Smaka på Värmland., Maten, miljön och människorna.
Nära nyskick. "2014,ICA bokförlag,Kartonnage.,Sid. 112?Illustrerad i färg.,Felfri.,Nära nyskick.,9789153440024?,Finns det en speciell värmländsk matkultur? Ja, om man får tro författarna till den här receptboken. Visst här tas svängarna ut ordentligt, det är inte det där vanliga dieten som de här recepten tar fasta på. Det här är en utveckling av de typiska värmländska råvarorna t ex vilt i olika former, bär och fisk.?Det skorrar till lite när jag hittar ""Skrädmjölstortillas"", men det är förlåtet då de flesta recepten får det att vattnas i munnen på mig.?ISBN 9789153440024?"
Förlagsfakta
- ISBN
- 9789153440024
- Titel
- Smaka på Värmland : maten, miljön och människorna
- Författare
- Christoffer Schyman - Åke Persson - Lis Forslin
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 111 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 273 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 682 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Smaka på Värmland går turen genom skogarna norröver, till jakten och viltet, den går nedströms till Klarälvens mynning, till Vänern och Karlstad. Kors och tvärs från öster till väster genom ett fantastiskt landskap med sagolik natur. Resan bjuder också på lokala specialiteter som gravad älgcarpaccio, rökt vildsvin och filodegsknyten med hjortron. Det smakrika skrädmjölet blir till bröd och tortillas samt till nävgröt med sidfläsk och lingon.