Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Minnena vakar

Minnena vakar

Inbunden bok. Stockholm : Bonnier. 1994. 296 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Unikt, historiskt dokument: boken har en litet längre personlig tillägnan till en väninna, av författarinnan själv! Vackert skrivet med vacker skrivstil, daterat 18/11 1994.
Maria Wine berättar om ett långt liv med Artur Lundkvist. De träffades på ett tåg i Danmark sommaren 1936 och levde sedan tillsammans i över femtio år. Maria Wine beskriver de första mötena och bjuder på festliga inblickar i bohemisk överlevnadskonst i stockholmska författarkretsar före kriget, berättar om sin debut som poet och om hennes och Artur Lundkvists många resor. Agadir, där de var på besök 1960 och fick bevittna den fruktansvärda jordbävningen, spelar en viktig roll. Till slut redogör hon för Artur Lundkvists mirakulösa tillfrisknande efter en hjärtattack 1981 och deras sista år tillsammans. Boken är rikt illustrerad med fotografier ur Maria Wines privata arkiv.
Maria Wine, egentligen Karla Marie Lundkvist, född Petersen den 8 juli 1912 i Köpenhamn, Danmark, död 22 april 2003 i Solna, Stockholms län, var en svensk författare och poet av danskt ursprung. Hon var från 1936 gift med författaren Artur Lundkvist. Maria Wines park i Råsunda är uppkallad efter henne.
Nils Artur Lundkvist, född 3 mars 1906 i Hagstad, Oderljunga socken i dåvarande Kristianstads län, död 11 december 1991 i Råsunda församling, Solna i Stockholms län, var en svensk författare, översättare och litteraturkritiker. Han var ledamot av Svenska Akademien från 1968.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9100556815
Titel
Minnena vakar
Författare
Wine, Maria
Förlag
Stockholm : Bonnier
Utgivningsår
1994
Språk
Svenska
Baksidestext
Behandlar även Artur Lundkvist
Li:S