Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Nu äter vi! : de moderna favoriträtternas okända historia

Nu äter vi! : de moderna favoriträtternas okända historia

Häftad bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2014. 310 sidor.

Nära nyskick. I Nu äter vi! sätter Jenny Damberg gaffeln i vår moderna svenska mathistoria. Här finns berättelsen om hur nutida klassiker som fyra små rätter, kebabpizza, tacos och sushi först tog plats, och om de i många fall helt okända kockar som introducerade dem. Här undersöks svenskarnas outtröttliga kärlek till sourcreamchips och hur makaroner¬nas koktid kunde gå från sextio till tre minuter. Här finns skolmaten man önskar att man kunde glömma (potatispizza), lanseringarna som floppat (banankaviar) och rätterna som fastnat, och förändrat våra matvanor. I ett kapitel avhandlas svenska statens bana som krögare en verksamhet som först avsåg att stävja fylleriet, men så småningom kom att omfatta såväl striptease som importen av Pizza Hut till Sverige. Damberg har både skrivit en underhållande bok och skapat ett standardverk över den moderna svenska folkmatskulturen. Edward Blom, SvD.
Nyskick

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789153439707
Titel
Nu äter vi! : de moderna favoriträtternas okända historia
Författare
Jenny Damberg
Förlag
Ica Bokförlag
Utgivningsår
2014
Omfång
310 sidor
Bandtyp
Danskt band
Mått
155 x 205 mm Ryggbredd 22 mm
Vikt
522 g
Språk
Svenska
Baksidestext
I Nu äter vi! sätter Jenny Damberg gaffeln i vår moderna svenska mathistoria. Här finns berättelsen om hur nutida klassiker som fyra små rätter, kebabpizza, tacos och sushi först tog plats, och om de i många fall helt okända kockar som introducerade dem. Här undersöks svenskarnas outtröttliga kärlek till sourcreamchips och hur makaroner¬nas koktid kunde gå från sextio till tre minuter. Här finns skolmaten man önskar att man kunde glömma (potatispizza), lanseringarna som floppat (banankaviar) och rätterna som fastnat, och förändrat våra matvanor. I ett kapitel avhandlas svenska statens bana som krögare en verksamhet som först avsåg att stävja fylleriet, men så småningom kom att omfatta såväl striptease som importen av Pizza Hut till Sverige.

Damberg har både skrivit en underhållande bok och skapat ett standardverk över den moderna svenska folkmatskulturen.
Edward Blom, SvD