Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Tredje rikets myter

Tredje rikets myter

Inbunden bok Bokförlaget Forum. 2011. 437 sidor.

Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789137136110
Titel
Tredje rikets myter
Författare
Peter Olausson
Förlag
Bokförlaget Forum
Utgivningsår
2011
Omfång
437 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
142 x 220 mm Ryggbredd 36 mm
Vikt
635 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Insiktsfullt och spännande om Nazityskland ur ett nytt perspektiv

Kallades Tredje riket verkligen "det tusenåriga"? Skapade nazisterna hakkorset? Hur viktigt var det att vara blond och blåögd? Var rasbiologin den direkta orsaken till förintelsen? Hur nära var Hitler att få en atombomb?Tredje riket skapades av myter, framlevde hela sin tid i myter och har ända sedan det försvann ständigt omvärvats av myter. Den rikliga litteraturen i ämnet har ibland försvagat dem, men alltför ofta ignorerat eller rentav förstärkt dem.I Tredje rikets myter beskrivs osanningar, halvsanningar och missuppfattningar kring bland annat förintelsen, den tyska krigsapparaten, den nazistiska rörelsens ockulta rötter och de storslagna planerna för det tyska rikets framtid, liksom en rad betydligt mer verklighetsfrämmande saker – som nazisternas flygande tefat, hemliga baser i Antarktis och mystiska historier om SS-borgen i Wewelsburg.Peter Olausson har skrivit en insiktsfull och spännande bok om Tredje riket ur ett nytt perspektiv. Det är en bok som både förmår underhålla och förfära och samtidigt vara fullständigt nödvändig läsning för att man ska kunna förstå 1900-talets största tragedi. Mycket har skrivits om Tredje rikets ondska och grymhet – betydligt mindre om dess dumhet och inbilskhet.Tredje rikets myter utgör ett väsentligt tillskott till den rika floran av litteratur om Nazityskland och andra världskriget. På sitt karakteristiskt nitiska sätt sopar faktoidjägaren Olausson undan vanföreställningar och myter och skapar en ny, bättre förståelse för den stora myt som var Hitlers Tredje rike.
"Olausson beskriver nazisternas mytproduktion och identifierar många av de faktoider om Hitler och hans regim som smugit sig in i historieskrivningen. Den läsvärda boken bidrar till att kasta ljus över det andliga klimat som gjorde Förintelsen möjlig." Upsala Nya Tidning"Peter Olausson är för många känd med sina utmärkta böcker om allehanda faktoider...Tredje rikets myter är en viktig bok oavsett om man är nybörjare eller påläst på ämnet. Undertecknad som studerat denna epok i mer än 20 år fastnade stenhårt i boken...Det är mer än en myt som avfärdas som just myt i boken. Den kan varmt rekommenderas!" Om förintelsen.se