Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Möten och människor i Folkets hus och Folkets park

Möten och människor i Folkets hus och Folkets park

Inbunden bok

Gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Atlas, 2005. Förlagsband med skyddsomslag. Ryggfoten aningen tilltryckt, i övrigt mycket gott skick. 320 s. Rikligt illustrerad i färg och sv/v. ISBN 91-7389-184-3. Vikt: 1215 gram. Skrymmande.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK

Förlagsfakta

ISBN
9173891843
Titel
Möten och människor i Folkets hus och Folkets park
Författare
Margaretha Ståhl
Förlag
Bokförlaget Atlas
Utgivningsår
2005
Omfång
320 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
220 x 232 mm Ryggbredd 29 mm
Vikt
1214 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Dans och nöjen i varma sommarnätter. Kultur och politiska möten. Det är många som har egna ljuva minnen och erfarenheter från Folkets Hus och Folkets Park. I Möten och människor berättar fil dr arkivarie Margareta Ståhl historien om Folkets Hus och Folkparkernas 100-åriga historia.

Boken skildrar den ideologi som formade husen och parkerna och hur de blivit centrala demokratiska mötesplatser. Möten och människor beskriver också de många verksamheter de gav utrymme för: folkbildningen, kulturen, nöjena och mötena.

Folkets Hus och Folkparkerna har förändrats från att uteslutande ha varit arbetarrörelsens mötes-platser till att efterhand bli breda folkliga rum och i någon mening hela folkets hus och parker. Möten och människor är framför allt en bok om människors möten och om hur människor i samverkan kan verka i och påverka samhället. Den visar Folkets Hus och Folkets Parks betydelse i dag och deras möjligheter i framtiden.

Folkets Hus och Folkets Parker är uppförda av lokala föreningar. 1905 bildades Folkparkernas Centralorganisation, 1932 den första gemensamma Riksorganisationen för Folkets Hus. År 2000 bildades den gemensamma riksorganisationen Folkets Hus och Parker.

Möten och människor är en jubileumsbok med anledning av att det är hundra år sedan Folkets Parkers Centralorganisation bildades. Boken ges ut av Folkets Hus och Parker i samarbete med Arbetarrörelsens arkiv och bibliotek i Stockholm.
Ytterligare designers: Olsson, Pelle
Ytterligare författare: Ståhl, Margaretha