Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
 Tackla hatet : om näthat, hot - och hur du skyddar dig

Tackla hatet : om näthat, hot - och hur du skyddar dig

Inbunden bok. Ordfront Förlag. Första uppl. 2016. 255 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. FÖRLAGSNY.
TACKLA HATET! är ett reportage där opinionsbildare från Sverige, Spanien, Frankrike, Mexiko och Afghanistan berättar om sina erfarenheter, sin smärta och sin fasta övertygelse om att aldrig ge vika för hatet. Men det är också en bok som sammanställer tips från säkerhetsrådgivare, polisen och andra experter om hur offentliga personer kan skydda sig själva och sina nära och som diskuterar vad vi alla kan och bör göra tillsammans för att hatarna inte ska vinna.
”Om jag är rädd? Självklart! Jag vaknar mitt i natten med skräckfyllda mardrömmar om att de slår mig i magen och om att någon springer bakom mig och säger att de ska döda mig.”
Så sammanfattar den mexikanska journalisten och författaren Lydia Cacho den rädsla hon ständigt lever med efter att ha blivit utsatt för hat och hot. De ökade trakasserier som journalister, politiker, författare, bloggare, ståuppkomiker och andra som verkar i offentligheten utsätts för på nätet, är inte bara ett hot mot enskilda personer utan mot själva den yttrandefri het som hatarna så ofta säger sig värna om. Så hur gör hon och andra offentliga personer för att överleva trakasserier, hat, hot och mordförsök? Hur hanterar kvinnorna det sexualiserade hatet och de ständiga våldtäkts hoten? Och hur ska den som utsätts kunna veta vilka hot som verkligen är farliga? Är det möjligt att i så fall försvara sig — även fysiskt? Och hur kan stressen som följer på att vara näthatad hanteras?
I TACKLA HATET möter Rebecka Bohlin säkerhetsexperter, forskare och offentliga personer för att ta reda på hur de hanterar allt från trakasserier till rena mordförsök. Dessutom avslöjar hon tidigare okända attacker mot journalister och visar på hur rättssamhället misslyckas med att skydda hatets offer — och i förlängningen yttrandefriheten. Men framför allt visar hon vad vi tillsammans kan göra för att tackla hatet.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789170378805
Titel
Tackla hatet : om näthat, hot - och hur du skyddar dig
Författare
Rebecka Bohlin
Förlag
Ordfront Förlag
Utgivningsår
2016
Omfång
255 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
147 x 218 mm Ryggbredd 21 mm
Vikt
414 g
Språk
Svenska
Baksidestext
När jag är programledare i Ring P1 kommer det hatmejl varje gång. En gång hade sändningen inte mer än börjat, så jag valde att läsa upp dagens första lyssnarbrev i direktsändning, där jag kallades för en »äcklig z****arhora« och uppmanades att flytta till Rumänien.

Så säger Alexandra Pascalidou om ett av de tusentals hat- och hotbrev som gjorde att hon våren 2015 valde att ta en time out, trött på att ständigt översköljas av rasistiskt och sexistiskt hat.

Hon är långt ifrån ensam. På nätet frodas hatet, i skydd av anonymiteten. Den som granskar högerextrema rörelser riskerar både hot och våld. Men det finns betydligt fler »riskfaktorer«. Som att vara kvinna. Öppet homosexuell. Svart. Feminist. Tjock I dag är var tredje journalist i Sverige utsatt för hot.

Men hur ska den som utsätts kunna veta vilka hot som verkligen är farliga? Är det möjligt att i så fall försvara sig — även fysiskt? Och hur kan stressen som följer på att vara näthatad hanteras?

I Tackla hatet möter Rebecka Bohlin säkerhetsexperter, forskare och offentliga personer för att ta reda på hur de hanterar allt från trakasserier till rena mordförsök. Dessutom avslöjar hon tidigare okända attacker mot journalister och visar på hur rättssamhället misslyckas med att skydda hatets offer — och i förlängningen yttrandefriheten. Men framför allt visar hon vad vi tillsammans kan göra för att tackla hatet.