Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Ernestine: en svensk novell

Ernestine: en svensk novell

Häftad bok. Vertigo Förlag. 1 uppl. 2007. 142 sidor.

Nyskick. Ny bok.
"Människans onda gärningar hjälper mig att förstå henne. Ju mer hon överträder lagens och naturens gränser, desto intressantare blir hon."

Markis de Sades Ernestine – en svensk novell ingick i volymen Les Crimes de l'amour (1800), som den ökände författaren skrev på 1780-talet i fängelset Bastiljen och för ovanlighetens skull lät publicera under eget namn.
Den dekadente greven Oxtiern snärjer den oskuldsfulla Ernestine, fadern Sanders och den trolovade Herman. Historien rör sig obevekligt mot det fasansfulla slutet.
I Ernestine återfinns Sades våldsamma gotik och perverst svarta humor, uttryckta med en klassisk och förtjusande prosa. Det är brottslingen Oxtiern som står i centrum, inte offret Ernestine som i likhet med Justine "bara kommit till världen för att under sin korta existens drabbas av den ena olyckan efter den andra".
Ernestine utspelar sig i Falun, Norrköping och Stockholm. I sitt fylliga efterord utreder debutöversättaren Else Marie Güdel-Bruhner de svenska sambanden.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789185000456
Titel
Ernestine: en svensk novell
Författare
Sade, Markis de
Förlag
Vertigo Förlag
Utgivningsår
2007
Omfång
142 sidor
Bandtyp
Häftad
Mått
110 x 155 mm Ryggbredd 10 mm
Vikt
110 g
Språk
Svenska
Baksidestext
"Människans onda gärningar hjälper mig att förstå henne. Ju mer hon överträder lagens och naturens gränser, desto intressantare blir hon." Markis de Sades Ernestine en svensk novell ingick i volymen Les Crimes de l'amour (1800), som den ökände författaren skrev på 1780-talet i fängelset Bastiljen och för ovanlighetens skull lät publicera under eget namn. Den dekadente greven Oxtiern snärje