Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
GÖR DET NU! FÖRHALARENS, UPPSKJUTARENS OCH DEN SENFÄRDIGES HANDBOK

GÖR DET NU! FÖRHALARENS, UPPSKJUTARENS OCH DEN SENFÄRDIGES HANDBOK

Inbunden bok Natur & Kultur. Första svenska uppl. 2007. 218 sidor.

Nyskick. Oläst. Aningen blekt rygg. "DET TAR MER TID OCH KRAFT ATT VÅNDAS ÖVER UPPGIFTEN ÄN ATT VERKLIGEN TA ITU MED DEN." säger Rita Emmett. I den här boken får du bland annat tips om: Hur du tar reda på vilka dina egna speciella problemområden är / Hur du gör verkligt trista uppgifter roligare / Hur du kan dela upp till synes hopplösa och övermäktiga projekt i hanterliga delar / Hur du kan planera i förväg. Rita Emmet vet vad hon talar om. Hon skriver i sitt förord bland annat: " Det här är den bok jag önskar att någon satt i mina händer när jag själv förde en fåfäng kamp mot min egen senfärdighet. Men på den tiden var de enda böckerna i ämnet skrivna för yrkesverksamma psykologer och nog så torra." GÖR DET NU! är en rolig, praktisk och handfast bok för oss alla förhalare, uppskjutare och allmänt senfärdiga. Originalets titel: THE PROCRASTINATOR'S HANDBOOK. MASTERING THE ART OF DOING IT NOW. Översättning: Per Rundgren.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789127025660
Titel
Gör det nu! : förhalarens, uppskjutarens och den senfärdiges handbok
Författare
Rita Emmett
Förlag
Natur & Kultur
Utgivningsår
2007
Omfång
218 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
185 x 142 mm Ryggbredd 19 mm
Vikt
343 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Har du den dåliga vanan att ständigt skjuta upp saker och ting? Får du dåligt samvete för att du aldrig kommer till skott med det där som behöver göras? Är folk omkring dig trötta på att lyssna till dina ständiga undanflykter? Hur mycket tid och kraft och känslokval ägnar vi inte åt att gruva oss över sådant vi borde göra, bara för att sedan upptäcka när vi väl kommer till skott att det hela gick utan problem! Vi kommer ständigt med ursäkter och undanflykter för att slippa ta itu med uppgiften. Vad är din ursäkt? Hela livet skulle bli så mycket bättre om jag bara men jag är för gammal/för ung/ för upptagen/ inte tillräckligt erfaren/ har inte rätt utbildning/ inte tillräcklig karaktär/ inte mod nog ... Listan kan göras hur lång som helst. Det är dags att sluta lura sig själv. Alla bortförklaringars moder Jag jobbar bäst under press men, ärligt talat, hur känner du dig egentligen när deadline närmar sig och du far runt som en skållad råtta för att hinna klart? Varför detta ständiga uppskjutande? Ett av svaren Emmett ger är att kraven på att vara perfekt kan göra vem som helst till en uppskjutare, att det är våra rädslor som gör oss handlingsförlamade och får oss att skjuta det olustiga framför oss. Ett annat vanligt skäl till att folk skjuter upp saker och ting är, ironiskt nog, att de vill göra allt. Och nu med en gång. De vill med andra ord det omöjliga. Utbrändheten kommer som ett brev på posten. Ett av de absolut främsta skälen till att man inte gör saker och ting klart är att man är så överhopad, så fullkomligt dränkt av allt man har att göra. Det känns som om man blivit överkörd av en ångvält, man dignar under alla krav. Man orkar inte tänka, orkar inte bestämma sig orkar ingenting alls. Alla måsten som fyller livet får oss att ständigt skjuta våra drömmar på framtiden. Jag har inte tid! är uppskjutarens vanliga undanflykt. Att ständigt ligga steget efter och alltid skjuta upp saker är inte ett karaktärsdrag utan en vana - och vanor går att ändra. I den här boken får du reda på hur. Översättning Per Rundgren