Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 59 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Taxar, kärlek och sorg

Taxar, kärlek och sorg

Inbunden bok

Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Brombergs, inb med skyddsomslag, 2007, 239 s, tillskrift på försättsblad

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 59 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789173370400
Titel
Taxar, kärlek och sorg
Författare
Yrsa Stenius
Förlag
Brombergs
Utgivningsår
2007
Omfång
239 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
132 x 219 mm Ryggbredd 20 mm
Vikt
366 g
Språk
Svenska
Baksidestext
I nära sextio år har Yrsa Stenius levt med hundar, företrädesvis taxar, och berättar här om de lyckligaste ögonblicken och de svartaste stunderna. Vi får möta den finska spetsen Ressu, i vars gula päls tryggheten på jorden bodde. Vi följer taxen Adelina som aldrig fick nog av att åka landsvägsfärja, och den chokladbruna skönheten Mira som inte bara hade ett hemligt liv i skogen utan också ljög sig ohämmat genom livet. Vi får läsa om settern Lady som valpade när striderna i finska inbördeskriget var som mest intensiva, och om taxen Rufa som lärde tigande män ömhetens språk. Sist i den långa raden hundar som passerar revy möter vi taxen Index, en kraftfull hanhund som får sin matte att förälskat sucka: "Hannar är alltid hannar! Oberoende av art." Men hundarna är inte huvudpersonerna. Det är författaren själv som på sitt personliga sätt fördjupar sig i de mest olikartade ämnen, upplevda i hundarnas och människornas tecken.