Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
DEN DÖENDE DETEKTIVEN

DEN DÖENDE DETEKTIVEN

Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2010. 510 s. Inbunden. 22x14cm. 685 gram.

Gott skick. Skyddsomslag finns i gott skick. Svagt snedläst.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789100124823
Titel
Den döende detektiven
Författare
Leif G. W. Persson
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Utgivningsår
2010
Omfång
510 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
146 x 220 mm Ryggbredd 40 mm
Vikt
695 g
Språk
Svenska
Baksidestext


Lars Martin Johansson, i sin krafts dagar chef för Rikskriminalen, legendarisk mordutredare och bland sina kolleger känd som mannen som kunde se runt hörn. Numera är han pensionär och lever ett annat liv än då. Fast se runt hörn kan han fortfarande.
Stockholm i början på juli, Johansson har åkt in från landet för att uträtta ärenden. På vägen åter faller han för frestelsen att göra en avstickare till Sveriges bästa korvkiosk på Karlbergsvägen. För vem orkar köra bil till landet på fastande mage?
När han tre dygn senare kvicknar till liv ligger han på intensiven på Karolinska sjukhuset drabbad av en blodpropp i hjärnan sekunden innan han skulle hugga tänderna i sin grillade Zigeunerwurst med surkål och fransk senap. En annan Johansson och att se runt några hörn är inte längre att tänka på. Samtidigt som hans gamla liv plötsligt försöker gripa tag i honom på nytt. Hans egen läkare berättar en hemsk historia om ett tjugofem år gammalt ouppklarat mord på en nioårig flicka. Prima virke för den som kan se runt hörn men knappast något för Johansson i det skick som han numera befinner sig i.
”Ett precist mästerverk.” Sydsvenskan”GW är ohotad som svensk deckarkung. Punkt. PUNKT. P U N K T.” Expressen”Som helhet har romanen alla de kvaliteter läsaren blivit bortskämd med att förvänta sig av denne författare: smart underhållning, spänning, grovkornig humor och små portioner självironi.” SvD”Han är en gudabenådad berättare.” DN”Författaren som övertagit det inofficiella ämbetet som en gång innehades av Vilhelm Moberg, författaren som allmänhetens ombudsman, som granskar det svenska samhället och säger ifrån när det blir fel.” Kulturnytt, SR”* * * * * (fem getingar) Magiskt!” Expressen