Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Erik och Sigvard - men sen då? : Folk och fä på tröskeln till 2000-talet

Erik och Sigvard - men sen då? : Folk och fä på tröskeln till 2000-talet

Inbunden bok. Gullers Förlag. 1996. 128 sidor.

Gott skick. (Kantskadad) "Di stressade inte så mö't för i ti'a!" Boken är ett reportage, en "ögonblicksskildring" från två gårdar i Småland. Minns du TV-programmen med Erik och Sigvard? Krutgubbarna som lever nära naturen på sin lilla gård i Småland?

I den här boken får du träffa dem igen – i bild och text under ett helt solvarv! Tillsammans med hästen Donna på åkern och i skogen. På braxenfiske en tidig morgon vid Lillesjön. Och under kluriga, filosofiska "lustvandringar" till deras blomsterdoftande ängar och hagar.

Boken frågar sig också vad som skall hända när Erik och Sigvard och alla andra kämpande äldre småbönder en dag lägger av. Vem tar över odlingslandskapet då? Den mörka, sura barrskogen kanske? Med stickiga grandungar i blomsterbackarna? Eller vågar vi trots allt hoppas på en yngre generation bönder med intresse att vårda de vackra, ljus bygderna?

I boken reser vi vidare till Birger och Carina och deras tre barn på gården Leaskog. En familj som älskar djur och natur. Och som representerar 2000-talets självklara "miljöjordbruk" med omsorg om mullen, djuren och landskapets biologiska mångfald. Vi följer dem från morgonmjölkningen till sena aftontimman.

"Erik och Sigvard – men sen då?" ger kunskaper och upplevelser och lockar till både diskussioner och egna strövtåg i markerna. "Det har varit mycket spännande att få följa er under ett helt år. I arbetet med djuren, i skogen och på åkrarna. I funderingar om naturen, livet och framtiden.

Boken är ju ett reportage, en "ögonblicksskildring" från era två gårdar i Småland. Men den vill samtidigt vara en hyllning till alla dem bland Sveriges lantbrukare som – ofta i stor möda – vårdar sig om ett artrikt landskap och en miljövänlig matproduktion."

En bok att läsa själv och att ge sina bästa vänner i present.

(Nyskick förutom att den är skadad i kanten på ett ställe på den högra sidan av bokens skyddsomslag, se bild där pilen pekar)

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9188238253
Titel
Erik och Sigvard - men sen då?
Författare
Stefan Edman - Torsten Axelsson
Förlag
Gullers Förlag
Omfång
128 sidor
Bandtyp
Övrigt
Språk
Svenska
Baksidestext
Minns du TV-programmen med krutgubbarna som lever nära naturen på sin lilla gård i Småland? Här får du träffa dem igen i bild och text. En vacker och lärorik bok att läsa själv och ge dina bästa vänner i present!