Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Masala mama : en introduktion till det bengaliska köket

Masala mama : en introduktion till det bengaliska köket

Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2023. 169 sidor.

Nyskick. Förlagsny. Oläst. /// Curry! Ni äter väl mycket curry?

Det är en fråga jag fick under min uppväxt i Sverige, och jag svarade något förvirrat nej - för den gräddbaserade ljusa curryn i skolan var något helt annat än de rätter jag åt hemma. Nu 20 år senare har jag förstått att många svenskar faktiskt inte har den blekaste aning om vad vår mat faktiskt är.

Det bengaliska köket är proppfullt med aromatiska kryddor, färska grönsaker, linser, kött och fisk. Den här introduktionen innehåller ett 70-tal personliga recept som fungerar utmärkt att laga hemma - allt från pålitliga vardagshjältar och grym street food till nästan överdådiga festmåltider. Majoriteten av rätterna är typiska klassiker, nedskrivna precis som de lagas i de flesta hem i Bangladesh, anpassade efter de råvaror som finns i Sverige.

Med stor sannolikhet lär du dock snart vilja göra ett besök i en affär med sydasiatiska varor för att blåsa nytt liv i skafferiet och införskaffa några självklarheter som senapsolja, ghee och dadelsocker. I boken får du dessutom lära dig mer om typiska råvaror och matlagningstekniker samt hur du äter bengalisk mat på ett genuint sätt.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789127181281
Titel
Masala mama : en introduktion till det bengaliska köket
Författare
Qadery, Rizwan
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Utgivningsår
2023
Omfång
176 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
187 x 247 mm Ryggbredd 21 mm
Vikt
696 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Vinnare i kategorin Etniska kokböcker i Årets Svenska Måltidslitteratur 2023. 
Curry! Ni äter väl mycket curry?
Det är en fråga jag fick under min uppväxt i Sverige, och jag svarade något förvirrat nej – för den gräddbaserade ljusa curryn i skolan var något helt annat än de rätter jag åt hemma. Nu 20 år senare har jag förstått att många svenskar faktiskt inte har den blekaste aning om vad vår mat faktiskt är.
Det bengaliska köket är proppfullt med aromatiska kryddor, färska grönsaker, linser, kött och fisk. Den här introduktionen innehåller ett 70-tal personliga recept som fungerar utmärkt att laga hemma – allt från pålitliga vardagshjältar och grym street food till nästan överdådiga festmåltider. Majoriteten av rätterna är typiska klassiker, nedskrivna precis som de lagas i de flesta hem i Bangladesh, anpassade efter de råvaror som finns i Sverige.
Med stor sannolikhet lär du dock snart vilja göra ett besök i en affär med sydasiatiska varor för att blåsa nytt liv i skafferiet och införskaffa några självklarheter som senapsolja, ghee och dadelsocker. I boken får du dessutom lära dig mer om typiska råvaror och matlagningstekniker samt hur du äter bengalisk mat på ett genuint sätt.
Rizwan Qadery växte upp i Norrköping med föräldrar som invandrat från Bangladesh. Under barndomen tillbringade Rizwan många somrar i landet, och när ett brinnande matlagningsintresse växte fram blev den bengaliska maten ett sätt för honom att utforska och förstå sin bakgrund. Inför skrivandet åkte Rizwan tillbaka till Bangladesh för att djupdyka regionens matlagningskonst – resultatet blev debutboken Masala mama.
.....................................

Bokens 70 recept är en aromatisk introduktion till ett för oss svenskar tämligen obekant kök. Vi har redan förälskat oss i aloo bhorta, den bengaliska versionen av potatismos.
SvD
... hyllar bengalisk husmanskost och utforskar kulturen som format den. Det är å ena sidan en ganska klassisk kokbok med cirka 150 recept, fördelade mellan kapitel som Bröd, Kött, Fisk & skaldjur etc. Å andra sidan är det en djupare personlig berättelse om kärleken till den bengaliska maten och traditionerna.
BTJ
Rizwan Qaderys kokbok Masala mama ger en trevlig introduktion till det bengaliska köket
Allers
Det är kryddor, tekniker, personliga berättelser, reseminnen och möten. Dessutom en otroligt vacker bok att bläddra igenom.
VEGO
Kokboken som tar dig till matkulturen i Bangladesh
Vagabond