-
Hovdjur från hela världen
Inbunden bok. Folket i bilds förlag. 1970.
Nära nyskick. I takt med ett nyvaknat medvetande om betydelsen av natur och naturresurser, är det väsentligt att man redan i skolåldern bibringar barn och ungdom en intresseväckande och riktig information i dessa frågor.
Denna bok är avsedd att tjäna som bredvidläs läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKFolket i bilds förlag -
Rökning. Så röker du kött och fisk.
Inbunden bok. Bokförlaget Settern. 2, helt omarbetad uppl. 2016. 94 sidor.
Nära nyskick. SÅ varm- och kallröker du fisk, kött och fågel. ALLT från rökningens kemi, teknik, bakteriologi, förberedelser till själva rökningen och olika rökmetoder. Ny, helt omarbetad utgåva. Rikt illustrerad kokbok. Inbunden, färgtryckt laminatband / kartonnage. T läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789175866598
- Titel
- Rökning : så röker du kött och fisk
- Författare
- Andersson, Alf
- Förlag
- Bokförlaget Settern
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 94 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 247 x 175 mm Ryggbredd 11 mm
- Vikt
- 470 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Nu kommer RÖKNING som har varit en försäljningssuccé genom åren, i en ny omarbetad utgåva, helt i färg.
En faktabok som passar alla - från nybörjare till kunniga rökare.
Författaren Alf Andersson tar upp allt - från rökningens kemi och teknik, bakteriologi, förberedelser av kött och fisk - till själva rökningsprocessen och olika rökmetoder. Boken visar hur du varm- och kallröker fisk som t.ex. lax, böckling och ål. Även rökning av kött så som kassler, rådjurslår, kyckling, fläsk och skinka. Du får också lära dig hur du tillreder och röker korv och charketurivaror. Författaren lämnar inget åt slumpen. Med den här boken i hand får du den bästa vägledning du kan önska.
Bygg din egen rök För den som vill bygga sin egen rök finns ett par kapitel med utförlig text och konstruktiva illustrationer, vilka beskriver hur man själv enkelt kan bygga olika sorters rökar.
Som alltid i sina handböcker är Alf Andersson noggrann, pedagogisk och lätt att förstå.
Bokförlaget Settern 2, helt omarbetad 9789175866598 -
Lägereldens mat
Häftad bok. Storartad förlag. 1 uppl. 2017. 144 sidor.
Mycket gott skick. ALLT kring matlagning över lägerelden i naturen. Massor av råd, recept och menyer för olika turer i fält. Handbok. Rikt illustrerad kokbok, fotografier av Jonas Gerdle. Mjukband med vikomslag, s k danskt band. Kvadratisk 8:o. 210x210x11 mm. 420 g. Välvård läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789198188950
- Titel
- Lägereldens mat
- Författare
- Andersson, Alf
- Förlag
- Storartad förlag
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 210 x 210 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 410 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Matlagning över eld för jägare, fiskare och friluftsfolk. Från en av Sveriges mest kunniga vildmarkskockar (med 15 böcker i ämnet) och en överlevnadsexpert. Alf Anderssons och Juhas Rankinens vildmarkskokbok beskriver den svenska naturen och allt i den som du kan använda, tillaga och äta. Steg för steg beskriver de i text och bilder hur du behandlar och tillagar fisk och kött med olika metoder. De använder i regel primitiva metoder som öppen eld men också friluftskök.
Fotografen Jonas Gerdle har följt de båda och hans bilder skildrar på ett instruktivt sätt hur du kan lära dig att laga vildmarksmat som de här båda experterna. Hygienfrågor och redskapen du behöver för att lyckas behandlas också på ett pedagogiskt sätt.
Alla som är intresserade av natur och friluftsliv kommer att hitta något som angår dem i den här boken. Oavsett om de är jägare, fiskare, scouter eller bärplockare.Skogens skafferi och hur du lagar mat i det vilda.Alf och Juha har flyttat ut matlagningen i naturen och tillreder sin mat över lägerelden. Det här är en handbok i konsten att laga mat över eld för alla friluftsmänniskor. Man får lära sig eldkunskap, fjorton olika tillagningsmetoder, torka livsmedel, laga mat över eld med steg-för-steg-bilder. Även tillverkning av egna verktyg, hygien, att handskas med och förbereda råvaror på bästa sätt och näringslära finns med i denna grundliga bok.
