Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Imagine John Lennon

Imagine John Lennon

Inbunden bok. Stockholm : Bonnier. 1988. 258 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Minnesbok över John Lennon. Mycket rikt illustrerad med foton och annat ur Lennons liv med The Beatles och familjen.
Imagine John Lennon skildrar artisten Lennon, hans märkliga levnadsöde från uppväxtåren vid Penny Lane Liverpool till det meningslösa mordet utanför hemmet på Manhattan. Den berättar om the Beatles karriär från de rökiga källarklubbarna i Hamburg och Liverpool till de välregisserade turnéerna runt jorden. Den beskriver Beatles-hysterins stormiga år och följer John Lennons väg bort från den kaotiska rockvärlden till det tillbakadragna familjelivet med Yoko Ono.
Boken är en hyllning till John Lennon och hans konstnärskap. Yoko Ono har skrivit förordet och bidrar med ett stort antal bilder som aldrig publicerats tidigare.
De kompletteras med texter ur John Yokos privata arkiv. Beatlarna Ringo Starr, Paul McCartney och George Harrison ger tillsammans med Lennons familj och vänner det mest fullständiga porträtt som tecknats av rocklegenden John Lennon.
Men framför allt är det John själv som berättar. Genom hans texter ställs vi ansikte mot ansikte med en av rockmusikens största och mest dyrkade personligheter.
John Winston Ono Lennon, född John Winston Lennon den 9 oktober 1940 i Liverpool, död 8 december 1980 i New York, var en brittisk sångare, musiker och kompositör tillika en av grundarna till musikgruppen The Beatles. Som kompositör och sångare, både i The Beatles och senare som soloartist, räknas han till en av rockens stora förgrundsgestalter, inte minst tack vare sitt samarbete med Paul McCartney i låtskrivarduon Lennon–McCartney.
John Lennon var en betydande fredsaktivist, något som fick en allt större framtoning under den senare delen av hans karriär som soloartist. Han var även influerad av feminismen.
Lennon flyttade år 1971 till New York. När han på kvällen den 8 december 1980 var på väg in till sin bostad sköts han till döds av Mark David Chapman.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9134510427
Titel
Imagine John Lennon
Författare
Solt, Andrew - Egan, Sam - Mörling, Mikael
Förlag
Stockholm : Bonnier
Språk
Svenska