Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Nu ska vi sjunga

Nu ska vi sjunga

Inbunden bok. Modernista. 2023. 160 sidor.

Nyskick. Förlagsny. Oläst. /// En av de mest klassiska svenska sångböckerna i påkostad nyutgåva

Nu ska vi sjunga är en av de mest klassiska och älskade svenska sångböckerna. Första utgåvan kom ut redan 1943 på initiativ av Alice Tegnér - som en insats för att främja sångundervisningen i skolan. Sedan dess har visorna sjungits av miljoner svenskar, både hemma och i skolan.
Boken är pedagogiskt uppdelad i teman som julsånger, årstidssånger och lekvisor. Här samlas de bästa barnsångerna ur den svenska visskatten: »Lasse liten«, »Mors lilla Olle«, »Tomtarnas julnatt«, »Majas visa«, »Trollmors vaggsång«, »Videvisan« och många andra.
Nu ska vi sjunga presenteras här i en påkostad presentutgåva, med noter, sångtexter och klassiska illustrationer av Elsa Beskow.

ALICE TEGNÉR [1864-1943] var en svensk kompositör, musiklärare och organist, och betraktas som vår största skapare av barnvisor under första hälften av 1900-talet.

ELSA BESKOW [1874-1953] var en av Sveriges stora barnboksförfattare och illustratörer, inte minst känd för sina sagor om den lilla, lilla gumman och Tant Grön, Tant Brun och Tant Gredelin.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789180239424
Titel
Nu ska vi sjunga
Författare
Tegnér, Alice
Förlag
Modernista
Utgivningsår
2023
Omfång
127 sidor
Bandtyp
Kartonnage
Mått
152 x 216 mm Ryggbredd 15 mm
Vikt
380 g
Språk
Svenska
Baksidestext
En av de mest klassiska svenska sångböckerna i påkostad nyutgåvaNu ska vi sjunga är en av de mest klassiska och älskade svenska sångböckerna. Första utgåvan kom ut redan 1943 på initiativ av Alice Tegnér - som en insats för att främja sångundervisningen i skolan. Sedan dess har visorna sjungits av miljoner svenskar, både hemma och i skolan.
Boken är pedagogiskt uppdelad i teman som julsånger, årstidssånger och lekvisor. Här samlas de bästa barnsångerna ur den svenska visskatten: »Lasse liten«, »Mors lilla Olle«, »Tomtarnas julnatt«, »Majas visa«, »Trollmors vaggsång«, »Videvisan« och många andra.
Nu ska vi sjunga presenteras här i en påkostad presentutgåva, med noter, sångtexter och klassiska illustrationer av Elsa Beskow.ALICE TEGNÉR [1864-1943] var en svensk kompositör, musiklärare och organist, och betraktas som vår största skapare av barnvisor under första hälften av 1900-talet.   ELSA BESKOW [1874-1953] var en av Sveriges stora barnboksförfattare och illustratörer, inte minst känd för sina sagor om den lilla, lilla gumman och Tant Grön, Tant Brun och Tant Gredelin.