Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Vandalkrigen
Vandalkrigen Vandalkrigen

Vandalkrigen

Inbunden bok. Wahlström & Widstrand. 2000. 204 sidor.

Mycket gott skick. Skyddsomslag saknas. Gallrad biblioteksbok med stämplar på titelsidan och i bakre pärmens insida. Inlagan i nära nyskick. Översättning från grekiskan, med inledning och kommentarer av Sture Linnér. De germanska folkomflyttningarna började redan med goternas uppbrott från östersjöområdet omkring 200 f.Kr. och varade till langobardernas erövring av Italien 568. Ett av de gåtfulla germanfolken var vandalerna.
Senantikens och kanske hela den bysantinska tidens främste historiker var Prokopios från det hellenistiska Caesarea, Palestinas huvudstad. Han föddes ca 500 e. Kr. Hans skrifter om vandalerna i Nordafrika och goterna i Italien är den viktigaste - ofta enda - källan för vår kunskap om dem.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9146177841
Titel
Vandalkrigen
Författare
Prokopios
Förlag
Wahlström & Widstrand
Utgivningsår
2000
Omfång
204 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
135 x 232 mm Ryggbredd 22 mm
Vikt
488 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Prokopios (500-talet e. Kr.) var den bysantinska historieskrivningens främste representant. Hans skildringar av kejsar Justinianus gärning i krig och fred hör till den grekiska litteraturens mest intressanta verk. För första gången översätts nu hans skrifter av professor Sture Linnér som också står för inledning och kommentarer.
Vandalkrigen
En livfull skildring av hur en liten germanstat från Östersjötrakterna i strid mot den tidens mäktigaste välde skapar ett kungarike på den Nordafrikanska kusten. Tonvikten ligger vid den bysantinske fältherren Belisarios, ett av krigshistoriens största genier, som återerövrar området och krossar vandalerna.