Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Illusionen om Gud

Illusionen om Gud

Inbunden bok Leopard Förlag. 2007. 412 sidor.

Mycket gott skick. Inb m skomsl

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789173431767
Titel
Illusionen om Gud
Författare
Richard Dawkins
Förlag
Leopard Förlag
Utgivningsår
2007
Omfång
412 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
159 x 232 mm Ryggbredd 30 mm
Vikt
856 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Tänk dig en värld där förmenta häxor och kätterska vetenskapsmän aldrig bränts på bål. En värld utan korståg och självmordsbombare. En värld där kvinnor inte tvingas till äktenskap eller könsstympning. Tänk dig en värld utan religion!

Richard Dawkins, den framstående vetenskapsmannen, visar på den allvarliga skada som religionen och tron på Gud har lett till. Med humor och allvar undersöker han Gud i alla hans existenser, inte minst Gamla Testamentets sexbesatta tyrann. Dawkins visar hur ofantligt osannolikt ett högre väsen är och att religion inte alls är förutsättningen för ett moraliskt och rättfärdigt leverne.

Illusionen om Gud ger med gott humör insikter i fördelarna för individen och samhället med ateism. Inte minst ger boken en klarare och sannare bild av hur fantastiskt universum är än vad tro och religion någonsin kan åstadkomma.

Richard Dawkins är professor vid universitetet i Oxford. På svenska finns av honom tidigare utgivet bl.a. Den själviska genen och Den blinde urmakaren. Illusionen om Gud var nummer 1 på Amazon UK:s försäljningslista och låg mer än 30 veckor i rad på New York Times Best Seller List.