Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Socialt arbete – En grundbok – [Tredje utgåvan]

Socialt arbete – En grundbok – [Tredje utgåvan]

Häftad bok. Natur & Kultur Akademisk. 3 uppl. 2016. 544 sidor.

Gott skick. Tydligt genomläst exemplar med en del slitage, men fortsatt stabilt skick. Tåligt flexband. Inlagan är tydligt genombläddrad men jag ser inga anteckningar/markeringar. "I denna tredje omarbetade utgåva av kursboksklassikern Socialt arbete en grundbok redogör författarna för ämnets socialvetenskapliga utgångspunkter och visar på det sociala arbetets mångfald och komplexitet. I boken behandlas det sociala arbetets framväxt, organisering, utveckling och yttre ramar, framförallt i Norden men även med internationella utblickar. Dessutom berörs de förutsättningar och svåra problemställningar som professionella inom området ständigt ställs inför. Frågor om etik, maktförhållanden och kön diskuteras, liksom medborgarskap, rättigheter, mångkultur och social hållbarhet. Kunskapsbildningen och kunskapsutvecklingen i socialt arbete problematiseras också."

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789127141490
Titel
Socialt arbete : en grundbok
Författare
Meeuwisse, Anna
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Utgivningsår
2016
Omfång
544 sidor
Bandtyp
Flexband
Mått
165 x 234 mm Ryggbredd 38 mm
Vikt
1020 g
Språk
Svenska
Baksidestext
I denna tredje omarbetade utgåva av kursboksklassikern Socialt arbete – en grundbok redogör författarna för ämnets socialvetenskapliga utgångspunkter och visar på det sociala arbetets mångfald och komplexitet. I boken behandlas det sociala arbetets framväxt, organisering, utveckling och yttre ramar, framförallt i Norden men även med internationella utblickar. Dessutom berörs de förutsättningar och svåra problemställningar som professionella inom området ständigt ställs inför. Frågor om etik, maktförhållanden och kön diskuteras, liksom medborgarskap, rättigheter, mångkultur och social hållbarhet. Kunskapsbildningen och kunskapsutvecklingen i socialt arbete problematiseras också.
Mycket har hänt i samhället och i det sociala arbetet sedan boken gavs ut första gången år 2000. I den nya utgåvan har alla kapitel uppdaterats och flera nyskrivna kapitel har tillkommit. Författarna representerar flertalet institutioner för socialt arbete i Sverige och här introduceras även några tongivande forskare från andra länder. De tar bland annat upp problem som globaliseringen medför och som kräver nya lösningar.
Omarbetningen har skett med stöd av synpunkter från lärare vid många svenska lärosäten. Målgruppen är främst studenter på socionomprogrammet, men boken är också användbar för yrkesverksamma socionomer.