Du hittar menyförlag för olika turer, tillagningstider, såsförslag, kryddor, skogens skafferi och grundrecept med bilder baserat på kött, fisk, fågel osv. Det här är helt enkelt en basbok för jägare, fiskare, scouter och alla andra friluftsmänniskor som tycker om att vistas i naturen.
Kort om de båda författarna:Alf Andersson har skrivit 15 böcker för jägare, fiskare och friluftsmänniskor om styckning av vilt, rökning av kött, fisk och handböcker som eftersök av vilt. Alf fick 2015 hedersdiplom av Hallands Matakademi för ”ett hållbart och etiskt nyttjande av de råvaror som står till buds i den halländska naturen”.
Juha Rankinen är en av grundarna till Vildmarksgymnasiet i Unnaryd där ungdomar lärde sig leva med naturen. Han har jobbat många år över hela världen som huvudinstruktör i vildmarkskunskap för engelska Ray Mears och kan sägas vara expert på människans förhållande till, och brukande av naturen.
Storartad förlag 1 9789198188950 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789197708555
- Titel
- På begäran
- Författare
- Nilsson Piraten, Fritiof - Andersson, Alf - Ekström, Tomas Klas - Fritiof Nilsson Piraten sällskapet
- Förlag
- Vollsjö : Fritiof Nilsson Piraten sällskapet
- Utgivningsår
- 2014
- Språk
- Svenska
Vollsjö : Fritiof Nilsson Piraten sällskapet 9789197708555 -
Så röker du kött och fisk
Inbunden bok. Bokförlaget Settern. 1 uppl. 2000. 96 sidor.
Mycket gott skick. Dekorerat kartonnage.
En faktabok som passar alla - från nybörjare till kunniga rökare.
Alf Andersson tar upp allt - från rökningens kemi och teknik, bakteriologi, förberedelser av kött och fisk - till själva rökningsprocessen och olika rökmetoder. läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789175865133
- Titel
- Så röker du kött och fisk
- Författare
- Alf Andersson
- Förlag
- Bokförlaget Settern
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 245 x 175 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 377 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Så röker du kött och fisk är en faktabok som passar alla från nybörjare till kunniga rökare.
Författaren Alf Andersson tar upp allt från rökningens kemi och teknik, bakteriologi, förberedelser av kött och fisk till själva rökningsprocessen och olika rökmetoder. Författare lämnar inget åt slumpen. Med den här boken i hand får du den bästa vägledning du kan önska.
Bygg din egen rök
För den som vill bygga sin egen rök finns ett par kapitel med utförlig text och konstruktiva illustrationer, vilka beskriver hur man själv enkelt kan bygga olika sorters rökar. Som alltid i sina handböcker är Alf Andersson noggrann, pedagogisk och lätt att förstå.
Många recept, samt hur man gör och röker korv!
Ytterligare författare: Andersson, Alf
Bokförlaget Settern 1 9789175865133 -
Grilla vilt och fisk
Inbunden bok. Bokförlaget Settern. 1 uppl. 2002. 96 sidor.
Nära nyskick. Så är mannen bakom succéboken "Så röker du kött och fisk" framme igen! Denna gång handlar det om hur man på bästa sätt grillar vilt och fisk, samt hur man enkelt bygger en grill och tar han dom råvarorna från skog, sjö och mark för ett gott resultat. Rece läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9175865491
- Titel
- Grilla vilt och fisk
- Författare
- Alf Andersson
- Förlag
- Bokförlaget Settern
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 245 x 175 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 366 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Så är mannen bakom succéboken Så röker du kött och fisk framme igen!
Denna gång handlar det om hur man på bästa sätt grillar vilt och fisk, samt hur man bygger olika slag av grillar och tar hand om råvarorna från skog, sjö och mark för ett gott resultat. Allt genomfört på författarens sedvanliga noggranna och pedagogiska sätt, som blivit ett adelsmärke för hans populära böcker - vare sig det handlar om styckning av vilt, rensning av fisk, eftersök m.m. Recepten är många och skiftande, fotograferade av Christer Johansson, känd skribent och fotograf i fiskepressen. Han svarar också för bokens fina miljöfoton. Alf Andersson har gjort teckningarna i sin grillbok.
