Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
TRE HISTORISKA ROMANER AV PHILIPPA GREGORY 1. Den andra systern Boleyn 2. Jungfruns älskare 3. I drottningens närhet

TRE HISTORISKA ROMANER AV PHILIPPA GREGORY 1. Den andra systern Boleyn 2. Jungfruns älskare 3. I drottningens närhet

Inbunden bok. Damm förlag. 1 uppl. 2003.

Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. PRESENTSKICK
Författarinnan Philippa Gregory har fått mycket fin kritik för sin historia romaner. Här får du följande TRE böcker i ett paket:
DEN ANDRA SYSTERN BOLEYN
En kungs kärlek är nyckfull och att älska Henrik VIII är förenat med livsfara.
Mary Boleyn är bara 14 år när hon blir Henrik VIII:s älskarinna. Hennes familj intrigerar för att få makt och tvingar henne till kungens säng, och snart dras hon in i en farlig och falsk värld. Hovet skimrar av prakt och rikedomar men under ytan utkämpas dödliga intriger. Henrik VIII:s favoriter får adelstitlar, rikedomar och herresäten och de som faller i onåd döms till döden.
När kungens ikntresse svalnar tvingas Mary stiga åt sidan och se på när systern Anne tar över hennes plats. Det är en outhärdlig situation och Mary förstår att hon måste kämpa mot sin familj – och kungen – och ta sitt öde i egna händer.
JUNGFRUNS ÄLSKARE
1558 ringer kyrkklockorna för att tillkännage att Elizabeth I är Englands nya drottning. Hon har överlevt oräkneliga intriger i sitt unga liv och äntligen är tronen hennes. Men hon har ärvt ett sargat och fattigt kungadöme, slitet av motsättningar och hotat av många fiender.
Vid hennes sida finns adelsmannen Robert Dudley. Hans far blev avrättad för förräderi och själv satt han länge fängslad i Towern – nu är han fylld av revanschlusta och äregirighet. Om Robert kan bli den vackra drottningens förtrogne är hans lycka gjord. Han och Elizabeth rör sig snart i en förförelsedans som hovet iakttar med oblida blickar. Robert Dudley är gift och omöjlig som kunglig gemål.
I DROTTNINGENS NÄRHET
Spanska inkvisitionen brände Hannahs mor på bål. Sedan dess är Hannah på flykt. Hon och hennes far tror att de kan leva i trygghet i England – som undee Henrik VIII blivit protestantiskt. Men allt förändras när kungens äldsta dotter, Maria, blir dotter. Hon är hängiven katolik och har nära band till Spanien.
När drottningen uppmärksammar Hannah och väljer henne till sin förtrogna befinner hon sig plötsligt i intrigernas centrum. Hannah får aldrig låta någon ana att hon är judinna, för varje felsteg kan leda till döden.
Men snart dras hon in i de hemliga planerna för att få Elizabeth – Anne Boleyns dotter – till tronen och tillvaron blir allt osäkrare. I en värld av maktkamp och misstänksamhet balanserar Hannah på bråddjupets kant. Hon tvingas till lojalitet och svek i kampen om den brittiska tronen.
England under Maria den blodiga går till historien som en tid av religiös fanatism och hat mellan två systrar som ödet och fadern, Henrik VIII, gett djupa själsliga sår.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789177151371
Titel
Den andra systern Boleyn
Författare
Philippa Gregory
Förlag
Damm förlag
Utgivningsår
2003
Omfång
477 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
140 x 220 mm Ryggbredd 37 mm
Vikt
824 g
Språk
Svenska