Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Personuppgiftslagen i praktiken

Personuppgiftslagen i praktiken

Häftad bok. Norstedts Juridik. 5:1 uppl. 2012. 243 sidor.

Nära nyskick. Format 21,5 x 14,5 cm Vikt 330 g.
Häftad bok med mjuka pärmar, FEMTE upplagan. INNEHÅLL: Förord. Vägledning till ytterligare information. Förkortningar som används i boken 1. Inledning 2. Regelsystemet 3. Viktiga begrepp 4. När, var och för vem gäller personuppgiftslagen 5. Vilken behandling av personuppgifter omfattas av personuppgiftslagen? 6. Personuppgiftsombud 7. Grundläggande krav på behandling av personuppgifter 8. När är behandling av personuppgifter tillåten? 9. Särskilda kategorier av personuppgifter 10. Överföring av personuppgifter till andra länder 11. Personuppgifter på Internet 12. Anmälan till Datainspektionen. Förhandskontroll 13. Informationsregler 14. Korrigering 15. Säkerhet vid behandling av personuppgifter 16. Vad händer om man inte följer personuppgiftslagen? Bilagor. Sakregister.
// Inga anteckningar, diskreta hanteringsspår förekommer. Bilden avser den aktuella boken. Utnyttja gärna inrikes ENHETSFRAKTEN för beställning av flera av mina böcker samtidigt. [3730]

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789139111795
Titel
Personuppgiftslagen i praktiken
Författare
Petersson, Roger
Förlag
Norstedts Juridik
Utgivningsår
2021
Omfång
243 sidor
Bandtyp
Häftad
Mått
150 x 218 mm Ryggbredd 16 mm
Vikt
322 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Personuppgiftslagen innebär bl.a. att ansvaret för att personuppgifter behandlas på ett lagligt sätt i första hand ligger på den som behandlar uppgifterna. I denna bok beskrivs de regler som gäller för sådan behandling. Boken vänder sig till alla som behandlar personuppgifter, såväl inom den offentliga som den privata sektorn. Genom praktiska exempel belyser boken de ofta mycket komplicerade reglerna och sätter in dem i sitt sammanhang. Den ger på så sätt värdefull vägledning för dem som skall tillämpa lagen. Denna femte upplaga av boken har anpassats efter ändrad lagstiftning och rättspraxis fram till den 1 januari 2012.