Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
HORSEMANSHIP FRÅN GRUNDEN
HORSEMANSHIP FRÅN GRUNDEN HORSEMANSHIP FRÅN GRUNDEN HORSEMANSHIP FRÅN GRUNDEN HORSEMANSHIP FRÅN GRUNDEN HORSEMANSHIP FRÅN GRUNDEN HORSEMANSHIP FRÅN GRUNDEN

HORSEMANSHIP FRÅN GRUNDEN

Inbunden bok Equerry AB. 2009. 144 sidor.

Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, verkar oläst! – Se fler bilder! ––

Komplett instruktionsbok om Naturlig Hästhantering.
Rikligt illustrerad med instruktiva och vackra färgfotografier.

"En av de allra viktigaste sakerna i relationen mellan människa och häst är vem av parterna, som är ranghög och vem som är ranglåg. Rangordningen är naturens eget system för att undvika onödig agg­ression inom den egna arten och alla flockdjur har en rangordning. Paradoxalt nog grundar sig alltid proceduren för att fastställa rangordningen på dominans och aggression, trots att syftet med rangordningen är att aggression inom arten ska undvikas. En konsekvens av det är att det omöjligen kan vara onaturligt för en häst att bli dominerad – sådana påståenden faller på sin egen orimlighet. Däremot kan vi människor dominera hästen för mycket, men det är en helt annan sak.
• I den här artikeln ska vi gå igenom och visa några enkla och grundläggande övningar, som vi människor kan använda för att se till att det är vi, som är ranghöga gentemot hästen och inte tvärtom.
• Grunden för ledarskap – Rangordningen är viktig för hästar, i hästarnas värld utgör rangordningen grunden för ledarskapet. I en flock med tio hästar är det bara en enda häst, som är ranghög gentemot alla andra, den så kallade alfahästen. Egentligen är alfahästen inte särskilt intressant för oss människor, det är mycket viktigare att vi är medvetna om att varje enskild häst i en flock har sin rangordning klart och entydigt utsorterad i förhållande till alla andra medlemmar i flocken. I varje tänkbar kombination av två hästar i en flock är en av hästarna ranghög och den andra ranglåg. Enbart det betyder i sin tur att det måste vara minst lika naturligt för en häst att vara ranglåg som att vara ranghög. För en häst är det viktigare att rangordningen verkligen är klart och tydligt fastställd än att den själv är ranghög.
• Rangordningen är så viktig för hästarna att vi människor inte kan välja bort den eller strunta i den. Om vi gör det kommer hästen att ta initiativet och se till att det ändå finns en rangordning mellan den och oss. Det är viktigt att komma ihåg att rangordningen kan förändras och att den är beroende av situationen.
• Den ranghöga hästen – eller människan – kan bli skadad eller sjuk, flocken kan få en eller flera nya medlemmar eller situationen kan förändras på något annat sätt. Ett mycket vanligt exempel på det är att ryttare ofta har ett utmärkt ledarskap gentemot sin häst på marken, men ett mycket sämre i sadeln. Motsatsen, ett förträffligt ledarskap i sadeln men dåligt på marken, är inte heller ovanligt. I en särskild artikel längre fram i serien ska vi återkomma till uppsuttet ledarskap.
• Dominans, hot eller våld – Det första som händer när två obekanta hästar möts första gången är att de inleder en beteendemässig process för att komma överens …"

–– GLÖM INTE ATT TITTA PÅ ALLA MINA ANDRA BÖCKER! –– Samma fraktpris oavsett hur många böcker du beställer! (Gäller inom Sverige)

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789197566650
Titel
Horsemanship från grunden
Författare
Sven Forsström
Förlag
Equerry AB
Utgivningsår
2009
Omfång
144 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
192 x 248 mm Ryggbredd 18 mm
Vikt
640 g
Språk
Svenska
Baksidestext

Ytterligare författare: Forsström, Sven