Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Se stjärnor

Se stjärnor

Bokförlaget Edda 2014. Häftadf, danskt band, 93 sidor, 200 gram. Nyskick. Simon Armitage är född 1963 i West Yorkshire, Storbritannien, där han fortfarande lever. Han debuterade 1989 med diktsamlingen Zoom!. Seeing Stars ? Se stjärnor ? gavs ut 2010 i hemlandet och fick stor uppmärksamhet med sin hybridform av prosadikt och novell.

I Se stjärnor presenteras Simon Armitage för första gången i sin helhet på svenska. Tidigare har bokförlaget Tranan gett ut urvalet Framtiden var en gång en vacker plats (2010). Översättning: Erik Bergqvist och Lars Häger.

?Armitages humor och excentriska intelligens seglar med överraskande lätthet över Nordsjön?, skriver Andres Lokko i sin recension i Svenska Dagbladet. För Lokko är Armitages Se stjärnor en av de femton böcker han inte kan leva utan. Armitage ?har sakta men säkert utvecklats till en brittisk nationalklenod [?] en seriös poet som sakta men säkert alltmer har vågat börja leka och ? till synes ? respektlöst göra vad tusan han vill med konstformen i fråga.?

26 november intervjuades Simon Armitage i SVT:s kulturprogram Kobra: ?I norra England fotvandrar Simon Armitage mellan pubarna och skanderar?. Se avsnittet på SVT Play.

Magnus Dahlerus i UNT: ?Armitage är en berättare som ser till att ha med sig läsaren. Med svart humor och en glimt i ögat förför han. Han ljuger och skämtar, halvt på allvar, halvt på lek. Det är så nära suveränt befriande enkel dikt man kan komma.?

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789187932021
Titel
Se stjärnor
Författare
Armitage, Simon
Förlag
Bokförlaget Edda
Utgivningsår
2014
Omfång
93 sidor
Bandtyp
Danskt band
Mått
140 x 220 mm Ryggbredd 9 mm
Språk
Svenska
Baksidestext
Vilken medlem i Beatles är panda? Hur ska en apotekare inte bete sig? Vad har landsortens konstelit för sig när ingen ser på?
Här finns sagor som är skräckhistorier som är vackra ögonblick - allt med ett absolut gehör för det komiska.
Se stärnor är en hybrid mellan prosapesi och novell.