Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
JOHANSSON vs ZORN
JOHANSSON vs ZORN JOHANSSON vs ZORN JOHANSSON vs ZORN JOHANSSON vs ZORN JOHANSSON vs ZORN

JOHANSSON vs ZORN

ABSOLUT NYSKICK/FÖRLAGSNY! Klicka på rubriken ovan för fler bilder! Samtliga böckers framsida är handmålade av konstnären (den röda färgen). Det innebär också små fläckar på omslaget. --- Peter Johansson i samarbete med bokförlaget Arena och Zornmuseet, 2012. Upplaga 4000 ex. Linneband, ca 22x27 cm. 94 paginerade sidor+ dokumentation = 160 sidor. Parallelltext på svenska och engelska. --- "Min pappa Gunnar var utbildad kyrkomålare, något som inte gav många jobb i Sälenfjällen, där han livnärde sig på att måla sportstugor i stugbyarna. Han drömde om att renovera kyrkor och dess inventarier, men mest blev det retuscheringar av gamla allmogemöbler till turister. Pappa drömde sig bort, började bygga egna möbler som han dekorerade hejdlöst. Han målade också tavlor som liknade motiv hämtade från Bruno Liljefors och Anders Zorn och detta gav oss ibland resor till Mora för att se den riktige konstnären Zorns hem och verk. "Vid besöken på Zornmuseet i Mora fröjdades konstnären Peter Johanssons pappa över mästarens nakenmåleri. Efter besöket vandrade han bitter över Zorns alla framgångar och över sitt eget öde tillsammans med den likaledes molokna sonen till Mora kyrka för syndernas förlåtelse. Men i familjen Johansson glömmer man inte ett nederlag. Som hämnd för faderns beundran och avund utmanas nu Anders Zorn av Peter Johansson i boken Johansson vs Zorn och utställningen med samma namn. Platsen är Zorns hemmaarena i Mora, Zornmuseet. Boken innehåller nytagna bilder från utställningen på Zornmuseet, Matti Östlings bilder på Peter Johansson iscensatt som Anders Zorn i olika kända självporträtt och fotografier samt texter av Sinziana Ravini, Per Svensson och Klas Östergren. --- GLÖM INTE ATT TITTA PÅ MINA ANDRA ANNONSER!

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789197658317
Titel
Johansson vs Zorn
Författare
Per Svensson - Klas Östergren - Sinziana Ravini
Förlag
Bokförlaget Arena
Utgivningsår
2012
Omfång
160 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
218 x 270 mm Ryggbredd 17 mm
Vikt
888 g
Språk
Svenska
Baksidestext
"Min pappa Gunnar var utbildad kyrkomålare, något som inte gav många jobb i Sälenfjällen, där han livnärde sipå att måla sportstugor i stugbyarna. Han drömde om att renovera kyrkor och dess inventarier, men mest blev det retuscheringar av gamla allmogemöbler till turister. Pappa drömde sig bort, började bygga egna möbler som han dekorerade hejdlöst. Han målade också tavlor som liknade motiv hämtade från Bruno Liljefors och Anders Zorn och detta gav oss ibland resor till Mora för att se den riktige konstnären Zorns hem och verk."

Vid besöken på Zornmuseet i Mora fröjdades konstnären Peter Johanssons pappa över mästarens nakenmåleri. Efter besöket vandrade han bitter över Zorns alla framgångar och över sitt eget öde tillsammans med den likaledes molokna sonen till Mora kyrka för syndernas förlåtelse. Men i familjen Johansson glömmer man inte ett nederlag. Som hämnd för faderns beundran och avund utmanas nu Anders Zorn av Peter Johansson i boken Johansson vs Zorn och utställningen med samma namn. Platsen är Zorns hemmaarena i Mora, Zornmuseet. Boken innehåller nytagna bilder från utställningen på Zornmuseet, Matti Östlings bilder på Peter Johansson iscensatt som Anders Zorn i olika kända självporträtt och fotografier samt texter av Sinziana Ravini, Per Svensson och Klas Östergren. Samtliga böckers omslag är handmålade av konstnären.