-
Till fots : Världens bästa motion ( innehåll...
Inbunden bok. Max Ström Bokförlaget. 1:a uppl. 2013. 128 sidor.
Nära nyskick. Pärm tappat glans en aning. Bladen i ny skick. Rikt illustrerad med färg foto. Stor format : 23,3 cm x 19,5 cm. 572 gram. (låda20230828-2?0).
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789171262851
- Titel
- Till fots : världens bästa motion
- Författare
- Skinnarmo, Ola
- Förlag
- Max Ström
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 198 x 233 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 630 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att röra på sig i vardagen är den enklaste och bästa vägen till en bättre hälsa och ett längre liv. Att ta en tjugo minuters promenad om dagen är långt mer effektivt än att gå på gym en dag i veckan. Motion behöver inte vara vare sig besvärligt eller dyrbart. Det räcker med att använda fötterna både hemma och på jobbet. Att ta sig en extra vända till kaffemaskinen eller tvättstugan kan räcka långt och varför inte använda toan en trappa upp i stället för den vanliga? Till fots bjuder på enkla, billiga och konkreta tips för att få ett friskare liv. Den är en inspirerande bok om det viktigaste av allt – att leva och må bra. Mai-Lis Hellénius är professor i allmänmedicin och en av landets allra främsta folkhälsoexperter. Hon är en pionjär inom forskningen kring människans grundläggande behov av att röra på sig. Ola Skinnarmo är Sveriges främsta äventyrare. Han har gått till Sydpolen och till Nordpolen och går nu för livet – i vardagen.
Max Ström Bokförlaget 1:a 9789171262851 -
Hjärt-kärlsjukdomar : må bra och ät gott
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2005. 137 sidor.
Mycket gott skick. Bokens omslag något nött. Insida av bok som ny.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151845227
- Titel
- Hjärt-kärlsjukdomar : må bra och ät gott
- Författare
- Lotta Brinck - Karin Schenck-Gustafsson
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 137 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 170 x 240 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 525 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Fyra miljoner människor varav hälften kvinnor dör varje år i hjärt- och kärlsjukdomar i Europa. Och fler blir det tyvärr. Vad beror det på? Och finns det något vi själva kan göra utöver medicinering för att vända denna utveckling?
Karin Schenck-Gustafsson, välkänd överläkare och docent i kardiologi, beskriver på ett enkelt sätt bakgrund och orsaker till våra vanligaste hjärt- och kärlsjukdomar: hjärtinfarkt, kärlkramp i bröstet, stroke och fönstertittarsjuka. Hon besvarar dessutom frågor som:
Varför får vi hjärt- och kärlsjukdomar? Vilka är riskfaktorerna? Kan man förebygga/bota hjärt- och kärlsjukdomar? Hur farligt är stress i sammanhanget? Varför är det viktigt att medicinera; vilka är riskerna annars? Hur viktigt är det med motion? Vilka symptom ska man ge akt på? När kan det bli farligt?
Självklart är det viktigt vad man äter, även i förebyggande syfte. Nyttig mat och hälsosamma livsvanor stärker hjärtat och förebygger hjärt- och kärlsjukdomar. Att välja och hitta bra och god mat kan man dock behöva hjälp med. Den hjälpen kommer i andra halvan av boken där Lotta Brinck, erfaren journalist, matlagare och dietist med flera kokböcker bakom sig, presenterar ett stort antal recept. Recepten omfattar allt från frukost och fika till hälsosam husmanskost. Förutom recepten finns tips- och förklaringstexter som motiverar läsaren och ger förståelse för varför olika livsmedel skyddar mot hjärt- och kärlsjukdomar. För matbilderna står Nisse Peterson, en av Sveriges främsta matfotografer. Pernilla Qvist har formgivit.
Prisma 1 9789151845227 -
Hjärt-kärlsjukdomar : må bra och ät gott
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2005. 137 sidor.
Nyskick. Fyra miljoner människor varav hälften kvinnor dör varje år i hjärt- och kärlsjukdomar i Europa. Och fler blir det tyvärr.