Böcker av Alf Andersson:
Styckning av vilt I, 1988
Passning av älg, 1990
Eftersök på älg och rådjur, 1992
Jägarens skinn och hudar, 1993
Fisken efter fångsten, 1996
Det viktiga eftersöket, 1999
Så röker du kött och fisk, 2000
Grilla vilt och fisk, 2002
Styckning av vilt II, 2003
M.R.2007
Bokförlaget Settern 1 9175865491 -
Billingen längesen. Om kalkarbetare, korgmaka...
Häftad bok.
Nära nyskick. Bergets Bokhandel, Skara 1989. 141 sidor. Häftad. Ett obläddrat exemplar. Med Arnes och Alfs namnteckningar.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Billingen längesen - om amerikafarare, anlägg...
Häftad bok. Cradle Publishing : Karlstedts bokhandel. 1995. 208 sidor.
Mycket gott skick. Blekt rygg.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 918815811X
- Titel
- Billingen längesen
- Författare
- Andersson, Verna - Andersson, Arne - Brage, Alf
- Förlag
- Järna : Cradle Publ. ; Skövde : Karlstedts bokh
- Utgivningsår
- 1995
- Språk
- Svenska
Cradle Publishing : Karlstedts bokhandel 918815811X -
Fiske på norrländskt vis
Inbunden bok. Örkelljunga : Settern. 1986.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. bok i nyskick
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9175862344
- Titel
- Fiske på norrländskt vis
- Författare
- Ögren, Peter - Andersson, Alf
- Förlag
- Örkelljunga : Settern
- Utgivningsår
- 1986
- Språk
- Svenska
Örkelljunga : Settern 9175862344 -
Billingen längesen
Häftad bok. Skara : Bergers bokh. 1989. 141 sidor.
Mycket gott skick. Rikt illustrerad. 17x25 cm.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9185980110
- Titel
- Billingen längesen
- Författare
- Andersson, Verna - Andersson, Arne - Brage, Alf
- Förlag
- Skara : Bergers bokh
- Utgivningsår
- 1989
- Språk
- Svenska
Skara : Bergers bokh 9185980110 -
Styckning av vilt : faktabok
Inbunden bok. Örkelljunga : Settern. 1994.
Mycket gott skick. Bra exemplar
Se även våra andra böckerInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789175864402
- Titel
- Styckning av vilt : faktabok
- Författare
- Andersson, Alf - Johansson, Bengt G.
- Förlag
- Örkelljunga : Settern
- Utgivningsår
- 1994
- Språk
- Svenska
Örkelljunga : Settern 9789175864402 -
Okänt - osett - omtyckt
Inbunden bok. Vollsjö : Fritiof Nilsson Piraten sällsk. 2002.
Nära nyskick. Kartonnage
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9197373249
- Titel
- Okänt - osett - omtyckt
- Författare
- Nilsson Piraten, Fritiof - Persson, Mikael - Andersson, Alf - Fritiof Nilsson Piraten sällskapet
- Förlag
- Vollsjö : Fritiof Nilsson Piraten sällsk
- Utgivningsår
- 2002
- Språk
- Svenska
Vollsjö : Fritiof Nilsson Piraten sällsk 9197373249 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789175862958
- Titel
- Styckning av vilt : faktabok
- Författare
- Andersson, Alf - Johansson, Bengt G.
- Förlag
- Örkelljunga : Settern
- Utgivningsår
- 1988
- Språk
- Svenska
Örkelljunga : Settern 9789175862958 -
Viktiga eftersöket - exempel och utvärderinga...
Inbunden bok. Bokförlaget Settern. 1999.
Mycket gott skick. Utgallrat biblioteksex. I mycket fint skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789175865027
- Titel
- Viktiga eftersöket - exempel och utvärderingar
- Författare
- Alf Andersson
- Förlag
- Bokförlaget Settern
- Utgivningsår
- 1999
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 1 x 1 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 392 g
- Språk
- Svenska
Bokförlaget Settern 9789175865027 -
Grilla vilt och fisk
Inbunden bok. Bokförlaget Settern. 1 uppl. 2002. 96 sidor.
Nyskick. Många och skiftande recept. (Av förf. utg.: Styckning av vilt; Passning av älg; Eftersök av älg och rådjur; Jägarens skinn och hudar; Det viktiga eftersöket; Grilla vilt och fisk; Fisken efter fångsten; Så röker du kött och fisk; Från håv till tallrik; Vi läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9175865491
- Titel
- Grilla vilt och fisk
- Författare
- Alf Andersson
- Förlag
- Bokförlaget Settern
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 245 x 175 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 366 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Så är mannen bakom succéboken Så röker du kött och fisk framme igen!
Denna gång handlar det om hur man på bästa sätt grillar vilt och fisk, samt hur man bygger olika slag av grillar och tar hand om råvarorna från skog, sjö och mark för ett gott resultat. Allt genomfört på författarens sedvanliga noggranna och pedagogiska sätt, som blivit ett adelsmärke för hans populära böcker - vare sig det handlar om styckning av vilt, rensning av fisk, eftersök m.m. Recepten är många och skiftande, fotograferade av Christer Johansson, känd skribent och fotograf i fiskepressen. Han svarar också för bokens fina miljöfoton. Alf Andersson har gjort teckningarna i sin grillbok.
Böcker av Alf Andersson:
Styckning av vilt I, 1988
Passning av älg, 1990
Eftersök på älg och rådjur, 1992
Jägarens skinn och hudar, 1993
Fisken efter fångsten, 1996
Det viktiga eftersöket, 1999
Så röker du kött och fisk, 2000
Grilla vilt och fisk, 2002
Styckning av vilt II, 2003
M.R.2007
Bokförlaget Settern 1 9175865491 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789175865133
- Titel
- Så röker du kött och fisk
- Författare
- Alf Andersson
- Förlag
- Bokförlaget Settern
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 245 x 175 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 377 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Så röker du kött och fisk är en faktabok som passar alla från nybörjare till kunniga rökare.
Författaren Alf Andersson tar upp allt från rökningens kemi och teknik, bakteriologi, förberedelser av kött och fisk till själva rökningsprocessen och olika rökmetoder. Författare lämnar inget åt slumpen. Med den här boken i hand får du den bästa vägledning du kan önska.
Bygg din egen rök
För den som vill bygga sin egen rök finns ett par kapitel med utförlig text och konstruktiva illustrationer, vilka beskriver hur man själv enkelt kan bygga olika sorters rökar. Som alltid i sina handböcker är Alf Andersson noggrann, pedagogisk och lätt att förstå.
Många recept, samt hur man gör och röker korv!
Ytterligare författare: Andersson, Alf
Bokförlaget Settern 1 9789175865133 -
Okänt - osett - omtyckt
Inbunden bok. Vollsjö : Fritiof Nilsson Piraten sällskapet. 1 uppl. 2002.
Mycket gott skick. Illustrerad i färg av Alf Andersson. Tillskrift
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9197373249
- Titel
- Okänt - osett - omtyckt
- Författare
- Nilsson Piraten, Fritiof - Persson, Mikael - Andersson, Alf - Fritiof Nilsson Piraten sällskapet
- Förlag
- Vollsjö : Fritiof Nilsson Piraten sällsk
- Utgivningsår
- 2002
- Språk
- Svenska
Vollsjö : Fritiof Nilsson Piraten sällskapet 1 9197373249 -
Okänt - osett - omtyckt
Inbunden bok. Fritiof Nilsson Piraten sällskapet. Fjärde, reviderade uppl. 2017. 207 sidor.
Mycket gott skick. 18 x 25 cm, 690 gram. Illustrerad i färg. Postas inom ett dygn
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197708579
- Titel
- Okänt - osett - omtyckt
- Författare
- Nilsson Piraten, Fritiof - Persson, Mikael - Andersson, Alf - Fritiof Nilsson Piraten sällskapet
- Utgivningsår
- 2019
- Språk
- Svenska
Fritiof Nilsson Piraten sällskapet Fjärde, reviderade 9789197708579 -
Fisken efter fångsten
Inbunden bok. Örkelljunga : Settern. 1996. 96 sidor.
Nära nyskick. (409) Rak o fin. Inga noteringar i boken Hanterad med stor försiktighet,.........pedagogiskt sätt,,,,,,
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9175864657
- Titel
- Fisken efter fångsten
- Författare
- Andersson, Alf
- Förlag
- Örkelljunga : Settern
- Utgivningsår
- 1996
- Språk
- Svenska
Örkelljunga : Settern 9175864657 -
Okänt - osett - omtyckt
Inbunden bok. Vollsjö : Fritiof Nilsson Piraten sällsk. 2002. 207 sidor.
Gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9197373249
- Titel
- Okänt - osett - omtyckt
- Författare
- Nilsson Piraten, Fritiof - Persson, Mikael - Andersson, Alf - Fritiof Nilsson Piraten sällskapet
- Förlag
- Vollsjö : Fritiof Nilsson Piraten sällsk
- Utgivningsår
- 2002
- Språk
- Svenska
Vollsjö : Fritiof Nilsson Piraten sällsk 9197373249 -
Sportfiskarens redskap. Så gör du dem själv
Inbunden bok. Sportfiskarna. 1986. 270 sidor.
Gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9186786091
- Titel
- Sportfiskarens redskap : så gör du dem själv
- Författare
- Johansson, Bengt G. - Andersson, Alf
- Förlag
- Stockholm : Sportfiskarna
- Utgivningsår
- 1986
- Språk
- Svenska
Sportfiskarna 9186786091 -
Styckning av vilt : faktabok
Inbunden bok. Örkelljunga : Settern. 1994. 136 sidor.
Nära nyskick. Rikt illustrerad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9175864401
- Titel
- Styckning av vilt : faktabok
- Författare
- Andersson, Alf - Johansson, Bengt G.
- Förlag
- Örkelljunga : Settern
- Utgivningsår
- 1994
- Språk
- Svenska
Örkelljunga : Settern 9175864401 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9197373249
- Titel
- Okänt - osett - omtyckt
- Författare
- Nilsson Piraten, Fritiof - Persson, Mikael - Andersson, Alf - Fritiof Nilsson Piraten sällskapet
- Förlag
- Vollsjö : Fritiof Nilsson Piraten sällsk
- Utgivningsår
- 2002
- Språk
- Svenska
Vollsjö : Fritiof Nilsson Piraten sällsk 9197373249 -
Styckning av vilt : faktabok
Inbunden bok. Örkelljunga : Settern. 1994. 137 sidor.
Nära nyskick. Bokens omslag något nött/skavt. Insidan av bok som ny.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789175864402
- Titel
- Styckning av vilt : faktabok
- Författare
- Andersson, Alf - Johansson, Bengt G.
- Förlag
- Örkelljunga : Settern
- Utgivningsår
- 1994
- Språk
- Svenska
Örkelljunga : Settern 9789175864402 -
Okänt - osett - omtyckt
Inbunden bok. Vollsjö : Fritiof Nilsson Piraten sällskapet. 3:e uppdaterade uppl. 2009. 208 sidor.
Mycket gott skick. laminatband, 25*18 cm, illustrerad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197708524
- Titel
- Okänt - osett - omtyckt
- Författare
- Nilsson Piraten, Fritiof - Persson, Mikael - Andersson, Alf - Fritiof Nilsson Piraten sällskapet
- Förlag
- Vollsjö : Fritiof Nilsson Piraten sällskapet
- Utgivningsår
- 2009
- Språk
- Svenska
Vollsjö : Fritiof Nilsson Piraten sällskapet 3:e uppdaterade 9789197708524 -
NORGE OG SVERIGE GJENNOM 1000 ÅR i feide og f...
Inbunden bok. LIBER FÖRLAG - STOCKHOLM. Originalupplaga uppl. 1985. 208 sidor sidor.
Nära nyskick. Gallrat biblioteksex i mycket fint skick! Rikt fotoillustrerad! Boken ger en snabblektion i norsk historia för svenskar och svensk historia för norrmän med tyngdpunkt på perioder av närkontakt, krigiska såväl som fredliga. Talar om både krigstid och freds läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9138906961
- Titel
- Norge og Sverige gjennom 1000 år : i feide og fellesskap
- Författare
- Henrikson, Alf - Andersson, Arne F. - Seip, Helge - Aas, Ulf
- Förlag
- Stockholm : LiberFörlag ; Oslo : Gyldendal i samarbeid med Svenskhemmet Voksenåsen
- Utgivningsår
- 1985
- Språk
- Svenska
LIBER FÖRLAG - STOCKHOLM Originalupplaga 9138906961 -
Styckning av vilt
Inbunden bok. Settern. 2011. 128 sidor.
Nära nyskick. Bok i presentskick. Viltet efter skottet, hur tar jag hand om det? Här får vi lära oss att ta hand om älg, rådjur, hjort, vildsvin, hare och fågel. Allt från mörning till styckning och förpackning. Dett är den nyare uppdaterade upplagan av en klassisk bok läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKSettern -
Grilla vilt och fisk
Inbunden bok. Bokförlaget Settern. 1 uppl. 2002. 96 sidor.
