Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
En tonårings resa : att överleva en fasansfull barndom
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789137129907
Titel
En tonårings resa : att överleva en fasansfull barndom
Författare
Richard B. Pelzer
Förlag
Bokförlaget Forum
Utgivningsår
2007
Omfång
197 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
143 x 221 mm Ryggbredd 19 mm
Vikt
402 g
Språk
Svenska
Baksidestext


Richard B. Pelzer är yngre bror till Dave Pelzer vars böcker om deras fruktansvärda barndom har berört människor världen över. Med En tonårings resa fortsätter Richard historien om sin grymma uppväxt. I sin förra bok En broders berättelse fick vi läsa om hur han blev måltavla för moderns trakasserier när Dave försvunnit. En tonårings resaskildrar hur hans liv såg ut under ungdomsåren. 
 Familjen flyttar till Utah och lämnar Kalifornien. Den psykiska och fysiska terrorn fortsätter och Richard ser ingen annan utväg än att ta sitt liv. Med en pistol riktad mot tinningen är han redo att lämna sin helvetiska tillvaro men vapnets säkerhetsspärr hindrar honom. Samtidigt kommer de nya grannarna och ringer på för att presentera sig. De tar sig an Richard, som för första gången i sitt liv får se att en familj kan vara ett stöd och en källa av kärlek. 
 Richards psykiskt sjuka mor gör allt hon kan för att förstöra grannfamiljens och sonens relation. Hon anklagar Richard för att ha misshandlat henne och menar att han bara är en vidrig knarkare. Men familjen står vid Richards sida trots hans problem.
 På flykt undan sin fasansfulla verklighet har han börjat missbruka allt han kommer över i form av alkohol och droger. Efter det första misslyckade självmordsförsöket tar han en planerad överdos men polisen hittar honom i sista stund. Han skickas till en ungdomsvårdsskola på Hawaii men missköter sig så pass att de vill skicka hem honom. Men modern gör klart att hon inte vill ha tillbaka honom. Richard får en andra chans, som han tar, och drogfri flyttar han in hos grannfamiljen som ger honom trygghet, kärlek och möjlighet att förändra sitt liv. 

Richard B. Pelzer är ytterligare ett bevis på människans förmåga att överleva under fruktansvärda förhållanden. Richard var på god väg att hamna i en för tidig grav men är idag en framgångsrik författare med familj och en karriär inom finansvärlden bakom sig.