Vad beror det på? Och finns det något vi själva kan göra utöver medicinering för att vända denna utveckling?
Karin Schenck-Gus läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151845229
- Titel
- Hjärt-kärlsjukdomar : må bra och ät gott
- Författare
- Lotta Brinck - Karin Schenck-Gustafsson
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 137 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 170 x 240 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 525 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Fyra miljoner människor varav hälften kvinnor dör varje år i hjärt- och kärlsjukdomar i Europa. Och fler blir det tyvärr. Vad beror det på? Och finns det något vi själva kan göra utöver medicinering för att vända denna utveckling?
Karin Schenck-Gustafsson, välkänd överläkare och docent i kardiologi, beskriver på ett enkelt sätt bakgrund och orsaker till våra vanligaste hjärt- och kärlsjukdomar: hjärtinfarkt, kärlkramp i bröstet, stroke och fönstertittarsjuka. Hon besvarar dessutom frågor som:
Varför får vi hjärt- och kärlsjukdomar? Vilka är riskfaktorerna? Kan man förebygga/bota hjärt- och kärlsjukdomar? Hur farligt är stress i sammanhanget? Varför är det viktigt att medicinera; vilka är riskerna annars? Hur viktigt är det med motion? Vilka symptom ska man ge akt på? När kan det bli farligt?
Självklart är det viktigt vad man äter, även i förebyggande syfte. Nyttig mat och hälsosamma livsvanor stärker hjärtat och förebygger hjärt- och kärlsjukdomar. Att välja och hitta bra och god mat kan man dock behöva hjälp med. Den hjälpen kommer i andra halvan av boken där Lotta Brinck, erfaren journalist, matlagare och dietist med flera kokböcker bakom sig, presenterar ett stort antal recept. Recepten omfattar allt från frukost och fika till hälsosam husmanskost. Förutom recepten finns tips- och förklaringstexter som motiverar läsaren och ger förståelse för varför olika livsmedel skyddar mot hjärt- och kärlsjukdomar. För matbilderna står Nisse Peterson, en av Sveriges främsta matfotografer. Pernilla Qvist har formgivit.
Prisma 1 9151845229 -
Hjärt-kärlsjukdomar : må bra och ät gott
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2005. 137 sidor.
Mycket gott skick. Rikt illustrerad. 18x24 cm.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151845229
- Titel
- Hjärt-kärlsjukdomar : må bra och ät gott
- Författare
- Lotta Brinck - Karin Schenck-Gustafsson
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 137 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 170 x 240 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 525 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Fyra miljoner människor varav hälften kvinnor dör varje år i hjärt- och kärlsjukdomar i Europa. Och fler blir det tyvärr. Vad beror det på? Och finns det något vi själva kan göra utöver medicinering för att vända denna utveckling?
Karin Schenck-Gustafsson, välkänd överläkare och docent i kardiologi, beskriver på ett enkelt sätt bakgrund och orsaker till våra vanligaste hjärt- och kärlsjukdomar: hjärtinfarkt, kärlkramp i bröstet, stroke och fönstertittarsjuka. Hon besvarar dessutom frågor som:
Varför får vi hjärt- och kärlsjukdomar? Vilka är riskfaktorerna? Kan man förebygga/bota hjärt- och kärlsjukdomar? Hur farligt är stress i sammanhanget? Varför är det viktigt att medicinera; vilka är riskerna annars? Hur viktigt är det med motion? Vilka symptom ska man ge akt på? När kan det bli farligt?
Självklart är det viktigt vad man äter, även i förebyggande syfte. Nyttig mat och hälsosamma livsvanor stärker hjärtat och förebygger hjärt- och kärlsjukdomar. Att välja och hitta bra och god mat kan man dock behöva hjälp med. Den hjälpen kommer i andra halvan av boken där Lotta Brinck, erfaren journalist, matlagare och dietist med flera kokböcker bakom sig, presenterar ett stort antal recept. Recepten omfattar allt från frukost och fika till hälsosam husmanskost. Förutom recepten finns tips- och förklaringstexter som motiverar läsaren och ger förståelse för varför olika livsmedel skyddar mot hjärt- och kärlsjukdomar. För matbilderna står Nisse Peterson, en av Sveriges främsta matfotografer. Pernilla Qvist har formgivit.
Prisma 1 9151845229 -
Hjärt-kärlsjukdomar : må bra och ät gott
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2005. 137 sidor.
Mycket gott skick. Prislapp främre pärm (se bild), annars mycket gott ex.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151845227
- Titel
- Hjärt-kärlsjukdomar : må bra och ät gott
- Författare
- Lotta Brinck - Karin Schenck-Gustafsson
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 137 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 170 x 240 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 525 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Fyra miljoner människor varav hälften kvinnor dör varje år i hjärt- och kärlsjukdomar i Europa. Och fler blir det tyvärr. Vad beror det på? Och finns det något vi själva kan göra utöver medicinering för att vända denna utveckling?
Karin Schenck-Gustafsson, välkänd överläkare och docent i kardiologi, beskriver på ett enkelt sätt bakgrund och orsaker till våra vanligaste hjärt- och kärlsjukdomar: hjärtinfarkt, kärlkramp i bröstet, stroke och fönstertittarsjuka. Hon besvarar dessutom frågor som:
Varför får vi hjärt- och kärlsjukdomar? Vilka är riskfaktorerna? Kan man förebygga/bota hjärt- och kärlsjukdomar? Hur farligt är stress i sammanhanget? Varför är det viktigt att medicinera; vilka är riskerna annars? Hur viktigt är det med motion? Vilka symptom ska man ge akt på? När kan det bli farligt?
Självklart är det viktigt vad man äter, även i förebyggande syfte. Nyttig mat och hälsosamma livsvanor stärker hjärtat och förebygger hjärt- och kärlsjukdomar. Att välja och hitta bra och god mat kan man dock behöva hjälp med. Den hjälpen kommer i andra halvan av boken där Lotta Brinck, erfaren journalist, matlagare och dietist med flera kokböcker bakom sig, presenterar ett stort antal recept. Recepten omfattar allt från frukost och fika till hälsosam husmanskost. Förutom recepten finns tips- och förklaringstexter som motiverar läsaren och ger förståelse för varför olika livsmedel skyddar mot hjärt- och kärlsjukdomar. För matbilderna står Nisse Peterson, en av Sveriges främsta matfotografer. Pernilla Qvist har formgivit.
Prisma 1 9789151845227 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9151845229
- Titel
- Hjärt-kärlsjukdomar : må bra och ät gott
- Författare
- Lotta Brinck - Karin Schenck-Gustafsson
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 137 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 170 x 240 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 525 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Fyra miljoner människor varav hälften kvinnor dör varje år i hjärt- och kärlsjukdomar i Europa. Och fler blir det tyvärr. Vad beror det på? Och finns det något vi själva kan göra utöver medicinering för att vända denna utveckling?
Karin Schenck-Gustafsson, välkänd överläkare och docent i kardiologi, beskriver på ett enkelt sätt bakgrund och orsaker till våra vanligaste hjärt- och kärlsjukdomar: hjärtinfarkt, kärlkramp i bröstet, stroke och fönstertittarsjuka. Hon besvarar dessutom frågor som:
Varför får vi hjärt- och kärlsjukdomar? Vilka är riskfaktorerna? Kan man förebygga/bota hjärt- och kärlsjukdomar? Hur farligt är stress i sammanhanget? Varför är det viktigt att medicinera; vilka är riskerna annars? Hur viktigt är det med motion? Vilka symptom ska man ge akt på? När kan det bli farligt?
Självklart är det viktigt vad man äter, även i förebyggande syfte. Nyttig mat och hälsosamma livsvanor stärker hjärtat och förebygger hjärt- och kärlsjukdomar. Att välja och hitta bra och god mat kan man dock behöva hjälp med. Den hjälpen kommer i andra halvan av boken där Lotta Brinck, erfaren journalist, matlagare och dietist med flera kokböcker bakom sig, presenterar ett stort antal recept. Recepten omfattar allt från frukost och fika till hälsosam husmanskost. Förutom recepten finns tips- och förklaringstexter som motiverar läsaren och ger förståelse för varför olika livsmedel skyddar mot hjärt- och kärlsjukdomar. För matbilderna står Nisse Peterson, en av Sveriges främsta matfotografer. Pernilla Qvist har formgivit.
Prisma 1 9151845229 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9151845229
- Titel
- Hjärt-kärlsjukdomar : må bra och ät gott
- Författare
- Lotta Brinck - Karin Schenck-Gustafsson
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 137 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 170 x 240 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 525 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Fyra miljoner människor varav hälften kvinnor dör varje år i hjärt- och kärlsjukdomar i Europa. Och fler blir det tyvärr. Vad beror det på? Och finns det något vi själva kan göra utöver medicinering för att vända denna utveckling?
Karin Schenck-Gustafsson, välkänd överläkare och docent i kardiologi, beskriver på ett enkelt sätt bakgrund och orsaker till våra vanligaste hjärt- och kärlsjukdomar: hjärtinfarkt, kärlkramp i bröstet, stroke och fönstertittarsjuka. Hon besvarar dessutom frågor som:
Varför får vi hjärt- och kärlsjukdomar? Vilka är riskfaktorerna? Kan man förebygga/bota hjärt- och kärlsjukdomar? Hur farligt är stress i sammanhanget? Varför är det viktigt att medicinera; vilka är riskerna annars? Hur viktigt är det med motion? Vilka symptom ska man ge akt på? När kan det bli farligt?
Självklart är det viktigt vad man äter, även i förebyggande syfte. Nyttig mat och hälsosamma livsvanor stärker hjärtat och förebygger hjärt- och kärlsjukdomar. Att välja och hitta bra och god mat kan man dock behöva hjälp med. Den hjälpen kommer i andra halvan av boken där Lotta Brinck, erfaren journalist, matlagare och dietist med flera kokböcker bakom sig, presenterar ett stort antal recept. Recepten omfattar allt från frukost och fika till hälsosam husmanskost. Förutom recepten finns tips- och förklaringstexter som motiverar läsaren och ger förståelse för varför olika livsmedel skyddar mot hjärt- och kärlsjukdomar. För matbilderna står Nisse Peterson, en av Sveriges främsta matfotografer. Pernilla Qvist har formgivit.
Prisma 1 9151845229 -
Hjärt-kärlsjukdomar : må bra och ät gott
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2005. 137 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag saknas.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151845229
- Titel
- Hjärt-kärlsjukdomar : må bra och ät gott
- Författare
- Lotta Brinck - Karin Schenck-Gustafsson
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 137 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 170 x 240 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 525 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Fyra miljoner människor varav hälften kvinnor dör varje år i hjärt- och kärlsjukdomar i Europa. Och fler blir det tyvärr. Vad beror det på? Och finns det något vi själva kan göra utöver medicinering för att vända denna utveckling?
Karin Schenck-Gustafsson, välkänd överläkare och docent i kardiologi, beskriver på ett enkelt sätt bakgrund och orsaker till våra vanligaste hjärt- och kärlsjukdomar: hjärtinfarkt, kärlkramp i bröstet, stroke och fönstertittarsjuka. Hon besvarar dessutom frågor som:
Varför får vi hjärt- och kärlsjukdomar? Vilka är riskfaktorerna? Kan man förebygga/bota hjärt- och kärlsjukdomar? Hur farligt är stress i sammanhanget? Varför är det viktigt att medicinera; vilka är riskerna annars? Hur viktigt är det med motion? Vilka symptom ska man ge akt på? När kan det bli farligt?
Självklart är det viktigt vad man äter, även i förebyggande syfte. Nyttig mat och hälsosamma livsvanor stärker hjärtat och förebygger hjärt- och kärlsjukdomar. Att välja och hitta bra och god mat kan man dock behöva hjälp med. Den hjälpen kommer i andra halvan av boken där Lotta Brinck, erfaren journalist, matlagare och dietist med flera kokböcker bakom sig, presenterar ett stort antal recept. Recepten omfattar allt från frukost och fika till hälsosam husmanskost. Förutom recepten finns tips- och förklaringstexter som motiverar läsaren och ger förståelse för varför olika livsmedel skyddar mot hjärt- och kärlsjukdomar. För matbilderna står Nisse Peterson, en av Sveriges främsta matfotografer. Pernilla Qvist har formgivit.
Prisma 1 9151845229 -
Hjärt-kärlsjukdomar : må bra och ät gott
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2005. 137 sidor.
Nära nyskick. Namnad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151845229
- Titel
- Hjärt-kärlsjukdomar : må bra och ät gott
- Författare
- Lotta Brinck - Karin Schenck-Gustafsson
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 137 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 170 x 240 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 525 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Fyra miljoner människor varav hälften kvinnor dör varje år i hjärt- och kärlsjukdomar i Europa. Och fler blir det tyvärr. Vad beror det på? Och finns det något vi själva kan göra utöver medicinering för att vända denna utveckling?
Karin Schenck-Gustafsson, välkänd överläkare och docent i kardiologi, beskriver på ett enkelt sätt bakgrund och orsaker till våra vanligaste hjärt- och kärlsjukdomar: hjärtinfarkt, kärlkramp i bröstet, stroke och fönstertittarsjuka. Hon besvarar dessutom frågor som:
Varför får vi hjärt- och kärlsjukdomar? Vilka är riskfaktorerna? Kan man förebygga/bota hjärt- och kärlsjukdomar? Hur farligt är stress i sammanhanget? Varför är det viktigt att medicinera; vilka är riskerna annars? Hur viktigt är det med motion? Vilka symptom ska man ge akt på? När kan det bli farligt?
Självklart är det viktigt vad man äter, även i förebyggande syfte. Nyttig mat och hälsosamma livsvanor stärker hjärtat och förebygger hjärt- och kärlsjukdomar. Att välja och hitta bra och god mat kan man dock behöva hjälp med. Den hjälpen kommer i andra halvan av boken där Lotta Brinck, erfaren journalist, matlagare och dietist med flera kokböcker bakom sig, presenterar ett stort antal recept. Recepten omfattar allt från frukost och fika till hälsosam husmanskost. Förutom recepten finns tips- och förklaringstexter som motiverar läsaren och ger förståelse för varför olika livsmedel skyddar mot hjärt- och kärlsjukdomar. För matbilderna står Nisse Peterson, en av Sveriges främsta matfotografer. Pernilla Qvist har formgivit.
Prisma 1 9151845229 -
Hjärt-kärlsjukdomar : må bra och ät gott
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2005. 137 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151845229
- Titel
- Hjärt-kärlsjukdomar : må bra och ät gott
- Författare
- Lotta Brinck - Karin Schenck-Gustafsson
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 137 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 170 x 240 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 525 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Fyra miljoner människor varav hälften kvinnor dör varje år i hjärt- och kärlsjukdomar i Europa. Och fler blir det tyvärr. Vad beror det på? Och finns det något vi själva kan göra utöver medicinering för att vända denna utveckling?
Karin Schenck-Gustafsson, välkänd överläkare och docent i kardiologi, beskriver på ett enkelt sätt bakgrund och orsaker till våra vanligaste hjärt- och kärlsjukdomar: hjärtinfarkt, kärlkramp i bröstet, stroke och fönstertittarsjuka. Hon besvarar dessutom frågor som:
Varför får vi hjärt- och kärlsjukdomar? Vilka är riskfaktorerna? Kan man förebygga/bota hjärt- och kärlsjukdomar? Hur farligt är stress i sammanhanget? Varför är det viktigt att medicinera; vilka är riskerna annars? Hur viktigt är det med motion? Vilka symptom ska man ge akt på? När kan det bli farligt?
Självklart är det viktigt vad man äter, även i förebyggande syfte. Nyttig mat och hälsosamma livsvanor stärker hjärtat och förebygger hjärt- och kärlsjukdomar. Att välja och hitta bra och god mat kan man dock behöva hjälp med. Den hjälpen kommer i andra halvan av boken där Lotta Brinck, erfaren journalist, matlagare och dietist med flera kokböcker bakom sig, presenterar ett stort antal recept. Recepten omfattar allt från frukost och fika till hälsosam husmanskost. Förutom recepten finns tips- och förklaringstexter som motiverar läsaren och ger förståelse för varför olika livsmedel skyddar mot hjärt- och kärlsjukdomar. För matbilderna står Nisse Peterson, en av Sveriges främsta matfotografer. Pernilla Qvist har formgivit.
Prisma 1 9151845229 -
Hjärt-kärlsjukdomar : må bra och ät gott
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2005. 137 sidor.
Mycket gott skick. Dekorerat pappband. Stor 8:o.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151845229
- Titel
- Hjärt-kärlsjukdomar : må bra och ät gott
- Författare
- Lotta Brinck - Karin Schenck-Gustafsson
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 137 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 170 x 240 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 525 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Fyra miljoner människor varav hälften kvinnor dör varje år i hjärt- och kärlsjukdomar i Europa. Och fler blir det tyvärr. Vad beror det på? Och finns det något vi själva kan göra utöver medicinering för att vända denna utveckling?
Karin Schenck-Gustafsson, välkänd överläkare och docent i kardiologi, beskriver på ett enkelt sätt bakgrund och orsaker till våra vanligaste hjärt- och kärlsjukdomar: hjärtinfarkt, kärlkramp i bröstet, stroke och fönstertittarsjuka. Hon besvarar dessutom frågor som:
Varför får vi hjärt- och kärlsjukdomar? Vilka är riskfaktorerna? Kan man förebygga/bota hjärt- och kärlsjukdomar? Hur farligt är stress i sammanhanget? Varför är det viktigt att medicinera; vilka är riskerna annars? Hur viktigt är det med motion? Vilka symptom ska man ge akt på? När kan det bli farligt?
Självklart är det viktigt vad man äter, även i förebyggande syfte. Nyttig mat och hälsosamma livsvanor stärker hjärtat och förebygger hjärt- och kärlsjukdomar. Att välja och hitta bra och god mat kan man dock behöva hjälp med. Den hjälpen kommer i andra halvan av boken där Lotta Brinck, erfaren journalist, matlagare och dietist med flera kokböcker bakom sig, presenterar ett stort antal recept. Recepten omfattar allt från frukost och fika till hälsosam husmanskost. Förutom recepten finns tips- och förklaringstexter som motiverar läsaren och ger förståelse för varför olika livsmedel skyddar mot hjärt- och kärlsjukdomar. För matbilderna står Nisse Peterson, en av Sveriges främsta matfotografer. Pernilla Qvist har formgivit.
Prisma 1 9151845229 -
Montaignacs hjärtdiet - Ät gott och rätt med...
Inbunden bok. Forum. 2004. Inbunden.
