Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Hemma i Sverige 1900-2000

Hemma i Sverige 1900-2000

Inbunden bok.

Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Prisma. 1:a uppl. 2000. 224 s. Inbunden. Mycket fint vitt förlagsband med skyddsomslag. Nära nyskick. Skyddsomslag finns i nära nyskick. design, konsthantverk, interör, stuckatörens hus, hos sjökapten Jönsson i Viken, Grunewalds vita salong, Josef Fransks villa i Falsterbo, sommarhemmet, glashuset i Kungsör, konstnärshem, radhus på taket, svensk formgivning, inredning,.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9151835665
Titel
Hemma i Sverige 1900-2000
Författare
Uuve Snidare
Förlag
Prisma
Utgivningsår
2000
Omfång
224 sidor
Bandtyp
Inbunden
Vikt
1414 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Följ med Uuve Snidare på besök i det svenska hemmet under 100 år. Vi börjar vid förra sekelskiftet i Stuckatörens hus och slutar med en trendig etta för det urbana 2000-talslivet, inredd av trion Claesson-Koivisto-Rune. Alla hemmen vackert fotograferade av Nisse Peterson.
Vi får hälsa på hemma hos arkitekter, konstnärer, grosshandlare och barnfamiljer. I bostäder anpassade för sommarliv och stadsliv, och som består av många kvadratmeter och få. Sammantaget besöker vi ett drygt trettiotal hem.

Gemensamt för dem alla är att de berättar om dem som bor där och om tidsandan när hemmen skapades. Här finns 60-talets spånplattemöbler, 40-talets Bruno Mathsson-fåtöljer, Myran-stolar, Stig Lindberg-koppar och tonåringarnas favorit – fladdermusen från 1950-talet. Här finns också ommålade second hand-hem, designade hem och minimalistiska hem. Alla har de idéer att förmedla till 2000-talets bosättare.
De äldsta hemmen är i dag museer, några har möblerats upp i tidens anda, men de flesta är inredda och använda av sina ägare.
Varje decennium presenteras med en utförlig historik över stilar, trender, formgivare och designers som dominerat årtiondet. Här berättas om influenser från utlandet och hur den industriella utvecklingen indirekt kom att påverka vår hemmiljö. Samt vad som orsakat tidens debatt och hur den rådande bostadspolitiken sett ut. Och nog har det svängt fram och tillbaka!
Ta del av denna bildrika och inspirerande bok fylld med nutidshistoria, nostalgi och svensk designhistoria som speglar hela 1900-talet. Efter bokens alla ”hemma-hos-reportage” är det lätt att ta med sig det bästa in i nästa århundrade.