Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Än pinglar spårvagnarna

Än pinglar spårvagnarna

Inbunden bok. Allt Om Hobby. 1977.

Mycket gott skick. Opaginerad. Fotoillustrerad i sv/v. "Den kommer i backen, börjar bromsa i en hög sjungande ton, som sjunker till en brummande bas och slutar i en ristande skakning. Ge plats för avstigning! Träng inte på! Det finns inga sittplatser kvar i vagnen! Fullsatt! Var god stig ned från fotsteget! Ringsignaler till föraren. En irriterad signal på den fotmanövrerade klockan. Dörrarna stängs! Brummet går åter upp i diskanten. Seriemotorerna ökar farten så länge strömmen är på. Kontrollernas kontakter smäller. Strömlöst störtar vi fram till nästa hållplats. Ska Ni av? Tryck på knappen! Jan Jangö låter Er med skickliga medarbetares hjälp uppleva spårvagnarna i ord och bild!"

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9185496006
Titel
Veteraner & Modeller
Författare
Jangö-Stenbom
Förlag
Allt om Hobby
Utgivningsår
1990
Bandtyp
Inbunden
Mått
1 x 1 mm Ryggbredd 5 mm
Vikt
299 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Ursprungligen var det meningen att Allt om Hobbys jubileumsbok, som utkommer ungefär vid vår tioårsdag den 1 sept, skulle innehålla enbart eftersökta artiklar från gamla nummer av AoH. Men vi ville göra boken ännu bättre. Den innehåller också godbitar ur äldre hobbytidningar i Sverige ända från 1940-talet. Dessutom en rad "nytt" material som ingen sett förr, bl a en fin ritningsavdelning.

Här har du ett urval ur innehållet:

Modellbyggarhistoria: Jan Jangös farfarsfar var rallare, kommer teknikintresset därifrån? Många svenska pionjärer inom främst modellmotorvärlden passerar i revy.

Alla Sveriges DC-3:or. Permiären för Lill-Draken, halvskalamodellen som blev prototyp till J35 Draken.

Vi testar en T-Ford, en stilla parodi på testningsvansinnet.

Vad hände sedan med Amerikabåtarna? Ritningar till Skärgårdsbåtar och en äkta Pettersonbåt.

Spelet om tåget - nästan det första som skrevs om trafik efter tidtabell på modelljärnvägar. Anläggningen "uppåt väggarna", modelljärnvägen som byggts på hyllor runt vardagsrummet.

LOK i Polen: Lars-Olof Karlsson som har tåg både som yrke och hobby tar oss med på en resa med ångtåg på smalspår och normalspår i Polen.

Och så veteranhobby: Gert Ekström granskar hela den stora veteranrörelsen med 10,000-tals medlemmar i museiföreningar, ballongklubbar etc över hela landet.