Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Landet bortom haven

Landet bortom haven

Inbunden bok Bokförlaget Forum. 2007. 330 sidor.

Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789137129969
Titel
Landet bortom haven
Författare
Tamara McKinley
Förlag
Bokförlaget Forum
Utgivningsår
2007
Omfång
330 sidor
Bandtyp
Inbunden
Vikt
1000 g
Språk
Svenska
Baksidestext


Den brittiska författaren Tamara McKinley har en stor och uppskattande läsekrets i Sverige, liksom i en rad andra länder. Hennes romaner bjuder alltid på en händelserik och överraskande intrig, fylld av romantik och spänning i lika delar, och handlingen är gärna förlagd till någon färgstark historisk tid, som författaren levandegör med omsorg. Det här är böcker som tilltalar en bred publik med läsare i olika åldrar.
 Landet bortom haven tar sin början i Cornwall år 1768. Huvudpersoner är sextonåriga Susan Penhalligan, dotter till en fiskare i byn Mousehole, och den ett år äldre Jonathan Cadwallander, earl av Kernow. Redan som tonåringar finner de varandra och inleder en passionerad kärlekshistoria som båda vet är långt ifrån tillåten.
 När Jonathan får chansen att följa med en vetenskaplig expedition till Tahiti bestämmer han sig för att ta den. Fartyget han ska färdas med heter Endeavour och befälhavare är upptäcktsresanden James Cook. Bland de övriga medföljande finns den svenske botanikern David Solander. 
 Konsekvenserna av Jonathans resa blir vittgående på mer än ett vis. Endeavour hamnar så småningom vid den australiska kusten svårt sargad av stormar och rev och det tar lång tid att reparera henne. Det oplanerat långa besöket kommer att skapa historia och leda till att landet så småningom koloniseras. Och medan Jonathan seglar på världshaven väntar hans älskade Susan hemma i Cornwall. När Jonathans återkomst dröjer flera år hamnar hon i en omöjlig situation och ser ingen annan råd än att gifta sig med byns präst, en förening som Jonathans mor på flera sätt har underlättat.
 Landet bortom haven är en passionerad kärlekshistoria och en spännande berättelse om hur det tidigare okända Australien, vars urinvånare kände sitt land och levde i harmoni med naturen, "upptäcktes" och förvandlades till brittisk fångkoloni. Läsaren får en dramatisk bild av det hårda livet i "tjuvkolonin", där ond bråd död, prostitution, epidemier och svält hörde vardagen till för många människor. När handlingen slutar har nationen dock börjat blomstra och framtiden ter sig ljus och full av möjligheter.

Tamara McKinley är född och uppvuxen i Australien. Numera är hon bosatt i södra England och skriver på heltid, men hon åker regelbundet till Australien för att samla intryck och material till sina böcker. Forum har tidigare utgivit Matildas sista vals, Jakaranda, Stormblomma, Den svarta opalen, I stormens öga och Drömmarnas land.