Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Demonstranterna - Ungdomsroman

Demonstranterna - Ungdomsroman

Inbunden bok. Askild & Kärnekull. 1976. 111 sidor.

Mycket gott skick. Kartonnage. "Det var år 1925. Morfar fyllde sjuttiofem det året och jag hann nästan bli nio. I skolan fick vi lära oss skriva med riktiga bokstäver."
Detta är viktiga saker. Mycket, nästan allt i boken, hänger på att Albert hade börjat lära sig skrivstil i skolan det året, när morfar blev sjuttiofem. För det första hade det inte blivit något födelsedagskalas annars. För det andra hade morfar inte blivit kyrkvärd. För det tredje hade det blivit skräp med den stora demonstrationen som den här boken handlar om.

Av allt detta som hände för mer än femtio år sedan, när morfar hade varit kyrkvärd i lite mer än ett år, var det viktigaste att två italienare, Nicola Sacco och Bartolomeo Vanzetti, dömdes till döden i Amerika för ett mord som de inte begått. Överallt i världen blev det protester. Morfar och Albert blev också gripna och skakade. Men vad kunde de göra? Morfar var bara en gammal kyrkvärd och Albert en skolgrabb i tredje klass, i lilla Sverige, i en liten ort som knappt syntes på kartan.

Vad kunde de göra? Det var inte mycket men tillräckligt för att ruska om hela köpingen, där Albert bodde, framför allt alla som såg vad Albert och hans kompisar hittat under natten på Storgatan utanför Lars Bohmans bokhandel.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9170086729
Titel
Demonstranterna
Författare
Jonsson, Runer
Förlag
Stockholm : Askild & Kärnekull
Utgivningsår
1976
Språk
Svenska