Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Gatans melodi - roman från East End

Gatans melodi - roman från East End

Inbunden bok. B. Wahlströms Bokförlag. 1949. 206 sidor.

Gott skick. Klotband. Marmorerat övre snitt. Pärmryggen har bruksspår. Gula Cirkel-serien. Originalets titel: Liza of Lambeth.
W. Somerset Maugham föddes i Paris, fick sin skolutbildning i Canterbury och Heidelberg och studerade sedan medicin i London. Under första världskriget var han hemlig agent i Ryssland; hans spionroman Ashenden or The British Agent (1928) bygger på denna erfarenhet.

Maugham skrev ofta om lite udda livsöden och situationer i exotisk miljö. Bland hans mest kända romaner märks Of Human Bondage (1915; "Människans slaveri") och The Moon and sixpence (1919: "Månen och silverslanten"). Hans verk var ofta lätta farser med bitande ironi och satir kombinerat med en sexuell frigjordhet i synen på relationer. Troligtvis påverkades han av sin uppväxt i Paris och av den nya franska samhällsandan. Somerset Maugham var själv bisexuell och hade genom livet relationer med både kvinnor och män, och i sina komedier drev han med pengar, giftermål, otrohet, skilsmässor och könsroller - främst i överklassmiljö. Han var på 1930-talet världens bäst betalda pjäsförfattare och en av de mest populära och spelade i Europa.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish