Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 59 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Att må dåligt är en bra början : en bok om den obegränsade människan

Att må dåligt är en bra början : en bok om den obegränsade människan

av

Häftad bok. FÖRLAGETS MULLINGSTORP. 4 uppl. 2008. 211 sidor.

Mycket gott skick. Oläst exemplar/// Förlagets beskrivning: Bengt Stern var legitimerad läkare. Vid sidan av sin praktik studerade han bland annat psykosomatisk medicin, kroppspsykoterapi samt humanistisk och transpersonell psykologi I Europa, USA och Indien. Han har utformat Möt Dig Själv-kurserna i personlig utveckling och har varit ledare i ett stort antal kurser i fördjupad självkännedom. När Bengt Stern år 1985 lanserade sin egen mix av kroppspsykoterapi och existentiella övningar på Mullingstorps kursgård fanns det folk som log skeptiskt. Men Bengt lät sig inte rubbas. Steg för steg utvecklade han där ett slags holistiskt livsstilsuniversitet. Idag, efter 20 år, har över 4000 deltagare sökt sig dit- somliga för att gå på djupet med olika sjukdomssymptom, andra för att lösa livsfrågor, förbättra sin hälsa och höja sina personliga prestanda. På Mullingstorp blandas elitidrottare med missbrukare, koncernchefer med cancersjuka invandrarkvinnor, börsmäklare med socialfall. Det är den mest status- och klasslösa miljö jag har upplevt; ett slående belägg för att vi är väldigt lika bakom intellektets välklädda utanverk. Bengts kurser har räddat många liv. Men själv värjde han sig mot varje försök till kanonisering. Han såg sig varken som allvis guru eller teoretisk förnyare. Däremot var han en lysande praktiker, med en enastående förmåga att läsa av andra människor. "Att må dåligt är en bra början" är ingen lättköpt klyscha att trösta sorgsna patienter med. Det kan ses som en resumé av Bengts liv och verk. Han var en gång i tiden en håg- och sömnlös laboratorieforskare med missbruksproblem. Sedan for han ut i världen och upptäckte att det intelligentaste ofta kan vara att gå bortom intellektet. Att utöka det så kallade normala medvetandets aktionsradie. Att uppleva tidlösheten, bortom den bokstavliga världens panik. Genuin ömsinthet kan ibland kräva en skenbart brutal öppenhet. Man måste vara tuff för att orka vara så känslig och tolerant som Bengt var. Han var en vän av den rara art som törs säga sårande saker rakt upp i ansiktet på en; men som talar väl om en bakom ryggen. I det vanliga samhället säger de flesta människor SLUTA! när smärtsamma minnen väcks till liv. På Mullingstorp säger man BRA!! FORTSÄTT!!! Det är inte bara sig själv man möter på de mullingstorpska kurserna. Mina starkaste minnen från dem är mötena med andra. Ibland tycker man sig rent av ana en ny tidsålders födslovåndor; på samma gång som man genomgår det gamla paradigmets dödsryckningar. Om nya och nyttiga idéer vore välkomna och världen rättvis, då hade Bengt blivit överöst med prestigetyngda priser och utnämningar. Lyckligtvis delade han författaren Gustave Flauberts åsikt om den sortens bjäfs; att hedersbetygelser och titlar mestadels vanhedrar och degraderar. Tack för dina väldiga drömmar, Bengt! De lever vidare! Gottfried Grafström

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 59 SEK Betala med Swish


Förlagsfakta

ISBN
9789188756046
Titel
Att må dåligt är en bra början : en bok om den obegränsade människan
Författare
Bengt Stern
Förlag
Mullingstorp Utbildning och Hälsa
Utgivningsdatum
20050901
Omfång
212 sidor
Bandtyp
Häftad
Mått
157 x 233 mm Ryggbredd 15 mm
Vikt
414 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Bengt Stern, som var legitimerad läkare, sammanfattar sina mångåriga erfarenheter av fördjupad självkännedom. Han ger en omfattande beskrivning av en existentiell människosyn som innebär att en människa tar ansvar för allt som händer henne i livet. I boken finns många exempel på hur man genom fördjupad självkännedom kan förbättra sin psykiska och kroppsliga hälsa.