Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Man behöver inte vara hjälte : en självbiografi

Man behöver inte vara hjälte : en självbiografi

Inbunden bok. Höganäs : Wiken. 1993. 491 sidor.

Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Sällan får man möta en människa med sådan övertygande ledarförmåga och personlig karisma att han fängslar en hel värld. En sådan man är General H. Norman Schwarzkopf, intelligent, kraftfull och sympatisk. I denna uppriktiga och öppenhjärtiga självbiografi avslöjar generalen hela historien om sitt fantastiska liv och karriär. En karriär som sträcker sig över nästan fyra decennier och som lade grunden till hans utmärkta ledaregenskaper vilka fungerade så övertygande under Gulfkriget.
"Min fars sabel var ett heligt föremål i vårt hem. Vi kallade det hans West Point-svärd, för han hade fått den när han gick ut från militärhögskolan 1917. Plikten, äran, fosterlandet, West Points valspråk, var hans trosbekännelse och har också blivit min":
I boken berättas om Norman Schwarzkopfs pojkår i Lawrenceville. New Jersey, under andra världskriget. Son till en militär som organiserade delstatspolisen, som ledde utredningen av Lindbergh-kidnappningen, och som gav sin ende son hans första lektion i ledarskap. Vi får ett porträtt av en unik uppväxttid tillbringad i Mellan Östern och Europa. En tid vilken senare skulle visa sig ovärderlig för hans förmåga att förstå sig på människornas i Gulfkriget. Här finns också en ärlig skildring av West Point elevens tidiga besvikelse över den cyniska inkompetens och utveckling som man finner i den "riktiga" armén.
General Schwarzkopf berättar öppet om sina två tjänstgöringar i Vietnam. Han visar sina känslor, sin djupa respekt och tillgivenhet för sina Sydvietnamesiska kamrater. Bland dem finns de duktigaste strateger som han någonsin tjänstgjort tillsammans med.
OBS! Gåvotillskrift i boken.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789171192523
Titel
Man behöver inte vara hjälte : en självbiografi
Författare
Schwarzkopf, H. Norman - Petre, Peter - Dahlström, Ulf - Sjöström, Hans O.
Förlag
Höganäs : Wiken
Utgivningsår
1993
Språk
Svenska