Smaker från hela världen -Sydostasien - Allt om mat
Inbunden bok.
Nyskick.
Grönsaksrätter innehåller recept på vårrullar, soppor, goda röror och andra smårätter, som antingen kan serveras som förrätt eller som tillbehör. Fisk- och skaldjursrätter ger förslag på hur kräftor, räkor, lax och hoki kan komma till sin rätt tillsammans med chili, kokos, pak soi och andra traditionellt asiatiska ingredienser. Kycklingrätter visar hur kycklingtemat kan varieras på hela skalan från milt till hett. Klassiska rätter tomkha gai (kycklingsoppa med ingefära) och satay (grillspett) med jordnötssås som många bekantat sig med på svenska takeaway-menyer finns med Kötträtter presenterar hur vanlig nötfärs, fläskfilé och biff kan ingå i rätter med tydlig, asiatisk knorr. Grytor, sallader och köttbullar är några aptitretande varianter. Avsluta med frukt! Desserter har vi hoppat över, men vi rekommenderar det enklaste och godaste sättet att avrunda en asiatisk måltid: med färska, exotiska frukter. Recepten är anpassade till svenska förhållanden, och för det mesta behövs inget mer än en wokgryta, en skärbräda och några vassa knivar för att tillaga dem. Lycka till och tänk på att maten inte måste ätas med pinnar (de flesta i Sydostasien äter faktiskt med sked och gaffel)!
Bonnier tidskrifter, 2009.Inbunden.124 sidor.Rikt fotoillustrerad i färg.Format 23x20cm.Vikt 500 g.Språk:Svenska.(16)
Förlagsfakta
- ISBN
- 9789189346932
- Titel
- Sydostasien : [ur Allt om mat]
- Författare
- Karlström, Ulla - Lundin, Cecilia - Wrede, Eva - Allt om mat
- Förlag
- Stockholm : Bonnier tidskrifter
- Utgivningsår
- 2008
- Språk
- Svenska