Styckning av vilt. Älg, hjort, rådjur, vildsvin, hare och fågel.
Inbunden bok. Bokförlaget Settern. 8, starkt reviderad uppl. 2003. 128 sidor.
Mycket gott skick. [+] Förstörda stekar eller rätt omhändertaget. SÅ styckar man vilt på rätt sätt. Lär rätt kunskap så du inte styckar sönder värdefullt fångat kött. (Av förf. utg.: Styckning av vilt; Passning av älg; Eftersök av älg och rådjur; Jägarens skinn och hudar; Det viktiga eftersöket; Grilla vilt och fisk; Fisken efter fångsten; Så röker du kött och fisk; Från håv till tallrik; Viltstyckarens kokbok; Charkuteri för hemmabruk.) Rikt illustrerad. Inbunden, färgtryckt laminatband / kartonnage. 8:o. 245x175x12 mm. 440 g. Välvårdat och fint ex, inga anmärkningar, ej ägarnamn. [ii/3608rp, 31014u6/1111]
Förlagsfakta
- ISBN
- 9175865521
- Titel
- Styckning av vilt - Älg, hjort, rådjur, vildsvin, hare och fågel
- Författare
- Alf Andersson
- Förlag
- Bokförlaget Settern
- Utgivningsår
- 1988
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 245 mm Ryggbredd 11 mm
- Vikt
- 449 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Nu även med kapitel om hjort- och vildsvinsstyckning!
Alla styckningsbilder i färg!
Innehållsförteckning:
Inledning
Vad är kött?
Mörning - mogningslagring
Viltsmak
Kvalitetsbedömning på grundval av bindvävsinnehåll
Sammanfattning
Hygien
Sjukt, skadat kött
Älg
Delning av älgkött
Hjort
Rådjur
Vildsvin
Hare
Fågel
Redskap
Böcker av Alf Andersson:
Styckning av vilt I, 1988
Passning av älg, 1990
Eftersök på älg och rådjur, 1992
Jägarens skinn och hudar, 1993
Fisken efter fångsten, 1996
Det viktiga eftersöket, 1999
Så röker du kött och fisk, 2000
Grilla vilt och fisk, 2002
Styckning av vilt II, 2003