Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Syditaliens kök och skafferi

Syditaliens kök och skafferi

Inbunden bok. Bonnier Fakta. 1 uppl. 2014. 223 sidor.

Mycket gott skick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789174243819
Titel
Syditaliens kök och skafferi
Författare
Töringe, Sanna
Förlag
Bonnier Fakta
Utgivningsår
2014
Omfång
223 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
201 x 247 mm Ryggbredd 26 mm
Vikt
950 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Vildsparris, kronärtskockor, tomater, zucchini, citron, svamp, kastanjer, lamm, kanin, skaldjur och mycket mycket mer. I Syditaliens kök och skafferi följer vi Hannu Sarenström och Sanna Töringe på en äventyrlig, svindlande och sinnlig matresa genom Italiens sydligaste regioner. Vi möter våren i Sicilien, sommaren i Apulien, hösten i Kalabrien och senhösten i Basilikata. Överallt får vi smaka på de rikedomar säsongen och naturen kan erbjuda. Vi lagar spännande maträtter tillsammans med duktiga kockar på restauranger och små pensionat. Och vi lär oss att utan pane e pomodori, bröd och tomater, olio, aglio e peperoncino, olivolja, vitlök och chili, samt acchiuge, olive e capperi, sardeller, oliver och kapris, kommer vi inte långt. Det är den här maten, medelhavskosten, så rik på grönsaker och olivolja men utan alltför mycket kött, som anses vara mycket hälsosam. Syditaliens kök och skafferi innehåller drygt 140 recept, en del så enkla att det känns som trolleri med grytorna. Andra kräver både tålamod och tid, pazienza e tempo, för att få till den himmelskt goda maten. Eller vad sägs om friterade zucchiniblommor från Apulien, auberginerullar med änglapasta från Kalabrien, lammstek fylld med pistagepesto från Sicilien och till slut ricotta med apelsin och mörk choklad från Basilikata tillsammans med ett litet glas hemgjord limoncello? Syditaliens kök och skafferi är rikt illustrerad av författarna med fotografier på landskap, människor och mat.