Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Kung Dam Knekt

Kung Dam Knekt

Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 1971. 248 sidor.

Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Franz är en blyg och anemisk ung man från landsorten. Han är hypokondrisk, lider av obestämda äckelkänslor. Och han får ångestanfall när han kommer i närheten av en ung dam.

När Franz kommer till Berlin får han anställning hos sin farbror, en expansiv affärsman och modekung, som just håller på att dras in i ett experiment med "levande skyltdockor".

I denna miljö visar Franz nya och överraskande sidor. Hans erotiska fantasier kring farbroderns vackra hustru sammanfaller med dennas lust till ett äktenskapligt snedsprång. De erotiska och affärsmässiga förvecklingarna blir alltmer komplicerade och den unge blyge mannen visar sig kunna sprida en exempellös förvirring i denna en gång stabila högborgerliga miljö.

"Kung Dam Knekt" Handlar om människor som lever i önskedrömmar. Den är ett tragikomiskt triangeldrama, en passionshistoria med thrillerinslag. Den är ett bravurnummer i Nabokovs produktion, en roman präglad av underfundighet, bisarr humor och djup människokännedom.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish