Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 59 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Juridik i kommunala bolag

Juridik i kommunala bolag

av

Häftad bok. Norstedts Juridik AB. 1:3 uppl. 2015. 241 sidor.

Mycket gott skick. De kommunala bolagen utgör en stor del av den offentliga sektorn i Sverige. Regelverken som styr dessa bolag är många och inte alltid samordnade. I denna bok görs för första gången ett försök att ta ett samlat grepp på juridiken i de kommunala bolagen. I boken redogörs för den centrala kommunalrätten och aktiebolagsrätten med bärighet på de kommunala bolagen. Härutöver finns även utförliga avsnitt om bl.a. offentlighetsprincipen och lagen om offentlig upphandling liksom om relevanta konkurrens- och statsstödsrättsliga regler. Vidare görs en beskrivning av de typer av kommunala bolag som finns. Juridik i kommunala bolag anlägger ett praktiskt perspektiv på juridiken och vänder sig i första hand till dem som är verksamma i kommuner och kommunala bolag.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 59 SEK Betala med Swish

26 dagar sedan

Förlagsfakta

ISBN
9789139017127
Titel
Juridik i kommunala bolag
Författare
Roland Adrell - Robert Moldén
Förlag
Norstedts Juridik AB
Utgivningsdatum
20141205
Omfång
241 sidor
Bandtyp
Häftad
Mått
148 x 216 mm
Vikt
361 g
Språk
Svenska
Baksidestext
De kommunala bolagen utgör en stor del av den offentliga sektorn i Sverige. Regelverken som styr dessa bolag är många och inte alltid samordnade. I denna bok görs för första gången ett försök att ta ett samlat grepp på juridiken i de kommunala bolagen. I boken redogörs för den centrala kommunalrätten och aktiebolagsrätten med bärighet på de kommunala bolagen. Härutöver finns även utförliga avsnitt om bl.a. offentlighetsprincipen och lagen om offentlig upphandling liksom om relevanta konkurrens- och statsstödsrättsliga regler. Vidare görs en beskrivning av de typer av kommunala bolag som finns. Juridik i kommunala bolag anlägger ett praktiskt perspektiv på juridiken och vänder sig i första hand till dem som är verksamma i kommuner och kommunala bolag.