Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Jugendepoken i Malmö – arkitekter och byggnader 1896-1914

Jugendepoken i Malmö – arkitekter och byggnader 1896-1914

Inbunden bok. Skönhetsrådet i Malmö. 1996. 131 sidor.

Nyskick. PRESENTSKICK
Arkitekturen från sekelskiftet 1900 sätter fortfarande sin prägel på stora delar av centrala Malmö. Det omfattande byggnadsbeståndet från 1900-talets första år gör att man med rättvisa kan betrakta Malmö som en jugendstad.
Inför hundraårsjubileet av jugendidealens ankomst till Malmö, vill Skönhetsrådet i Malmö uppmärksamma den nyskapande och fantasifulla jugendstilen, både som den tolkades av den lokala arkitektkåren och av en handfull stockholmsarkitekter. Vi vill visa hur tidens varierande formspråk, och lika fantasifulla som påkostade ornamentik, kom att tillämpas på byggnader för kyrkligt ändamål, på skolor, hotell, biografer, bankpalats, ordenshus, affärs- och bostadshus.
Boken har tillkommit på initiativ av Skönhetsrådet i Malmö. Arkitekt Petra Norling Kofoed har inventerat 120 jugendbyggnader i Malmö. 24 av dem presenteras utförligt i boken. De övriga finns med i vår översikt. De representerar olika aspekter på jugendstilen vad beträffar byggnadstyper, arkitekter, stilvarianter och belyser hur jugendbyggnaderna behandlats under senare tid. För texten svarar fil. Kand. Och kommunantikvarie Henrik Ranby. Byggnaderna har dokumenterats av fotograf Merja Vázquez Diaz.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish