Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Regalskeppet Kronan

Regalskeppet Kronan

Inbunden bok. BraBöcker. 1985. 272 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Bra Böcker, Höganäs. 1985. 272 s. Inbunden. Dekorerat klotband med skyddsomslag. Rikt illustrerad. 31x24cm. Ca 1 670 gram. Nyskick. Skyddsomslag finns i mycket gott skick.
»Det är en spännande, oupphörligt fascinerande och välskriven bok.«Militär Historia

»Spännande titthål in i 1600-talets värld ... En fantasieggande och mycket intresseväckande bok.« Corren

Ett vackert praktverk om den svenska stormaktstidens största fartyg!

När Kronan sjösattes i juli 1668 var hon det största fartyg som någonsin byggts i Sverige. Skeppet var en storslagen manifestation av den svenska stormakten, som stod på sin absoluta höjdpunkt.

1676 förliste Kronan under ett dramatiskt sjöslag mellan den svenska och den dansk-nederländska flottan öster om Öland. Kronans undergång är en av de enskilt största tragedierna i svensk historia; 800 människor dog och kvar på havets botten låg vrakdelarna från ett praktfullt flytande palats. Där låg de stilla i sin våta grav fram till år 1981 då utforskningar av vraket påbörjades i Kalmar läns museums regi. Sedan dess har mer än 35 000 föremål bärgats från havets djup, däribland Sveriges största guldmyntskatt, bronskanoner, praktfulla skulpturer, kläder, böcker och navigationsinstrument.

Historikern och marinarkeologen Lars Einarsson har varit projektledare för undersökningarna av Kronan sedan 1983. I detta praktverk väver han samman berättelser om händelser, personer och föremål i stormaktstidens Sverige och Europa. Boken ger en unik och spännande inblick i livet ombord på ett av världens största örlogsfartyg för drygt 300 år sedan.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish