MATEN SOM BOTAR: Functional food och andra livsmedel som förebygger sjukdom och gör dig frisk
Inbunden bok. Bokförlaget Prisma. Första uppl. 2001. 192 + färgfoto: 16 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Inga namn eller andra markeringar. Verkar oläst. Ur förlagets beskrivning: " Functional food är livsmedel som gjorts extra hälsobringande genom tillsats av t ex nyttobakterier eller ämnen som minskar blodets kolesterolhalt. Genom att låta functional food ingå i den dagliga kosten kan vi väsentligt minska risken för t ex hjärtinfarkt och slaganfall, följdsjukdomar till högt blodkolesterol. MATEN SOM BOTAR beskriver functional food samt livsmedel och kökskryddor med naturligt innehåll av specielle ämnen som också kan minska risken för allvarliga sjukdomar."
Förlagsfakta
- ISBN
- 9151838737
- Titel
- Maten som botar : Functional food och andra livsmedel som förebygger sjukdom och gör dig frisk
- Författare
- Lind, Per-Ove
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Vikt
- 474 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Functional food och andra livsmedel som förebygger sjukdom och gör dig frisk
Kan man verkligen äta sig friskare? Svaret är ja. Det enda som behövs är kunskap om olika livsmedels och kökskryddors hälsobringande effekter, och kunskap och förmåga att välja rätt i floran av functional food, mat med olika hälsobefrämjande tillsatser. Boken förklarar och reder ut. Ur innehållet: Mat som medicin - gränsen mellan livsmedel och läkemedel suddas ut. Vad är functional food? Skillnaden mellan naturläkemedel och kosttillskott. Vilka sjukdomar kan functional food motverka? Vilka functional food-produkter finns att köpa, och var? Doktor Per Ove Lind har lång erfarenhet som allmänpraktiserande läkare och har givit ut en lång rad böcker om egenvård.