
Som hon drack berättar 60 år av svensk dryckeshistoria och hur den hör ihop med kvinnors möjligheter att ta plats i offentligheten. Hur vi dricker säger en hel del om samhället i stort, och kvinnors drickande har gått hand i hand med politisk, social, ekonomisk och sexuell frigörelse.
Skål!
Bokförlaget Atlas 1 9789173894982 -
Som hon drack : kvinnor, alkohol och frigörel...
Häftad bok. Bokförlaget Atlas. 1 uppl. 2015. 212 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789173894982
- Titel
- Som hon drack : kvinnor, alkohol och frigörelse
- Författare
- Damberg, Jenny
- Förlag
- Bokförlaget Atlas
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 212 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 138 x 191 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 310 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Från söt likör till tequilashots - generationer av kvinnor har fått kämpa för rätten att ta ett glas utan att dömas ut som sedeslösa. I ett halvt sekel har kvinnor haft samma juridiska rätt att dricka sprit som män, men värderingar förändras inte över en dag. En tjej på after work var ingen vanlig syn ens på 1980-talet.
På senare år är lådvinsfällan bara ännu ett exempel på hur kvinnors drickande utmålas som ett större problem än mäns. För att inte tala om kontroverserna kring amning och alkohol.
Som hon drack berättar 60 år av svensk dryckeshistoria och hur den hör ihop med kvinnors möjligheter att ta plats i offentligheten. Hur vi dricker säger en hel del om samhället i stort, och kvinnors drickande har gått hand i hand med politisk, social, ekonomisk och sexuell frigörelse.
Skål!
Bokförlaget Atlas 1 9789173894982 -
Nu äter vi. De moderna favoriträtternas okänd...
ISBN 9153439707!
ICA bokförlag 2014 Häftad, danskt band i nära nyskick, liten etikett på omslaget fram. 310sid Bpost 42kr Ej förskottsbetalning. sätter Jenny Damberg gaffeln i vår moderna svenska mathistoria. Här finns berättelsen om hur nutida klassiker som fyra små rätt läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK9153439707! -
Nu äter vi! : de moderna favoriträtternas okä...
Häftad bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2014. 310 sidor.
Nära nyskick. I Nu äter vi! sätter Jenny Damberg gaffeln i vår moderna svenska mathistoria. Här finns berättelsen om hur nutida klassiker som fyra små rätter, kebabpizza, tacos och sushi först tog plats, och om de i många fall helt okända kockar som introducerade dem. läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153439707
- Titel
- Nu äter vi! : de moderna favoriträtternas okända historia
- Författare
- Jenny Damberg
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 310 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 155 x 205 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 522 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Nu äter vi! sätter Jenny Damberg gaffeln i vår moderna svenska mathistoria. Här finns berättelsen om hur nutida klassiker som fyra små rätter, kebabpizza, tacos och sushi först tog plats, och om de i många fall helt okända kockar som introducerade dem. Här undersöks svenskarnas outtröttliga kärlek till sourcreamchips och hur makaroner¬nas koktid kunde gå från sextio till tre minuter. Här finns skolmaten man önskar att man kunde glömma (potatispizza), lanseringarna som floppat (banankaviar) och rätterna som fastnat, och förändrat våra matvanor. I ett kapitel avhandlas svenska statens bana som krögare en verksamhet som först avsåg att stävja fylleriet, men så småningom kom att omfatta såväl striptease som importen av Pizza Hut till Sverige.
Damberg har både skrivit en underhållande bok och skapat ett standardverk över den moderna svenska folkmatskulturen.
Edward Blom, SvD
Ica Bokförlag 1 9789153439707
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn