Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
SANDVIKEN – ÖLAND – Om skutor och sjöfolk i Sandviks hamn
SANDVIKEN – ÖLAND – Om skutor och sjöfolk i Sandviks hamn SANDVIKEN – ÖLAND – Om skutor och sjöfolk i Sandviks hamn SANDVIKEN – ÖLAND – Om skutor och sjöfolk i Sandviks hamn SANDVIKEN – ÖLAND – Om skutor och sjöfolk i Sandviks hamn SANDVIKEN – ÖLAND – Om skutor och sjöfolk i Sandviks hamn SANDVIKEN – ÖLAND – Om skutor och sjöfolk i Sandviks hamn

SANDVIKEN – ÖLAND – Om skutor och sjöfolk i Sandviks hamn

Inbunden bok. –– FÖRLAGSNY! –– Balkong Förlag. 2023. 157 sidor.

Nyskick. –– FÖRLAGSNY! –– Se fler bilder! ––

Boken dokumenterar en hundraårig sjöfart­sepok och innehåller bland annat en översiktlig beskrivning av stenindustrins och hamnens utveckling från en i stort sett öde kuststräcka tills den sista skutan, motorgaleasen Albacore, säljs på 1960-talet.
• Ett rikt illustrerat skeppsregister presenteras med historik och monografier över samtliga fartyg ett 70-tal som varit hemmahörande i Sandviken. Utdrag ur sjöförklaringar och tidningsnotiser vittnar om storslagen dramatik i samband med haverier, grundstötningar, kollisioner och förlisningar.
• Skepparna och redarna i dessa fartyg, som var drivkraften i skutnäringens utveckling, presenteras i ett eget avsnitt med fotografier, biografier och minnen.
• Berättelserna är många om livet i hamnen och till sjöss och ett axplock av dessa minnen har därför fått ett eget avsnitt i boken.
• Förord av Johan Theorin.

–– GLÖM INTE ATT TITTA PÅ ALLA MINA ANDRA BÖCKER! –– Samma fraktpris oavsett hur många böcker du beställer! (Gäller inom Sverige)

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789187553622
Titel
Sandviken - Öland : Om skutor och sjöfolk i Sandviks hamn
Författare
Thege, Per
Förlag
Balkong Förlag
Utgivningsår
2023
Omfång
157 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
266 x 222 mm Ryggbredd 15 mm
Vikt
740 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Boken dokumenterar en hundraårig sjöfart­sepok och innehåller bland annat en översiktlig beskrivning av stenindustrins och hamnens utveckling från en i stort sett öde kuststräcka tills den sista skutan, motorgaleasen albacore, säljs på 1960-talet.  Ett rikt illustrerat skeppsregister presenteras med historik och monografier över samtliga fartyg ett 70-tal som varit hemmahörande i Sandviken. Utdrag ur sjöförklaringar och tidningsnotiser vittnar om storslagen dramatik i samband med haverier, grundstötningar, kollisioner och förlisningar. Skepparna och redarna i dessa fartyg, som var drivkraften i skutnäringens utveckling, presenteras i ett eget avsnitt med fotografier, biografier och minnen. Berättelserna är många om livet i hamnen och till sjöss och ett axplock av dessa minnen har därför fått ett eget avsnitt i boken. Förord av Johan Theorin.