Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Svensk slöjdkonst

Svensk slöjdkonst

Inbunden bok. 2005.

Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Förlagets pappband, 4o. Hanteringsspår omslag, annars mycket fint ex.
Möten med inspiratörerMöten med inspiratörer, kreatörer, tekniker, traditioner! Konsthantverk och slöjd är populärt igen. Modet har blivit folkloristiskt och designbutikerna fylls med det handgjorda. Många lär sig sticka och virka, eller börjar göra det igen, från konstskolelever till vanliga entusiaster. Kanske har vi tröttnat på det massproducerade och tillfälliga? Dessutom värnar vi mer och mer om det svenska, nu när man till och kan hitta dalahästar som är "made in Korea". I Svensk slöjdkonst presenteras dagens moderna slöjdkonst från hela landet. Författaren och textilkonstnären Uuve Snidare går igenom många av slöjdens material: tråd och garn, trä, lera, metall, gräs, halm, gummi, plast, papper med mera ... Vi får en inspirerande och kunnig bakgrund till hemslöjdens djupa rötter i Sverige men framför allt en inblick i dagens slöjdande. Här möter vi materialens mästare: slöjdare, hantverkare och konstnärer som bjuder in oss i sina verkstäder och ateljéer och berättar om sin produktion. Barbro Fagerlind gör ljuskronor av konservburkar, Ulla Carlsson syr skålar av halm och Elsa Agélii ger broderikurser i utbyte mot trädgårdshjälp. På Hultsfredsfestivalen snidar man skedar mellan konserterna, på Lava i Stockholm lär man sig olika kreativa sätt att "slakta en tröja". Raine Navin och Gunilla Skyttla kallar sig "textila entertainers" och Wanja Djanaieff är "missionär i folkkonst". , kreatörer, tekniker, traditioner! Konsthantverk och slöjd är populärt igen. Modet har blivit folkloristiskt och designbutikerna fylls med det handgjorda. Många lär sig sticka och virka, eller börjar göra det igen, från konstskolelever till vanliga entusiaster. Kanske har vi tröttnat på det massproducerade och tillfälliga? Dessutom värnar vi mer och mer om det svenska, nu när man till och kan hitta dalahästar som är "made in Korea". I Svensk slöjdkonst presenteras dagens moderna slöjdkonst från hela landet. Författaren och textilkonstnären Uuve Snidare går igenom många av slöjdens material: tråd och garn, trä, lera, metall, gräs, halm, gummi, plast, papper med mera. Vi får en inspirerande och kunnig bakgrund till hemslöjdens djupa rötter i Sverige men framför allt en inblick i dagens slöjdande. Här möter vi materialens mästare: slöjdare, hantverkare och konstnärer som bjuder in oss i sina verkstäder och ateljéer och berättar om sin produktion. Barbro Fagerlind gör ljuskronor av konservburkar, Ulla Carlsson syr skålar av halm och Elsa Agélii ger broderikurser i utbyte mot trädgårdshjälp. På Hultsfredsfestivalen snidar man skedar mellan konserterna, på Lava i Stockholm lär man sig olika kreativa sätt att "slakta en tröja". Raine Navin och Gunilla Skyttla kallar sig "textila entertainers" och Wanja Djanaieff är "missionär i folkkonst".

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9137126210
Titel
Svensk slöjdkonst
Författare
Snidare, Uuve
Förlag
Bokförlaget Forum
Utgivningsår
2005
Omfång
176 sidor
Bandtyp
Inbunden
Språk
Svenska
Baksidestext
Möten med inspiratörer, kreatörer, tekniker, traditioner!    Konsthantverk och slöjd är populärt igen. Modet har blivit folkloristiskt och designbutikerna fylls med det handgjorda. Många lär sig sticka och virka, eller börjar göra det igen, från konstskolelever till vanliga entusiaster.    Kanske har vi tröttnat på det massproducerade och tillfälliga? Dessutom värnar vi mer och mer om det svenska, nu när man till och kan hitta dalahästar som är made in Korea.    I Svensk slöjdkonst presenteras dagens moderna slöjdkonst från hela landet. Författaren och textilkonstnären Uuve Snidare går igenom många av slöjdens material: tråd och garn, trä, lera, metall, gräs, halm, gummi, plast, papper med mera Vi får en inspirerande och kunnig bakgrund till hemslöjdens djupa rötter i Sverige men framför allt en inblick i dagens slöjdande.    Här möter vi materialens mästare: slöjdare, hantverkare och konstnärer som bjuder in oss i sina verkstäder och ateljéer och berättar om sin produktion. Barbro Fagerlind gör ljuskronor av konservburkar, Ulla Carlsson syr skålar av halm och Elsa Agélii ger broderikurser i utbyte mot trädgårdshjälp. På Hultsfredsfestivalen snidar man skedar mellan konserterna, på Lava i Stockholm lär man sig olika kreativa sätt att slakta en tröja. Raine Navin och Gunilla Skyttla kallar sig textila entertainers och Wanja Djanaieff är missionär i folkkonst.    Svensk slöjdkonst presenterar överraskande blandningar av tradition och nyskapande i färg och form. Slöjd blandas med konst, hantverk med ord och tankar och man upplever vilka starka hantverkstraditioner som finns i vårt land. Nu tar sig kreativiteten nya, spännande uttryck. Datorstickat, syntet, gummi, plast samsas med traditionella material. Det är bara att konstatera: Slöjden lever!Uuve Snidare är textilkonstnär och journalist och har i många år skrivit om form, inredning och textil, bland annat i Tidningen Vi. Hon har också skrivit flera uppmärksammade böcker inom dessa ämnen.    Uuve Snidare förenar gärna svensk hantverkstradition med utländsk. Själv är hon starkt påverkad av det nordafrikanska form- och mönsterspråket. Under fem års tid levde hon i Tunisien och byggde upp och ledde ett undervisningsprojekt av unga flickor, främst i mattvävning. Detta resulterade även i utställningar i Sverige, Danmark, Frankrike och Tunisien. Idag är Uuve Snidare knuten till den svenska hemslöjdsrörelsen, både som styrelsemedlem och som aktivt utövande konstnär.