Mycket gott skick. Dekorerat förlagsband. Illustrerad. 25 * 18 cm.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9175865491
- Titel
- Grilla vilt och fisk
- Författare
- Alf Andersson
- Förlag
- Bokförlaget Settern
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 245 x 175 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 366 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Så är mannen bakom succéboken Så röker du kött och fisk framme igen!
Denna gång handlar det om hur man på bästa sätt grillar vilt och fisk, samt hur man bygger olika slag av grillar och tar hand om råvarorna från skog, sjö och mark för ett gott resultat. Allt genomfört på författarens sedvanliga noggranna och pedagogiska sätt, som blivit ett adelsmärke för hans populära böcker - vare sig det handlar om styckning av vilt, rensning av fisk, eftersök m.m. Recepten är många och skiftande, fotograferade av Christer Johansson, känd skribent och fotograf i fiskepressen. Han svarar också för bokens fina miljöfoton. Alf Andersson har gjort teckningarna i sin grillbok.
Böcker av Alf Andersson:
Styckning av vilt I, 1988
Passning av älg, 1990
Eftersök på älg och rådjur, 1992
Jägarens skinn och hudar, 1993
Fisken efter fångsten, 1996
Det viktiga eftersöket, 1999
Så röker du kött och fisk, 2000
Grilla vilt och fisk, 2002
Styckning av vilt II, 2003
M.R.2007
Bokförlaget Settern 1 9175865491 -
Styckning av vilt. Älg, hjort, rådjur, vildsv...
Inbunden bok. Bokförlaget Settern. 8, starkt reviderad uppl. 2003. 128 sidor.
Mycket gott skick. [+] Förstörda stekar eller rätt omhändertaget. SÅ styckar man vilt på rätt sätt. Lär rätt kunskap så du inte styckar sönder värdefullt fångat kött. (Av förf. utg.: Styckning av vilt; Passning av älg; Eftersök av älg och rådjur; Jägarens skinn och hudar; D läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9175865521
- Titel
- Styckning av vilt - Älg, hjort, rådjur, vildsvin, hare och fågel
- Författare
- Alf Andersson
- Förlag
- Bokförlaget Settern
- Utgivningsår
- 1988
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 245 mm Ryggbredd 11 mm
- Vikt
- 449 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Nu även med kapitel om hjort- och vildsvinsstyckning!
Alla styckningsbilder i färg!
Innehållsförteckning:
Inledning
Vad är kött?
Mörning - mogningslagring
Viltsmak
Kvalitetsbedömning på grundval av bindvävsinnehåll
Sammanfattning
Hygien
Sjukt, skadat kött
Älg
Delning av älgkött
Hjort
Rådjur
Vildsvin
Hare
Fågel
Redskap
Böcker av Alf Andersson:
Styckning av vilt I, 1988
Passning av älg, 1990
Eftersök på älg och rådjur, 1992
Jägarens skinn och hudar, 1993
Fisken efter fångsten, 1996
Det viktiga eftersöket, 1999
Så röker du kött och fisk, 2000
Grilla vilt och fisk, 2002
Styckning av vilt II, 2003
Bokförlaget Settern 8, starkt reviderad 9175865521 -
Från håv till tallrik : hur du rensar och til...
Inbunden bok. Bokförlaget Settern. 1 uppl. 2009. 96 sidor.
Nyskick. Förlagsny och oläst.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789175866222
- Titel
- Från håv till tallrik : hur du rensar och tillagar fisk
- Författare
- Andersson, Alf
- Förlag
- Bokförlaget Settern
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 300 x 215 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 710 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Från håv till tallrik
med smak från sjö och skärgård
En praktisk och överskådlig handbok för alla, som fångar och som vill tillaga sin fisk och sina kräftor. Boken är rikligt illustrerad med instruktiva bilder, som på ett grundläggande sätt steg-för-steg visar hur man rensar och förbereder olika fiskarter. Som kronan på verket finns också flera matrecept på olika fiskar samt på kräftor. Boken tar upp fisk från sött och bräckt vatten, men tillvägagångssätten kan användas också på saltsjöfisk.
Text och illustrationer är av författaren och tecknaren Alf Andersson, som skapat flera konstruktiva och mycket uppskattade handböcker inom jakt och fiske: Styckning av vilt, Så grillar du kött och fisk, Så röker du kött och fisk samt Fisken efter fångsten.
Några exempel på rätter ur boken: Lax i papper, Farmors gäddbullar, Griljerade kräftor.
Bokförlaget Settern 1 9789175866222
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn