Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Myten om den muslimska flodvågen : är västvärlden hotad av invandrarna?

Myten om den muslimska flodvågen : är västvärlden hotad av invandrarna?

Pocketbok Karneval förlag. 1 uppl. 2015. 255 sidor.

Nyskick. Pocket, 255 sidor. Karneval (Stockholm, 2015). Ny, utökad upplaga. Doug Sanders är reporter på den kanadensiska dagstidningen Globe and Mail. Översättning Lars Ohlsson. Förlagsny.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK

Förlagsfakta

ISBN
9789187207501
Titel
Myten om den muslimska flodvågen
Författare
Doug Saunders
Förlag
Karneval förlag
Utgivningsår
2015
Omfång
255 sidor
Bandtyp
Pocket
Mått
110 x 180 mm Ryggbredd 17 mm
Vikt
140 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Runtom i Västvärlden cirkulerar en mängd föreställningar om muslimer: hur de är, vad de gör och vad de vill.

Muslimerna påstås växa snabbt i antal för att snart utgöra en ­majoritet i Europa. De påstås vilja upprätta sharia­domstolar hos oss. Deras lojalitet påstås ligga, inte hos deras värdländer, utan hos deras religion eller födelse­länder. Många av dem anses hylla terroristiskt våld.

I Myten om den muslimska flodvågen tar den kana­densiske reportern Doug Saunders det elementä­ra, men ändå så sällsynta, steget att utsätta dessa och liknande påståenden för en empirisk granskning. Det visar sig då att påståendena nästan aldrig har förankring i fakta.

Till denna nya utgåva av boken har författaren skri­vit ett nytt kapitel som bland annat behandlar de ökande flyktingströmmarna över Medelhavet och terroratten­taten i Paris och Köpenhamn.

OM FÖRFATTAREN

Doug Saunders är reporter vid på den kanadensiska dagstidningen Globe and Mail. Under år 2003-2012 var han redaktionschef för tidningens Europakontor i London. Vid fyra tillfällen har han vunnit The National Newspaper Award, den kanadensiska motsvarigheten till The Pulitzer Prize. Han har tidigare utgivit den kritikerhyllade reportageboken Arrival City. The Final Migration and Our Next World.

OM BOKEN

"I sin på solida empiriska data byggda bok går Doug Saunders grundligt igenom Eurabiapropagandan och visar att den till stora delar bygger på missuppfattningar, överdrifter och vanföreställningar." Carl Rudbeck i Svenska Dagbladet

"För den som ibland känner sig stå svarslös i mötet med fördomsfullhet och vardagsrasism är Saunders bok en oumbärlig källa till svar på tal. Den oresonliga rädsla som en privilegierad majoritet alltid tycks känna mot en ny och utsatt minoritet ter sig efter läsning av hans bok inte bara obehaglig, utan också futtig och ganska korkad." Eva-Lotta Hultén i GP

"Det är oerhört intressant att läsa Saunders genomgång av olika vitt spridda föreställningar som, även om de ibland innehåller ett korn av sanning, visar sig vara synnerligen dåligt underbyggda ... Dessutom visar Saunders att hela uppsättningen myter florerat tidigare i historien, men då gällt invandrade judar och katoliker. På sätt och vis är det glädjande nyheter - det pågår ingen civilisationernas kamp mellan islam och kristenheten - men det är onek­ligen ett problem att så många tror det." Ola Wihlke i Sundsvalls Tidning

"Saunders nyktra genomgång påminner mig om antirasistiska texter från en tid när den vetenskapliga rasismen var allmängods; texter som med förnuftets hjälp söker klara ut om svarta verkligen är mindre intelligenta, eller om judar verkligen är ett hot mot hela vår civilisation." Patricia Lorenzoni i Helsingborgs Dagblad

"I bästa fall är den farligaste tiden redan över"
Av Doug Saunders
Ur den nyskrivna epilogen

Tillsammans med statistik över väljaridentiteten verkar tecknen tyda på att Europas antimuslimska politik inte står inför något massivt genombrott utan att den istället får räkna med att förbli marginell (även om det kan röra sig om breda marginaler) - ungefär som tidigare.

Samtidigt som detta sker är den enda grupp som verkar stå för ett genombrott de europeiska muslimerna själva. Aktuella siffror från Storbritannien - ett av de länder som historiskt sett har haft störst problem med den muslimska befolkningens integration - visar att gymnasie­elever av bangladeshisk härkomst redan 2009 överträf­fade "vita brittiska" studenter i nationella examensresultat och att deras betyg nu är ungefär 10 procent bättre än för etniska britter; studenter av pakistanskt ursprung står vid slutet av 2015 i tur att gå förbi sina "vita" klass­kamrater.

Liknande dramatiska skiften mot integration i en utbildningsmässig och ekonomisk huvudfåra kan man se bland turkarna i Tyskland.

Så det kan mycket väl tänkas att den antimuslimska politiska rörelsen kommer att marginaliseras i takt med att Europas muslimer blir en allmänt accepterad del av det övriga samhället - på samma sätt som tidigare hänt med andra grupper från religiösa minoriteter som först bemöttes med missaktning och misstänksamhet.

I bästa fall är den farligaste tiden redan över.
Ytterligare författare: Saunders, Doug
Ytterligare översättare: Ohlsson, Lars
Ytterligare designers: Elgstrand, Andreas