Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Rehabilitering och välfärdspolitik

Rehabilitering och välfärdspolitik

Häftad bok Studentlitteratur AB. 2009. 215 sidor.

Nyskick. Rehabilitering av långvarigt sjuka och funktionshindrade har under senare år blivit en brännande fråga. Det är inte bara välfärdsstatens kris uttryckt i kostnader för sjukfrånvaro och förtidspensioneringar, utan också en upplevd brist på delaktighet och reella sociala rättigheter som ligger till grund för detta. I boken diskuteras funktionshinder och rehabilitering i förhållande till samhällets utformning och handikappskapande barriärer, men också relaterat till attityder och dominerande föreställningar om normalitet och avvikelse som de kommer till uttryck inte minst hos olika välfärdsmyndigheter.Fyra forskare utvecklar dessa teman med särskild tonvikt på rehabilitering av långvarigt sjukskrivna, fysiskt funktionshindrades rätt till stöd i vardagen, psykiskt funktionshindrades behov av och rätt till delaktighet i samhällsgemenskapen samt rehabilitering i hemmet av äldre.Boken vänder sig till alla som har intresse för handikappolitik och till ett brett spektrum av utbildningar som berör funktionshinder och rehabilitering. Understrykningar,ej farlig. Nyskick. (190917)

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK

Förlagsfakta

ISBN
9789144034645
Titel
Rehabilitering och välfärdspolitik
Förlag
Studentlitteratur AB
Utgivningsår
2004
Omfång
215 sidor
Bandtyp
Häftad
Vikt
317 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Rehabilitering av långvarigt sjuka och funktionshindrade har under senare år blivit en brännande fråga. Det är inte bara välfärdsstatens kris uttryckt i kostnader för sjukfrånvaro och förtidspensioneringar, utan också en upplevd brist på delaktighet och reella sociala rättigheter som ligger till grund för detta. I boken diskuteras funktionshinder och rehabilitering i förhållande till samhällets utformning och handikappskapande barriärer, men också relaterat till attityder och dominerande föreställningar om normalitet och avvikelse som de kommer till uttryck inte minst hos olika välfärdsmyndigheter.Fyra forskare utvecklar dessa teman med särskild tonvikt på rehabilitering av långvarigt sjukskrivna, fysiskt funktionshindrades rätt till stöd i vardagen, psykiskt funktionshindrades behov av och rätt till delaktighet i samhällsgemenskapen samt rehabilitering i hemmet av äldre.Boken vänder sig till alla som har intresse för handikappolitik och till ett brett spektrum av utbildningar som berör funktionshinder och rehabilitering.Bokserien ”Handikapp och samhälle” syftar till att tematiskt presentera aktuella socialvetenskapliga perspektiv på funktionshinder och handikapp för såväl universitets- och högskolestuderande som andra intresserade.Redaktörer för serien är Ove Mallander och Magnus Tideman, universitetslektorer vid Högskolan i Malmö respektive Högskolan i Halmstad.Mer information om våra bokserier och övriga böcker inom ämnesområdet finns på webbplatsen Handikapp och funktionshinder.