Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Smaker från hela världen Italien. Ur allt om mat

Smaker från hela världen Italien. Ur allt om mat

Allt om Mat. 2008. Inbunden, kartonnage, 124 sidor, 23x20cm, 450 gram.

Nyskick. Rikt fotoillustrerad. Nära nyskick. Det italienska köket ligger oss svenskar så varmt om hjärtat ? och har så mycket att bjuda på ? att det fick bli en bok till på det italienska temat i denna bokserie om smaker från hela världen. Vi kallar den Italien due och fokuserar på fyra fylliga favoriter i var sitt kapitel. Recepten har anpassats efter svenska förhållanden och matvanor.

Pasta

Sedan 1400-talet har pastarätter varit en självklar del av italienarnas husmanskost, och här i Sverige finns pastarecept som är snart 300 år gamla. Ändå känns det som om utvecklingen inte tagit riktig fart förrän de senaste decennierna. Länge fanns på svenska butikshyllor bara makaroner och spaghetti att välja på ? i dag konkurrerar mängder av sorter, både färska (pasta fresca) och torkade (pasta secca), om konsumenternas gunst.

Här i boken finns ett recept på hemgjord pasta smaksatt med citron, i övrigt baseras alla på färdigköpt pasta. Pappardelle, cannelloni och tagliatelle är några av de föreslagna sorterna, men givetvis går det bra att välja fritt efter tycke och smak. Rätterna varieras med grönsaker, svamp, kött, fisk och skaldjur. Flera av dem får extra italiensk skjuts av smakrika ostar som taleggio, pecorino och gorgonzola.~

Risotto

Risotto kräver runt 20 minuters ständig passning vid spisen, men så blir resultatet också något alldeles speciellt, krämigt men med ett visst tuggmotstånd kvar i varje riskorn. I Italien kan man välja mellan flera olika sorters ris, här i boken använder vi oss av arborioris. Det odlas på Poslätten i Lombardiet där risotton anses ha sina rötter.

I dag serveras många lokala risottovarianter över hela Italien, gemen-samt för dem alla är att de bygger på bra ris, god buljong och ofta även riven parmesan. Med dessa grundläggande ingredienser kan rätten sedan varieras i det oändliga. Botanisera bland bokens förslag på sällskap: spenat, chèvre, parmaskinka, räkor, hummer, kantareller och mycket mer.


Pizza

Pizzans verkliga ursprung är omtvistat, men staden Neapel i södra Italien brukar ta åt sig äran av att ha skapat denna omåttligt populära rätt. I Sverige introducerades pizzan först mot slutet av 1960-talet och fick då en unikt svensk följeslagare: vitkålssallad.

Vitsen med att baka egen pizza är förstås att man kan få både degen och fyllningen precis som man vill. Den som har bråttom hoppar över jäst och tar bakpulver i stället, alternativt köper mix eller, ännu enklare, färdig deg på rulle i kyldisken. Den som vill forma fina små minipizzor (pizzette) gör det, och den som hellre fyller en hel långpanna och skär i rutor gör det. Precis som med risotto är det bara kockens fantasi som sätter gränserna för hur pizzan ska se ut och smaka. Här hittar du inspiration till många olika fyllningar med bland annat kronärtskockshjärtan, fetaost, sardeller, lax, pilgrimsmusslor, kalvfärs och kyckling.

Något sött efter maten

Den som

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789189346918
Titel
Italien : [ur Allt om mat]
Författare
Karlström, Ulla - Lundin, Cecilia - Wrede, Eva - Allt om mat
Förlag
Stockholm : Bonnier tidskrifter
Utgivningsår
2008
Språk
Svenska