Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Predikningar i katedralen

Predikningar i katedralen

Häftad bok. Semnos förlag. 2013. 373 sidor.

Mycket gott skick. Lätt ytslitage på omslag. Fin inlaga. (HyllaG)

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789186735661
Titel
Predikningar i katedralen
Författare
Sahlberg, Carl-Erik
Förlag
Semnos förlag
Utgivningsår
2013
Omfång
373 sidor
Bandtyp
Häftad
Mått
140 x 210 mm Ryggbredd 22 mm
Språk
Svenska
Baksidestext
Carl-Erik Sahlberg tjänstgjorde under nästan 25 år som präst i Stockholms domkyrkoförsamling. Han fick då predika i tre av huvudstadens anrika katedraler – Storkyrkan, S:ta Clara och S:t Jacob. Mest fanns han inom S:ta Claras utåtriktade, sociala verksamhet, där han var verksamhetsansvarig.

Nu finns för första gången några av hans mest uppskattade predikningar samlade i en bok. De korta, kärnfulla kapitlena, är ofta illustrerade med de människors livsberättelser som Carl-Erik Sahlberg mötte under sin tid i St:a Clara.

Texterna är upplagda efter kyrkoårets rytm och kan därmed läsas som en inspirerande veckoandaktsbok som berör hela det kristna livet.

Carl-Erik Sahlberg har under de senaste åren varit domkyrkokomminister i Stockholms stift. Han har även varit kaplan för riksdagens kristna grupp och var en av fem kandidater i ärkebiskopsvalet 2006.

Under drygt tjugo år arbetade han i S:ta Clara kyrka, med ett omfattande uppsökande socialt arbete i Stockholms city. För detta har han tilldelats Hans majestät konungens medalj av åttonde storleken i högblått band: ”för betydelsefulla insatser inom Kyrkans sociala arbete”.

Carl-Erik Sahlberg är ofta anlitad som uppskattad konferenstalare och som tv-predikant i SVT. Han är teol. dr och docent i kyrkohistoria vid Uppsala universitet samt verksam som författare till ett flertal uppmärksammade böcker. Numera är han bosatt i Tanzania där han tillsammans med sin hustru Overa leder ett arbete bland utsatta barn.