Nyskick. Skyddsomslag finns i nära nyskick. märke efter prislapp.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9137123742
- Titel
- Montignacs hjärtdiet : ät rätt och förebygg hjärtsjukdomar
- Författare
- Montignac, Michel
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 240 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 140 x 220 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 456 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Trots att vi lever allt längre i västvärlden är hjärt-kärlsjukdomarna fortfarande en av de främsta dödsorsakerna. Ändå visar alla vetenskapliga undersökningar att kosten inte bara är den viktigaste riskfaktorn utan att man också med kosten lättast förebygger sjukdomar. Att välja rätt livsmedel är absolut nödvändigt för den som lider av fetma, diabetes, högt blodtryck, för individer med kritiska kolesterol- och triglyceridvärden liksom för stressade personer och rökare, eftersom särskilt dessa är i riskzonen. I denna väldokumenterade bok lär oss Michel Montignac på sitt typiska pedagogiska vis att förstå de många olika riskfaktorer som finns för hjärt-kärlsjukdomar. Han hjälper oss att upptäcka möjligheterna hos olika födoämnen, han lär oss att välja rätt och använda de förebyggande åtgärder som står till buds. Precis som i tidigare böcker drar sig Montignac inte för att ta avstånd från gängse uppfattningar på området och återupprättar vissa livsmedel som ost, ägg, mörk choklad, vin och till och med gåslever. Han går igenom valet av rätt sorts fett, vikten av kolhydrater med lågt glykemiskt index, lämpliga proteiner och balansen dem emellan, rätt sorts fibrer, antioxidanter och andra näringsämnen. Han tar också upp vinet och dess goda inverkan om det intas dagligen och i måttlig mängd, kaffe, te, choklad och den utmärkta medelhavskosten i stort (olivolja, vin, fisk, grönsaker), samt situationen för veganer och vegetarianer samt inte minst betydelsen av riktig livsföring: bl.a. ingen rökning men tillräcklig motion. Med stöd av vetenskapliga studier som visar att kostrekommendationerna i hans metod är bland de bästa då det gäller att minska riskfaktorerna för hjärt-kärlsjukdomar uppmanar Montignac oss än en gång i Montignacs hjärtdiet att ta livet från den bästa sidan, det vill säga satsa på näringsriktig gastronomi.
9137123742 -
Hjärt-kärlsjukdomar. Må bra och ät gott.
135 sid. illustr. 2005. Inbunden, nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
HJÄRT-KÄRLSJUKDOMAR - MÅ BRA ÄT GOTT.
Nyskick. Ou. 8:o. Illpbd. 137 s. Fotoill. Prisma. Slovenien 2005. Nytt ex. Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151845229
- Titel
- Hjärt-kärlsjukdomar : må bra och ät gott
- Författare
- Lotta Brinck - Karin Schenck-Gustafsson
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 137 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 170 x 240 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 525 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Fyra miljoner människor varav hälften kvinnor dör varje år i hjärt- och kärlsjukdomar i Europa. Och fler blir det tyvärr. Vad beror det på? Och finns det något vi själva kan göra utöver medicinering för att vända denna utveckling?
Karin Schenck-Gustafsson, välkänd överläkare och docent i kardiologi, beskriver på ett enkelt sätt bakgrund och orsaker till våra vanligaste hjärt- och kärlsjukdomar: hjärtinfarkt, kärlkramp i bröstet, stroke och fönstertittarsjuka. Hon besvarar dessutom frågor som:
Varför får vi hjärt- och kärlsjukdomar? Vilka är riskfaktorerna? Kan man förebygga/bota hjärt- och kärlsjukdomar? Hur farligt är stress i sammanhanget? Varför är det viktigt att medicinera; vilka är riskerna annars? Hur viktigt är det med motion? Vilka symptom ska man ge akt på? När kan det bli farligt?
Självklart är det viktigt vad man äter, även i förebyggande syfte. Nyttig mat och hälsosamma livsvanor stärker hjärtat och förebygger hjärt- och kärlsjukdomar. Att välja och hitta bra och god mat kan man dock behöva hjälp med. Den hjälpen kommer i andra halvan av boken där Lotta Brinck, erfaren journalist, matlagare och dietist med flera kokböcker bakom sig, presenterar ett stort antal recept. Recepten omfattar allt från frukost och fika till hälsosam husmanskost. Förutom recepten finns tips- och förklaringstexter som motiverar läsaren och ger förståelse för varför olika livsmedel skyddar mot hjärt- och kärlsjukdomar. För matbilderna står Nisse Peterson, en av Sveriges främsta matfotografer. Pernilla Qvist har formgivit.
9151845229
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn